Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ολόκληρο το γελοίο υπόμνημα του Γ.Παπανδρέου. Ερωτήσεις ΠΩΣ θα δεχθεί; με mail, fax, sns κ.λ.π.;






Ένα τετρασέλιδο υπόμνημα κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο Γιώργος Παπανδρέου στο οποίο τονίζει ότι ο ίδιος «δεν γνώριζε τίποτα για το περιεχόμενο της λίστας»...

και ότι με δεδομένο ότι πάγια εντολή του ήταν η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, «πίστευε ότι οι υπηρεσίες θα αξιοποιούσαν όλα τα στοιχεία». Ο πρώην Πρωθυπουργός αφήνει επίσης σαφέστατες αιχμές ότι «κανείς δεν μπορεί να είναι σήμερα ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ». Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στο θέμα της εμπλοκής του ονόματος της μητέρας του Μαργαρίτας με την πολύκροτη υπόθεση, κάνει λόγο για «προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες».

«Στα μέσα περίπου του 2010 ενημερώθηκα από τον τότε Υπουργό Οικονομικών, για τη δυνατότητα απόκτησης στοιχείων που αφορούσαν καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό. Έδωσα εντολή να γίνουν ίλες οι αναγκαίες ενέργειες για την απόκτησή τους. Μετά την παραλαβή του σχετικού υλικού ενημερώθηκα και πάλι από τον Υπουργό Οικονομικών, οπότε και επανέλαβα την πάγια εντολή μου να γίνουν οι δέουσες ενέργειες για την αξιοποίηση των στοιχείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες», αναφέρει ο πρώην Πρωθυπουργός σχετικά με την εμπλοκή του με το θέμα της λίστας. Επίσης τονίζει ότι ουδέποτε συμμετείχε σε καμία σύσκεψη με θέμα τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ και ότι δεν είχε συζητήσει για το θέμα ούτε με τον τότε διοικητή της ΕΥΠ κ. Κωνσταντίνο Μπίκα.

«Επισημαίνω ότι αυτό που ενδιέφερε στην υπόθεση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ ήταν να έρθουν τα στοιχεία στην Ελλάδα και να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να διαπιστώσουν περιπτώσεις τυχόν φοροδιαφυγής. Τίποτε άλλο. Δεν ενημερώθηκα ποτέ ούτε ζήτησα να ενημερωθώ για το περιεχόμενο ή για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα αναφορικά με την λίστα. Πίστευα ότι με δεδομένη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, οι υπηρεσίες θα εξαντλούσαν κάθε δυνατότητα αξιοποίησης των στοιχείων. Δεν είχα άλλωστε καμία ένδειξη ή πληροφορία ότι κάποιος επιθυμούσε ή θα επιχειρούσε να συγκαλύψει οτιδήποτε», διευκρινίζει ο κ. Παπανδρέου, ενώ παράλληλα αναφέρεται και στο θέμα εμπλοκής της μητέρας του για το οποίο αναφέρει ότι «με έκπληξη και οργή αντιμετώπισε τη συνειδητή, κατά την άποψη του, προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν στην υπόθεση τη μητέρα του Μαργαρίτα Παπανδρέου για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες». Μάλιστα, ο πρώην Πρωθυπουργός προαναγγέλλει ότι θα κινηθεί δικαστικά καθώς σημειώνει ότι «η Δικαιοσύνη θα έχει σύντομα λόγο σε αυτή την υπόθεση».

Κλείνοντας το υπόμνημα του ο πρώην Πρωθυπουργός τονίζει ότι : «Μπορεί κανείς σήμερα να είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης λίστας Lagarde; Προφανώς όχι. Ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος μπορεί να είναι ευχαριστημένος με την πορεία της συγκεκριμένης υπόθεσης, παρά την εκτεταμένη συζήτηση που έχει γίνει για αυτή».

Συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «με αυτό το υπόμνημα ο κ. Παπανδρέου δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχουν τεθεί και καταθέτει τις απόψεις του συνολικά αλλά και ειδικά για το θέμα της φοροδιαφυγής. Έίναι ένα υπόμνημα πλήρες, σαφές και επαρκέστατο. Με αυτό λέει ότι έχει να πει. Αυτή είναι η πραγματικότητα και η αλήθεια, όπως την καταγράφει σε αυτό».

Πατήστε επάνω για να διαβάσετε αναλυτικά το υπόμνημα












πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου