Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ (ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΥΡΑΡΙΣ)


Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !


Ενωτικά λόγια χωρίς πράξεις προσέγγισης

Ανασκόπηση της οκταετούς θητείας του Βενέδικτου ΙΣΤ΄
 
Του Κωνσταντινου Νικολακοπουλου*

Οταν την 11η Φεβρουαρίου 2013 έγινε γνωστή η είδηση για την παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ από την Αγία Εδρα, υπήρξε ακόμη και στους ορθόδοξους κύκλους μεγάλη έκπληξη. Δύο κεντρικά συναισθήματα κυριάρχησαν στις πολλές συζητήσεις και ανταλλαγές γνωμών ανάμεσα στους ορθοδόξους: θαυμασμός και συνάμα απογοήτευση. Και ασφαλώς ο θαυμασμός οφείλεται

Δεν συγκλονίζεται λοιπόν η Ιεραρχία μας;


Αρχ. Παύλου Δημητρακοπούλου.
Πρ. Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Πειραιώς.
Με πόνο και οδύνη γράφονται οι γραμμές, που ακολουθούν. Δεν έχουμε την πρόθεση να ασκήσουμε κριτική και έλεγχο προς τους Ιεράρχες μας στο σύντομο αυτό σχόλιό μας, ποιοί άλλωστε είμαστε εμείς; Μόνο μια έκκληση προς την Ιεραρχία μας ας θεωρηθούν, όσα επακολουθούν, μιά κραυγή πόνου και αγωνίας ενός τελευταίου και αναξίου κληρικού της πολύπαθης πατρίδος μας.


Για την σωτήρια πίστη ... Δημητρίου Παναγοπούλου


ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Για την σωτήρια πίστη 
Πίστις που δεν μας κάμνει να κόψωμε τα ελαττώματά μας και να γίνωμε καλοί, δεν είναι πίστις σωτηρίας. 
Πίστις που δεν μας βοηθεί να καθαρίσωμε το εσωτερικό μας από τον «πονηρόν θησαυρόν» (Ματθ. 12, 35), δεν είναι πίστις σωτήριος. Είναι πίστις νόθος και όχι γνήσια και εις τέτοια πίστη δεν πρέπει να επαναπαυώμεθα ούτε ένα δευτερόλεπτο. 

H Πολεμική Σημαία του 5ου Συντάγματος παρεδόθη στη ΣΜΥ.. ενώ οι Σπουδαστές ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο ! (Πολλές Φώτο & video)




Ρίγη συγκινήσεως σκόρπισαν οι Σπουδαστές που έψαλλαν τον Εθνικό ...κατά την παράδοση της Πολεμικής Σημαίας στη Σχολή των Μονίμων Υπαξιωματικών ! Ενώ ειδικό άγημα  απέδιδε τιμές (video)

Επιστήμη και Θρησκεία (Αγίου Λουκά, επισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας)




Ο λόγος αυτός του αγίου Λουκά, επιστήμονα ιατρού, αφιερώνεται σ’ αυτούς που θέλουν ξεκομμένη την Επιστήμη από τη Θρησκεία:
     «Όταν εξετάζουμε τη σύγχρονη επιστήμη όπως αυτή δημιουργήθηκε από επιστήμονες σαν τον Λαμάρκ και τον Δαρβίνο, βλέπουμε την αντίθεση και θα έλεγα την απόλυτη ασυμφωνία που υπάρχει μεταξύ επιστήμης και θρησκείας σε θέματα που αφορούν τα βασικότερα προβλήματα της ύπαρξης και της γνώσης. Γι’ αυτό, νους φωτισμένος και λογικός δεν μπορεί να δέχεται ταυτόχρονα και το ένα και το άλλο και πρέπει να επιλέξει μεταξύ θρησκείας και επιστήμης».

Ολόκληρο το γελοίο υπόμνημα του Γ.Παπανδρέου. Ερωτήσεις ΠΩΣ θα δεχθεί; με mail, fax, sns κ.λ.π.;






Ένα τετρασέλιδο υπόμνημα κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου στο οποίο τονίζει ότι ο ίδιος «δεν γνώριζε τίποτα για το περιεχόμενο της λίστας»...

και ότι με δεδομένο ότι πάγια εντολή του ήταν η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, «πίστευε ότι οι υπηρεσίες θα αξιοποιούσαν όλα τα στοιχεία». Ο πρώην Πρωθυπουργός αφήνει επίσης σαφέστατες αιχμές ότι «κανείς δεν μπορεί να είναι σήμερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ».

Ο ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΧΡΥΣΟΘΗΡΩΝ MAΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ




Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ!


Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1826 ΚΑΙ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ


Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1826
ΚΑΙ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ
Αντγος ε.α. Νικόλαος Κολόμβας,
Επίτιμος Διοικητής Γ Σ. Στρατού, Πτυχιούχος Νομικής Α.Π.Θ.

«Μισολόγγι: Χαρά της ιστορίας, Γη επαγγελμένη.
Πάνε εκατό χρόνια κι ας πάνε.
Η θύμηση άχρονη μπροστά σου θα γονατίζη».
   

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ! ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΗ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ! ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΑΣ ... ΛΕΙΠΕΙ !!!

Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


1Όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στον ΒΗΜΑ FM πριν λίγες μέρες ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος εντός του μηνός Απριλίου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για το Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο.
Όπως είναι γνωστό το ΠΑΣΟΚ που συγκυβερνά έχει καταθέσει στις 21/12/2012 στη Βουλή Πρόταση νόμου για το Λύκειο που περιέχει τα παλαιά σχέδια της τότε Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου και υποβαθμίζει πλήρως το μάθημα των Θρησκευτικών.

MΕΓΑΛΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ Η ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ; ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ "ΔΙΑΒΑΣΑΝ" ΟΝΕΙΡΑ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ 60%


15Ιάπωνες νευροεπιστήμονες ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να «δουν» σε ένα βαθμό τα όνειρα ανθρώπων με τη βοήθεια υπολογιστών, κάνοντας ένα ακόμα βήμα στο «διάβασμα» των ανθρώπινων ονείρων, κάτι το οποίο μερικοί θεωρούν μεγάλο επίτευγμα και άλλοι μεγάλο εφιάλτη.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Ἀντίπας Ἐπίσκοπος Περγάμου


Ὁ Ἅγιος Ἱερομάρτυρας Ἀντίπας ἔζησε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορος Διομιτιανοῦ (81 – 96 μ.Χ.). Ἦταν σύγχρονος τῶν Ἁγίων Ἀποστόλων, οἱ ὁποῖοι καὶ τὸν χειροτόνησαν Ἐπίσκοπο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Περγάμου, ὅταν ὁ Θεολόγος καὶ Εὐαγγελιστὴς Ἰωάννης ἦταν ἐξόριστος στὴν Πάτμο. Στὴν Ἀποκάλυψη ὁ Ἅγιος Ἀντίπας ἀποκαλεῖται ἀπὸ τὸν Ἀπόστολο Ἰωάννη πιστὸς ἱερέας καὶ μάρτυρας. Ὡς ἀρχιερέας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Περγάμου, ποίμανε τὸ λογικό του ποίμνιο μὲ κάθε εὐσέβεια καὶ ἀρετή. Ὄντας Ἐπίσκοπος Περγάμου καί ἐνῷ ...
περισσότερα...

ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!

ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΤΗΣ ΩΡΑΣ...

15Κάποιος κουτοπόνηρος πλησίασε έναν ασκητή και τον ρώτησε:
- Τι είναι Γέροντα, για το Θεό χίλια χρόνια;
- Ένα λεπτό της ώρας, παιδί μου, αποκρίθηκε εκείνος.
- Και τι είναι μια βαλίτσα χρυσάφι;

- Τίποτα! Μία δραχμή.
- Τότε παρακάλεσε Γέροντα το Θεό να μου δώσει μία...δραχμή!

Τον λοξοκοίταξε ο ασκητής, σιώπησε και σε λίγο του απάντησε:
- Το είπα στο Θεό και μου είπε να περιμένεις ένα λεπτό της ώρας! 


ΠΗΓΗ:   http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19355:ena-lepto-tis-%CE%BF&catid=244:diafora-peri-zohs&Itemid=723

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΑΓΓΛΙΚΑ ! ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ !!!

Σοκαριστική αλήθεια για τα δημητριακά - Μετά από αυτό θα ξαναφάς;;

Μεταλλικά ρινίσματα μέσα στα δημητριακά σας…
Δεν θα πιστεύετε πόσο μπορεί να βρείτε μέσα.

Τι δουλειά έχουν εκεί μέσα; Αργή δηλητηρίαση…

ΔΕΙΤΕ  ΤΟ  ΒΙΝΤΕΟ :  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Xj3Mu2xPNXc
 

Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΠΤΑ ΣΠΑΘΙΑ

1Σ’αυτήν την λίγο ασυνήθιστη εικόνα η Παναγία εμφανίζεται με την καρδιά διαπερασμένη από επτά σπαθιά. Στον πιο συνηθισμένο εικονογραφικό τύπο βλέπουμε τεσσερα σπαθιά στα αριστερά και τρία στα δεξιά.

Επειδή οι καθολικοί έχουν υιοθετήσει τη λατρεία της ”καρδιάς της Θεοτόκου”κάποιοι θεώρησαν ότι είναι καθολικής προελεύσεως.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ !!! ΜΠΡΑΒΟ !!!

Καταγράφηκε στην Ιστορία ως «Σιδηρά Κυρία…»



Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου|
Δεν «μου πέφτει λόγος». όπως το θέλει ο Λαός μας, αλλά δεν θα χάσω την ευκαιρία να καταγράψω αυτή την ώρα μια εβδομάδα πριν την επίσημη κηδεία της πρώην Βρετανίδας επί 11 συναπτά χρόνια Πρωθυπουργού της Βαρόνης Margaret Thatcher, το γένος Roberts (1925-2013).



Η μετάνοια πρέπει να είναι αληθινή, για να συγχωρέσει ο Θεός τις αμαρτίες μας




Ειρήνη, ειρήνη, ειρήνη! Φωνάζουν οι κυβερνήτες και οι λαοί τους σκοτώνονται πολεμώντας, επειδή μιλάνε για ειρήνη χωρίς Θεό.
Ψωμί, ψωμί, ψωμί! Φωνάζουν οι επιστήμονες της ευρωπαϊκής οικονομίας και οι λαοί τους πεινάνε, γιατί ζητούν ψωμί χωρίς τη βοήθεια του Θεού.


Σαρακοστή: νηστευτές στον δρόμο


Θανάση Ν. Παπαθανασίου

Ολόκληρη τη σαρακοστή νηστεύω. Νηστεύω, δηλαδή, από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα. Νηστεύω γιατί έχω μπροστά δρόμο, κι όταν έχεις δρόμο δεν θέλεις να βαρύνεις. Καθαυτή η λέξη "σαρακοστή" δεν σημαίνει τίποτα άλλο, παρά μέτρημα του δρόμου που απομένει. Σα να λέει: "σαράντα μέρες υπολείπονται...".
Τόμας Πρωτόπαπας: Το θαύμα…ο γέροντας Παϊσιος και η ιστορία του Ρούλη!

Αύριο Κυριακή κλείνουν τρεις εβδομάδες από την κακιά στιγμή του Τόμας. Πέρα από το σημαντικότερο, να κρατηθεί στη ζωή το παλικάρι, όλον αυτόν τον καιρό συλλέγω πολλά μηνύματά σας. Τα περισσότερα σχόλια τα μοιράζομαι μαζί σας στο κάτω μέρος των αναρτήσεων μου. Μικρές ιστορίες συνανθρώπων μας που έζησαν ανάλογες περιπέτειες με οικείους τους, ευχές αγάπη. Για έναν άνθρωπο που παλεύει να ζήσει.

ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΜΙΝΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ... ΤΖΑΜΙΑ !!!

Η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους αποτελεί πρωτοβουλία της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων της Κύπρου και έχει σαν στόχο την προβολή της συστηματικής καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου που συντελείται στις κατεχόμενες περιοχές του νησιού, από την Τουρκική εισβολή του 1974. Η Τουρκία και το παράνομο τουρκοκυπριακό καθεστώς φέρουν πλήρη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται εκατοντάδες χριστιανικά και αρχαιολογικά μνημεία στην κατεχομένη Κύπρο: