Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Φανταστικές εικόνες από τον Patrick Smith

ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ "ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΚΑΚΟ" !!!

Συνεχίζει να προκαλεί ο απερίγραπτος Πολύδωρας.

Εκτός από την κόρη του, ο Βύρων Πολύδωρας διόρισε στη σύντομη θητεία του και την κόρη του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου...
Μετά τη θυγατέρα του πρώην προέδρου της Βουλής, Β. Πολύδωρα, που διορίστηκε ως μετακλητή στο γραφείο του στο Κοινοβούλιο, άλλη μια κόρη στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού «τακτοποιήθηκε» στη Βουλή και μάλιστα με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ 5

Στο μοναστήρι αυτό του Αγίου Σάββα,  συμβαίνουν τρία καταπληκτικά τα θαύματα.  Το πρώτο είναι το άφθαρτο σκήνωμά του Αγίου Σάββα του ηγιασμένου. 

Το δεύτερο είναι ότι όταν οι πατέρες πεθαίνουν και τους πηγαίνουν στο κοιμητήριο της Μονής,  εκεί δεν τους θάβουν αλλά τους αφήνουν πάνω στο χώμα και σιγά σιγά να λιώνουν αλλά δεν βρωμούν.  Και το τρίτο θαύμα συμβαίνει με το αγίασμα του Αγίου.  Το νεράκι αυτό κατεβαίνει μέσα από τα βράχια, αλλά κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να εντοπίσει την πηγή του. 

Μετά το προσκύνημα στον τάφο του Αγίου πηγαίνουμε στο ναό, στο καθολικό της Μονής. 

Εκεί μπαίνοντας δεξιά μας στέκει η Λάρνακα με το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Σάββα του ηγιασμένου.  Η ευωδία μέσα στο Ναό είναι διάχυτη.  Το γεγονός ότι είμαστε μπροστά στον Αγιο Σάββα μας κάνει κυριολεκτικά να συγκλονιζόμαστε.  Βεβαίως υπάρχουν πολλά άφθαρτα σκηνώματα Αγίων σε πολλά μέρη του κόσμου αλλά και στην πατρίδα μας! Όμως αυτό έχει μια ιδιαίτερη χάρη.  Σταθήκαμε αρκετή ώρα εκεί μπροστά στο σκήνωμα του Αγίου Σάββα.  Γονατίσαμε κι ο καθένας από μας είχε να πει στον Αγιο τα δικά του αιτήματα.  Προσκυνήσαμε και εν συνεχεία, συνεχίσαμε μέσα στο μοναστήρι να επισκεπτόμαστε τους Αγίους χώρους του.

Ανεβήκαμε στο ασκητήριο του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού.  Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός είναι ένας από τους ποιητές και υμνογράφους της Αγίας μας Εκκλησίας.  Κατεβαίνοντας μέσα στο ασκητήριό του, απορεί κανείς πως μέσα σε αυτόν τον τόσο μικρό χώρο μπορούσε να γράψει όλα εκείνα τα καταπληκτικά τροπάρια. 

Ακριβώς πάνω από το ασκητήριο είναι ο τάφος του. Προσκυνήσαμε και συνεχίσαμε γιά να κατέβουμε στο αγίασμα του Αγίου Σάββα, το οποίο βρίσκεται στα κατώτερα μέρη του μοναστηριού. 

Πράγματι μετά από αρκετή κατάβαση φτάσαμε εκεί κάτω στο αγίασμα.  Αυτό που βλέπει κανείς είναι όντως απίστευτο.  Από δύο σημεία μέσα από τα βράχια σταζει νεράκι το οποίον δεν σταματάει ούτε το χειμώνα ούτε το καλοκαίρι.  Πήραμε με το χέρι μας  και βάλαμε στο στόμα μας, έτσι για την ευλογία.  Και τώρα συνεχίζουμε να πάμε στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου.

Εκεί όπου φυλάσσονται τα Ιερά λείψανα των Αγίων πατέρων της Μονής και κυρίως αυτών οι οποίοι σφαγιάστηκαν το 614 μ.χ. από τους Πέρσες που κατέλαβαν τα Ιεροσόλυμα.  Μπαίνοντας μέσα σε αυτό το ιερό εκκλησάκι, βλέπει κανείς συνεχώς Ιερά λείψανα οστά και κάρες των Αγίων πατέρων.  Το θαύμα είναι οφθαλμοφανέστατο.  Η ευωδία είναι διάχυτη.  Προσκυνούμε και δεν χορταίνουμε.  Πλησιάζουμε και αγγίζουμε τα Ιερά λείψανα και θέλουμε να ξαναγυρίσουμε στα ίδια και στα ίδια για να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερη ευλογία . Ο ηγούμενος που μας συνοδεύει, έχει να μας λέει συνεχώς ιστορίες και κατορθώματα των Αγίων αυτών πατέρων.  Εκεί ευρίσκονται και τα Ιερά λείψανα όλων εκείνων οι οποίοι αγίασαν και σε καιρούς ειρηνικούς.  Προσκυνήσαμε και με γεμάτη την καρδιά μας πηγαίνουμε στο αρχονταρίκι της Μονής όπου οι πατέρες έχουν να μας προσφέρουν το πατροπαράδοτο Μοναστηριακό κέρασμα. 

Αφού τελειώσαμε το ιερό μας προσκύνημα, ξεκινούμε να αναχωρήσουμε από το μοναστήρι.  Βγαίνουμε κι εκεί μας περιμένουν οι γυναίκες, ικανοποιημένες ή μάλλον ενθουσιασμένες και αυτές απόλυτα, από την ξενάγηση που τους έκανε ο μοναχός που είναι εντεταλμένος γι αυτό.  Επιβιβαστήκαμε στο μικρό μας όχημα και ξεκινούμε για το άλλο μοναστήρι του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου.

Η ώρα πέρασε χωρίς να το καταλάβουμε και φτάσαμε έξω από την πύλη της Μονής του Οσίου Θεοδοσίου.  Χτυπήσαμε και μας άνοιξαν.  Ένας γέροντας και δύο μοναχές είναι οι φύλακες της Μονής.  Το μοναστήρι υπάρχει από τότε που το έκτισε ο Άγιος Θεοδόσιος. 

Μπαίνουμε μέσα και κατευθυνόμαστε στο καθολικό της Μονής δηλαδή στο Κεντρικόν Ναό.  Παρ ότι τα άτομα είναι λίγα, εν τούτοις το μοναστήρι είναι πραγματικά πεντακάθαρο. Ο Ναός αστράφτει από καθαριότητα και μέσα πλησιάζουμε και προσκυνούμε τα Ιερά λείψανα των Αγίων που φυλάσσονται σε ιδιαίτερες προθήκες, σαν ιδιαίτερες ευλογίες. 

Ο γέροντας πατήρ Ιερόθεος μας κατατοπίζει γύρω από το ιστορικό της Μονής και αφού ολοκληρώνει την εξιστόρηση, μας οδηγεί σε έναν άλλο χώρο.  Χώρο άγιο και ιστορικό.  Είναι το σπήλαιο των μάγων.  Όλοι θυμόμαστε ότι όταν οι μάγοι έφευγαν από τη Βηθλεέμ  και είχαν σκοπό να γυρίσουν στον Ηρώδη για να του πουν που είναι ο νεογέννητος Χριστός, εκεί κουράστηκαν και κοιμήθηκαν.  Εκεί σε αυτό το σπήλαιο που βρίσκεται μέσα στο χώρο της Μονής. 

Εκεί οραματίστηκαν τον Άγγελο οποίος τους είπε να μην πάνε στον Ηρώδη και να αλλάξουν δρόμο. Εκεί λοιπόν σε αυτό τον Άγιο χώρο βρεθήκαμε για να προσκυνήσουμε. Όπως και στα άλλα προσκυνήματα, έτσι και εδώ ο χώρος αυτός στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε σαν ασκητήριο.  Ήρθαν και εδώ όσιοι πατέρες στη συνέχεια, οι οποίοι αγωνίστηκαν. 

Κατεβαίνοντας στο σπήλαιο αυτό, βλέπουμε τάφους και λείψανα των σφαγιασθέντων πατέρων κατά το 614 μ.χ. από τους Πέρσες,  καθώς και τους τάφους και του Αγίου Θεοδοσίου αλλά και άλλων Αγίων της Εκκλησίας μας.  Όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι διότι κι αυτή η τρίτη μέρα του προσκυνήματος μας στούς Αγίους τόπους ολοκληρώνεται με αυτό το ιερώτατο προσκύνημα.

 Πριν φύγουμε από το μοναστήρι ο πατήρ Ιερόθεος μας φιλοξενεί με το μοναστηριακό κέρασμα,  κάτι το οποίο το έχουμε ανάγκη εκείνη τη στιγμή μέσα στην τόση πολλή ζέστη που υπάρχει γύρω μας.  Δεν πέρασε πολλή ώρα και ξεκινήσαμε να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.  Η ξεκούραση είναι απαραίτητη γιατί αύριο πάλι μας περιμένει καινούργιος γύρος προσκυνημάτων,  αλλά και πολύς κόπος.


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ
ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ 
ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΤΟΥ  ΝΙΚ. ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ

     Στις 26 Νοεμβρίου 1983 αξίωσε ο Θεός εμέ και τη μητέρα μου να συναντήσουμε στη Νέα Σμύρνη έναν άγιο αρχιερέα, τον μακαριστό πλέον κανονικό μητροπολίτη Λαρίσης πατέρα Θεολόγο Πασχαλίδη. Μας φέρθηκε με τόση αγάπη και ταπείνωση, ώστε νομίζαμε πως δεν μιλούσαμε με έναν δεσπότη, αλλά με τον πατέρα μας και ακόμη καλύτερα. Έτσι πέρασαν κοντά του δύο, δυόμιση ώρες χωρίς να το καταλάβουμε.
    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ... ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

11 Σεπτεμβρίου 2012
Μασονία:Το αόρατο δίχτυ πάνω από την Ελλάδα(ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ)
Η διείσδυση των μασόνων σε όλους τους καίριους τομείς του κρατικού μηχανισμού και γενικότερα της οικονομικής, επιστημονικής και κοινωνικής ζωής του τόπου γίνεται με μεθοδικότητα και με πρακτικό στόχο την τοποθέτηση ή τον έλεγχο ανθρώπων σε θέσεις «κλειδιά» από τις οποίες επηρεάζεται η λήψη αποφάσεων.

Μήνυμα Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ στην έναρξη Γυμνασίων Λυκείων


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Ἀκτὴ Θεμιστοκλέους 190, 185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ, Τηλ. +30 210 4514833, Fax +30 210 4518476 e-mail: impireos@hotmail.com
᾿Εν Πειραιεῖ τῇ 13ῃ Ἰουλίου 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
 
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΦΑΛΗΡΟΥ, ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ & ΑΓ ΙΩΑΝΝΟΥ ΡΕΝΤΗ
κ.κ.  Σ Ε Ρ Α Φ Ε Ι Μ
ΣΤΗΝ  ΕΝΑΡΞΗ  ΤΩΝ  ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΛΥΚΕΙΩΝ
 
Ἀγαπητά μου παιδιά,

Πάει πολὺς πλέον καιρὸς ποὺ στὸν τόπο αὐτὸ ἀκοῦμε εἰδήσεις κακές, ἐκτιμήσεις ἀπαισιόδοξες, προβλέψεις δυσοίωνες. Ἕνα κλίμα βαρὺ σκιάζει τὶς ζωὲς ὅλων μας, τὸ ὁποῖο δύσκολα κανεὶς μπορεῖ νὰ ἀντέξει. Μέσα σ’ αὐτὴ τὴ συγκυρία, ἐσεῖς οἱ νέοι ἄνθρωποι καλεῖστε νὰ ἀγωνιστεῖτε γιὰ νὰ πραγματοποιήσετε τὰ ὄνειρά σας, καλεῖστε νὰ δημιουργήσετε καὶ νὰ ἐργαστεῖτε, καλεῖστε ἐν τέλει νὰ ἐπανακτήσετε τὴν ἀξιοπρέπεια τῆς πατρίδας μας.
Ἴσως ἀναρωτιέστε τί μπορεῖτε νὰ κάνετε ἐσεῖς γιὰ ὅλες αὐτὲς τὶς συμφορὲς πού μᾶς περιτριγυρίζουν. Ἴσως εἶστε θυμωμένοι μὲ τὰ δικά μας καμώματα τῶν μεγαλυτέρων, οἱ ὁποῖοι εὐθυνόμαστε σὲ μεγάλο βαθμὸ γιὰ τὰ ὅσα συμβαίνουν. Ἴσως ἐπιθυμεῖτε νὰ ζήσετε ἀνέμελα, νὰ χαρεῖτε τὰ νιάτα σας, χωρὶς τὶς ἔννοιες καὶ τὰ προβλήματα πού σᾶς περιτριγυρίζουν.

ΜΑ ΔΕΝ "ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ" ! ΤΙ "ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΜΟΣ" ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ !!!

Υποχρεωτικά τα θρησκευτικά, στα ρωσικά σχολεία

Υποχρεωτικό μάθημα γίνονται από φέτος τα θρησκευτικά για τους μαθητές της τέταρτης τάξης του Δημοτικού, στα Ρωσικά σχολεία. Εκπρόσωποι θρησκευτικών δογμάτων θεωρούν ότι το γεγονός μπορεί να συσπειρώσει την κοινωνία, αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται μια ....
σοβαρή προσέγγιση, τόσο στην κατάρτιση των εκπαιδευτικών, όσο και στην συγγραφή των σχολικών βιβλίων. Η σχολική διδασκαλία των θρησκευτικών δεν θα διχάζει, αλλά αντιθέτως θα ενώνει το σχολείο, την οικογένεια και την κοινωνία.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ... ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ

Μια πρωτότυπη ενέργεια από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας

nikolaos
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Καινοτομώντας για ακόμη μία φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος αντί της Εγκυκλίου Επιστολής, που συνηθίζεται να στέλνουν οι Μητροπολίτες προς τους μαθητές κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τους έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, συνοδευόμενο από συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγους μήνες σε μαθητές Λυκείου.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΟΥ "ΕΚΛΕΚΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ !!!

Είναι «φυσιολογικό» για τους Εβραίους να φτύνουν τους χριστιανούς στους δρόμους της Ιερουσαλήμ, λέει Καθολικός κληρικός



Είναι "φυσιολογικό" για τους Εβραίους να φτύνουν τους χριστιανούς στους δρόμους της Ιερουσαλήμ, δήλωσε ένας ανώτερος Καθολικός κληρικός της πόλης, ο πατέρας Pierbattista Pizzaballa, που έχει τον τίτλο ‘custos’ (στα λατινικά ο κηδεμόνας) των ιερών τόπων για λογαριασμό του Βατικανού.

11 Σεπτεμβρίου 2012
Οι Ινδοί σε φωτογραφίες που σίγουρα θα σας...κάνουν να τους δείτε με άλλο μάτι!(PHOTOS)
Τα απίστευτα της μακρινής Ινδίας...

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΚΟΡΜΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΗΓΕ ! ΑΠΟ ΜΥΑΛΟ ΟΜΩΣ ΣΚΕΤΟ ... ΡΑΜΟΛΙ !!!

Αυτοκτόνησε στα 101 γιατί δεν μπορούσε να συνεχίσει να αθλείται!

Μέχρι τα 89 του έτρεχε τα 100 μέτρα σε 16,5 δευτερόλεπτα. Στα 95 του ήταν εξαιρετικός στο άλμα εις μήκος. Στα 101 του όταν... 
...πλεον το σώμα του δεν τον βοηθούσε αποφάσισε ότι έπρεπε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια.
Ο Βιτόριο Κολό από το Μιλάνο αυτοκτόνησε γιατί δεν μπορούσε να συνεχίσει να κάνει ό,τι αγαπούσε περισσότερο στην ζωή του. Να αθλείται.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !!!

Άκης: «100.000 ευρώ για "Γύφτο Μπάκας"»

Περίπου 890.000 ευρώ ξόδεψε το 2007 ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος προσπαθώντας να εκλεγεί βουλευτής. Μπορεί να έκανε χορηγίες σε... 
...γύφτους, Ρωσοπόντιους ακόμη και να διέθεσε 230 χιλιάδες ευρώ για να αγοράσει 1.150 εισιτήρια διαρκείας του ΠΑΟΚ για να τα κάνει δώρο σε δυνητικούς ψηφοφόρους του όμως ο κ. Τσοχατζόπουλος δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής (και όπως αποδεικνύεται εκ των υστέρων ξεπέρασε το όριο εκλογικών δαπανών, κάτι που μοιάζει με πταίσμα μπροστά στο βουνό των αδικημάτων που τον βαρύνουν)...

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ἡ Ὁσία Θεοδώρα ἡ ἐν Ἀλεξανδρείᾳ

Καταγόταν ἀπὸ τὴν Ἀλεξάνδρεια στὰ χρόνια τοῦ βασιλιὰ Ζήνωνος (474 – 490) καὶ ἦταν συνεζευγμένη μὲ εὐσεβὰ ἄνδρα, τὸν Παφν& ...
περισσότερα...

ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΤΗΜΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ !!! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ... ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ !!!

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΝ "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ" !!!


Δήμος Θερμαικού Θεσσαλονίκης
Ασφαλτόστρωση δρόμου.
Ελληνικά δημόσια έργα.

Χωρίς άλλα λόγια...
 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ... ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΛΛ΄ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ... ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΤΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ !!!

"Αντεξουσιαστής" έγδυσε ανήλικο επειδή είχε στη μπλούζα του την ελληνική σημαία!

Η θέα της ελληνικής σημαίας και του Σπαρτιάτη βασιλιά Λεωνίδα στην μπλούζα ενός ανήλικου αγοριού… «ερέθισε» έναν 35χρονο αντιεξουσιαστή, που δεν δίστασε να αναγκάσει το 12χρονο παιδί να… γδυθεί σε κεντρική πλατεία της....
Λάρισας!

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη τη στιγμή που ο 12χρονος έκανε βόλτα στην πλατεία μαζί με έναν φίλο του. Όταν το παιδί είδε τον 35χρονο να έρχεται οργισμένος προς το μέρος του και να του ζητά επιτακτικά να βγάλει αμέσως τη μπλούζα, τα έχασε και δεν τόλμησε να αντιδράσει, Έβγαλε την μπλούζα και αναγκάστηκε να επιστρέψει ημίγυμνος στο σπίτι του με δάκρυα στα μάτια!

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ !!! ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ... ΕΛΛΑΔΑ !!!

Αυστραλία: Σε κέντρα κράτησης οι Ελληνες που «δεν πείθουν» για τουρίστες!

Δεκάδες Έλληνες πολίτες, κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων, που επισκέφθηκαν την Αυστραλία ως τουρίστες οδηγήθηκαν σε προσωρινά κέντρα κράτησης, πριν σταλούν με την πρώτη διαθέσιμη πτήση πίσω στην Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία που δόθηκαν στο «Νέο Κόσμο», τα οποία, όμως, δεν έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως από το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης.