Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ... ΑΝΑΓΟΥΛΕΣ !!!


Fast-food απ όλο τον κόσμο!


Η Eκκλησία της Ρωσίας γιὰ τις νέες ταυτότητες


Η Eκκλησία τῆς Ρωσίας γιὰ τὶς νέες ταυτότητες
Πρόσφατα ἔγινε γνωστὸ στὴν Ἑλλάδα  ἐκτενὲς ἐμπεριστατωμένο ἔγγραφο ποὺ ἀπέστειλε ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας  τῆς Ρωσίας σὲ ὅλες τὶς ἐνορίες της, καλώντας τες νὰ ἐκφράσουν τὴ γνώμη τους  πάνω στὸ περιεχόμενό του, ποὺ διαπραγ ματεύεται τὸ ζήτημα τῶν νέων ταυτοτήτων στὴ χώρα τους.
Σ᾿αὐτὸ ἡ Σύνοδος διατυπώνει σοβαρότατες ἐπιφυλάξεις γιὰ τὸν προωθούμενο ἔλεγχο τῶν πάντων μέσῳ τῶν ἠλεκτρονικῶν συστημάτων ἐλέγχου καὶ ταυτοποιήσεως τῶν προσώπων. Γι᾿ αὐτὸ καὶ συνιστᾶ στὴ Ρωσικὴ Κυβέρνηση τουλάχιστον νὰ δώσει τὴ νομικὴ δυνατότητα στοὺς πολίτες νὰ «ἔχουν τὸ δικαίωμα νὰ μὴ δέχονται ἀδιακρίτως ὅλες τὶς νέες τεχνολογίες καὶ τὰ σύμβολα ποὺ ἐνδεχομένως νὰ ὑπάρχουν σ᾿ αὐτές. Οἱ τεχνολογίες αὐτὲς δὲν ἐπιτρέπεται νὰ ἐπιβάλλονται  ὑποχρεωτικὰ στὸν πολίτη στερώντας του τὴ δυνατότητα χρήσεως ἐναλλακτικῶν λύσεων. Εἶναι ἀπαραίτητο νὰ διατηρηθεῖ ἡ δυνατότητα τοῦ πολίτη νὰ μπορεῖ νὰ χρησιμοποιεῖ τὸ παρα δοσιακὸ σύστημα ταυτοποιήσεως μὲ ὄνομα, ἐπώνυμο, ἡμερομηνία, τόπο γεννήσεως καὶ διεύθυνση, καὶ τὰ παραδοσιακὰ ἔγγραφα ταυτοποιήσεως προσώπου.

Χ. ΣΥΡΙΩΤΗΣ:Ο ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΝΙΚΗΣΩ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ!


1 Ο ηθοποιός Χρήστος Συριώτης σε συνέντευξή του «άνοιξε την καρδιά» του μίλησε για τον καρκίνο, για τις οδυνηρές στιγμές που έζησε αλλά και η πίστη που τον βοήθησε να «παλέψει» με την ανίατη ασθένεια.

«Ήμουν στην 50ή χημειοθεραπεία, από το σύνολο των 60 που έκανα. Είχα πάθει θρόμβωση από τις θεραπείες και αναγκάστηκα να μεταφερθώ από το σπίτι ξανά στο νοσοκομείο, γιατί είχα λιποθυμικές τάσεις. 
Είχαν πέσει πολύ τα λευκά μου αιμοσφαίρια. Οι γονείς μου ήταν πάνω μου. Οι πόνοι ήταν φρικτοί. Κάποια στιγμή, είδα τον πατέρα μου, για πρώτη φορά στη ζωή μου, να κλαίει. Του είπα: "Δεν αντέχω άλλο! Θέλω να πεθάνω". Μου απάντησε λοιπόν: "Μην τολμήσεις να το ξαναπείς αυτό".

Ισχυρές δυνάμεις στρατού και αστυνομίας φυλάνε τα βενζινάδικα

Νέα Υόρκη: Χάος για λίγες σταγόνες βενζίνης

 
Το χτύπημα του τυφώνα Σάντι στις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών διήρκεσε περίπου 72 ώρες προκαλώντας τον θάνατο 90 ανθρώπων -37 από τους οποίους στη Νέα Υόρκη- και ζημιές ύψους 50 δισ. δολαρίων.

Ακόμη και σήμερα περίπου 6 εκατομμύρια Αμερικανοί δεν έχουν ρεύμα και η ηλεκτροδότηση αναμένεται να αποκατασταθεί σταδιακά μέχρι το Σάββατο στη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϋ και το Κονέκτικατ. Ωστόσο το μπλακ άουτ έχει προκαλέσει ντόμινο προβλημάτων.


Ε, ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ... ΚΑΤΩ !!!

Δεν μπορεί να χωνέψει ο Τατσόπουλος..

..ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ CORPUS CHRISTI
Οι απόψεις του Τατσόπουλου είναι γνωστές για θέματα θρησκείας. Σήμερα τα έβαλε και πάλι με τους θρησκόληπτους που τελικά πέτυχαν τον σκοπό τους και σταμάτησαν την παράσταση corpus christi.. Δείτε τι έγραψε στο facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ..




Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Στείλτε τον φυλακή

Εφιάλτης του Γ.Παπακωνσταντίνου η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Οικονομικών για τη γνωστοποίηση όλων των σχετικών εγγράφων που αφορούν συναντήσεις του πρώην Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, με τους επικεφαλής τραπεζικών ιδρυμάτων του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων τους διοικητές των Τραπεζών «HSBC» και «UBS», τον Ιανουάριο του 2011, στην......

Όποιος μπορεί να πεί την Αλήθεια και δεν το κάνει, θα κατακριθεί από τον Θεό.

"Ο Έλλην είναι πλασμένος φιλόσοφος, είναι και πλασμένος Χριστιανός, είναι πλασμένος να γνωρίζει την Αλήθεια και να την διαδίδει εις τα άλλα Έθνη. Ναι ο Έλλην εγεννήθη κατά την Θεία Πρόνοια διδάσκαλος της ανθρωπότητας. Τα εξουσιαστικά ιερατεία που υπογείως κινούν τα νήματα του κόσμου και κατευθύνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την Γνώση..
προσπαθούν εδώ και πολλούς αιώνες, πλαστογραφώντας τις (Διαβάστε το συγκλονιστικό άρθρο )...

Γλυκιά πατρίδα, απαντώ και πάντα θ’ απαντώ !

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΝΩ ΔΡΟΠΟΛΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ «ΟΙ ΣΕΛΛΟΙ»

Στη σάλπιγγα της πατρίδας και της θυσίας των ηρώων μας απήντησε πλήθος κόσμ !ου, που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, βρέθηκε σε διάφορα μέρη της Βορείου Ηπείρου, για να γιορτάσει την εθνική μας επέτειο. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ως ομοσπονδία τιμήσαμε τις εορταστικές εκδηλώσεις, που είναι συνυφασμένες με την μνήμη των ηρώων του ένδοξου έπους του ’40. Τιμήσαμε το ιστορικό «ΟΧΙ» της αντίστασης του ελληνικού λαού, της ελληνικής αξιοπρέπειας και ....
της ελληνικής λεβεντιάς.


Οι Όσιοι Σπυρίδωνας και Νικόδημος οι προσφοράρηδες.



Το χέρι του Οσίου Σπυρίδωνος του προσφοράρη
Ό μακάριος Σπυρίδων καταγόταν από φτωχή καί άσημη οικο­γένεια. Ήταν εντελώς αγράμματος καί τραχύς στους τρόπους, άλλ' αυθόρμητος καί ανεπιτήδευτος. Ένας «χωριάτης» για τους αριστο­κράτες, ένας «άγροΐκος» για τους μεγαλωμένους στα σαλόνια, ένας «μωρός» για τους σοφούς του κόσμου τούτου.
Κι όμως ό όσιος ξεπέρασε σε αξία καί τους σοφούς καί τους ίσχυρούς καί τους ευγενείς, με την ανώτερη πνευματική του ζωή, με τα θεάρεστα έργα της αρετής του, με την ασκητική βία, με το φόβο του Θεού, πού είναι ή αρχή καί ή πηγή της πραγματικής σοφίας.
Ό όσιος Σπυρίδων ήρθε στη μονή των Σπηλαίων καί άρχισε την τραχεία ασκητική του ζωή στα 1139. Ήταν ήδη σε ώριμη ηλι­κία, αλλά δεν ήξερε γράμματα, Γι αυτό καί δεν μπορούσε να μελε­τά τα ίερά Βιβλία. Αυτό τον γέμιζε θλίψη. Προσευχήθηκε ολόκαρ­δα στον Κύριο να του δώση φωτισμό καί δύναμη για να μάθη ανά­γνωση. Πράγματι, με σκληρή προσπάθεια, σε πολύ λίγο χρόνο έ­μαθε να διαβάζη. Ήταν απερίγραπτη ή χαρά του πού μπορούσε πια να μελετά τα θεϊα λόγια του Κυρίου καί τα θεόπνευστα έργα των αγίων. Έμαθε άπ' έξω ολόκληρο το Ψαλτήρι καί το έλεγε μ' ευλάβεια καί ψυχική μέθεξη κάθε μέρα, την ώρα πού εργαζόταν με υπομονή καί επιμέλεια στα διακονήματα του μοναστηρίου.

Η ακτημοσύνη των μοναχών (Αγ. Ιγνατίου Μπριαντσιανίνωφ)





1. Ο κάθε άνθρωπος, που μπήκε σε μοναστήρι και ανέλαβε τον ζυγόν του Χριστού, που είναι χρηστός, πρέπει οπωσδήποτε να ζήσει με ακτημοσύνη αρκούμενος στα πιο απαραίτητα και αποφεύγοντας κάθε τι περιττό σε ενδυμασία, σε είδη που χρειάζεται το κελί του, σε χρήματα.
2. Περιουσία, πλούτος και θησαυρός του μοναχού πρέπει να είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός.
Σ’ Αυτόν πρέπει να στρέφονται τα βλέμματα του νου και της καρδιάς του·
Σ’ Αυτόν πρέπει να συγκεντρώνονται οι ελπίδες του·
Σ’ Αυτόν πρέπει να αναθέτωμε την πάσαν ελπίδα μας·
Σ’ Αυτόν πρέπει να στηρίζωμε την πίστη μας.
Μα ο μοναχός πολύ δύσκολα μπορεί να κρατήσει τέτοια ψυχική διάθεση, όταν έχει πολλά αγαθά.
Λοιπόν;

Η ψυχρότητα στην προσευχή




 mountains-wallpaper-6.jpg Η ψυχρότητα στην προσευχή οφείλεται είτε σε ψυχική κόπωση είτε σε πνευματικό κορεσμό είτε σε σωματικές απολαύσεις και αναπαύσεις είτε σε πάθη, που κυριεύουν την ψυχή, προπαντός στην έπαρση.
Όλα αυτά είναι ενάντια στην πνευματική ζωή, μέσα στην οποία κεντρική θέση κατέχει η προσευχή. Έτσι, πρώτα και κύρια προκαλούν το στέρεμα της πηγής της προσευχής μέσα μας. Αυτό, όμως, μπορεί να oφείλεται και σε απομάκρυνση της χάριτος, που συμβαίνει με θεία παραχώρηση.

Τι φέρνει τους αγγέλους κοντά μας;





Είναι δόγμα της Εκκλησίας μας η ύπαρξη των αύλων πνευμάτων, των αγγέλων. Στο «Πιστεύω» ομολογούμε ότι ο Θεός είναι «ποιητής ουρανού και γης, ορατών τε και αοράτων». Ανάμεσα στα αόρατα κτίσματα του Θεού είναι οι άσαρκοι –και ως εκ τούτου αόρατοι- άγγελοι. Το σώμα που βλέπουν οι πιστοί όταν κάποτε αυτοί εμφανίζονται, είναι φαινομενικό -κατά τους πατέρες- για να μπορούν να τους αντιλαμβάνονται και να επικοινωνούν μαζύ τους. Το ίδιο και τα φτερά τους. Φανερώνουν το ύψος της φύσεως τους, λέγει ο ι. Χρυσόστομος, και επίσης δείχνουν ότι κατεβαίνουν από ψηλά από το Θεό του οποίου είναι αγγελιοφόροι. Και είναι δόγμα της Εκκλησίας μας ότι οι άγγελοι βοηθούν και συμπαραστέκονται τους ανθρώπους ποικιλοτρόπως. Λέγει η προς Εβραίους επιστολή ότι οι άγγελοι είναι «λειτουργικά πνεύματα εις διακονία αποστελλόμενα διά τους μέλλοντας κληρονομείν σωτηρίαν» (Εβρ. 1,14).



Ετήσιες εξορύξεις στην Ελλάδα ίσες με τα μέτρα δύο δόσεων…



 
Η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε αποφύγει τα μέτρα-αργό θάνατο που ανά έτος αναγκάζεται να λάβει για να πάρει τη… δόσης της, χωρίς να ανακαλύψει… τον τροχό, ακολουθώντας την πεπατημένη, με τρεις απλές κινήσεις. Επιγραμματικά, οι κινήσεις αυτές κατά σειρά είναι: η ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), η «χάραξη» θαλάσσιων οικοπέδων και η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρησή τους σε εταιρίες ερευνών και εξόρυξης, ότι ακριβώς έκανε και η Κύπρος.

του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη

Ονόματα..!! Αυτοί είναι οι ξεφτιλισμένοι που παρήλασαν μπροστά από τον τούρκο πρόξενο Κομοτηνής για να τον προσκυνήσουν...



Ήταν σχεδόν όλοι εκεί, χαρούμενοι, κεφάτοι και...ανεβασμένοι! Ο λόγος για την δεξίωση του Τούρκου Πρόξενου Κομοτηνής σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής, την απομάκρυνση του οποίου ζήτησαν πριν λίγες μέρες 12 βουλευτές της Ν.Δ!!!

*Χωρίς να λοιπόν να διατηρώ το πρωτόκολλο σας αποκαλύπτω ποιοι παραβρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη δεξίωση του Τούρκου Πρόξενου και δεν θέλω...ου!!!

«Όμως ο Υιός του ανθρώπου όταν έλθει θα βρει άραγε την πίστη επί της γης;»



Με το αφοπλιστικό ερώτημα "Όμως ο Υιός του ανθρώπου όταν έλθει (ως Κριτής) θα βρει άραγε την πίστη επί της γης;" (Λουκ. ΙΗ΄8), ο Κύριός μας διαβλέπει προφητικά την τραγική αποδυνάμωση της πίστης των ανθρώπων πριν από τη Δεύτερη Παρουσία Του, τη σπανιότητά της, που θα αγγίξει τα όρια ολικής εκλείψεως. 

Πράγματι, σήμερα ο λεγόμενος χριστιανικός κόσμος έχει παρασυρθεί τόσο πολύ από τα διάφορα συνθήματα και ρεύματα, αλλά και από την θρησκευτική αδιαφορία που τον χαρακτηρίζει, ώστε οι περισσότεροι «χριστιανοί» να βλέπουν στο πρόσωπο του Χριστού απλώς ένα από τους αρχηγούς των θρησκειών ή ένα μύστη της αρχαιότητας.

Πανέμορφες εικόνες από την Κένυα


Οι πολύτεκνοι σήμερα σε διωγμό, όπως οι πρώτοι Χριστιανοί

Απόψεις
&Σχόλια

Του Θεόδωρου Κανελλόπουλου, πολύτεκνου συνδικαλιστή της ΔΕΗ

Οι πολύτεκνοι σήμερα σε διωγμό, όπως οι πρώτοι Χριστιανοί  Του Θεόδωρου Κανελλόπουλου, πολύτεκνου συνδικαλιστή της ΔΕΗ
Κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, η πολύτεκνη οικογένεια γιορτάζει τους προστάτες της, την μνήμη των Αγίων Τερεντίου και Νεονίλλης και των επτά παιδιών τους, που αποκεφαλίστηκαν την εποχή των διωγμών των χριστιανών. Σήμερα αποτελεί επιτακτική ανάγκη να αφιερώσουμε λίγες γραμμές και να αναφερθούμε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε πολυμελής οικογένεια, που προσπαθεί να μεγαλώσει και να σπουδάσει όλα της τα παιδιά ισοδύναμα και ισάξια.
Μια προσπάθεια που γίνεται με πολλές θυσίες, πολύ κόπο και πόνο. Διότι αντί η Πολύτεκνη οικογένεια να απολαμβάνει της προστασίας της πολιτείας, όπως και το Σύνταγμα ορίζει, δέχεται απανωτά δυσβάστακτα μέτρα που έχουν πάρει μορφή καταιγίδας και επιβαρύνοντας υπερβολικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

ΓΕΛΑΣΤΕ ... ΠΑΡΑΚΑΛΩ !!!

Βουλευτές ζήτησαν να κλείσουν το μικρόφωνο της Ζωής Κωνσταντοπούλου!

Νέες σκηνές απείρου κάλλους εξελίχθηκαν την Πέμπτη στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ενώπιον του υπουργού Οικονομικών... 
...Γιάννη Στουρνάρα με την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου να υποβάλει ερωτήσεις επί 82 λεπτά με αποτέλεσμα να εξοργιστούν οι κ.κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και Θανάσης Μπούρας που απείλησαν τον πρόεδρο Τάσο Νεράντζη με πρόταση μομφής. 

ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝΕ ΜΑΝΝΟΥΛΕΣ !!!

Δυναμώνει η θύελλα για την λίστα Λαγκάρντ, γράφουν οι FT

Η Βουλή της Ελλάδας καλείται να ερευνήσει γιατί δύο πρώην υπουργοί Οικονομικών δεν καταδίωξαν περίπου 2.000 ύποπτους για φοροδιαφυγή τα ονόματα των οποίων... 
...περιλαμβάνονται στην αποκαλούμενη λίστα Λαγκάρντ, γράφουν σήμερα οι Financial Times σε ένα άρθρο που είναι κεντρικό στην ιστοσελίδα τους.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Σπ. Καρατζαφέρης: Παρέα στον Άκη οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου

Παρέα στον Άκη Τσοχατζόπουλο θα έκαναν οι κύριοι Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου εάν δεν ίσχυε ο «ολέθριος νόμος» περί ευθύνης υπουργών...
Αυτό επισημαίνει ο δημοσιογράφος κ. Σπύρος Καρατζαφέρης έξω από το γραφείο του εισαγγελέα, λίγες ώρες μετά την κινηματογραφική σύλληψή του μπροστά στο κτήριο της ισραηλινής πρεσβείας.

ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ, ΑΛΛΑ ... !

02 Νοεμβρίου 2012
ΣΟΚ:Μοντέλο πέθανε μετά από λιποαναρρόφηση
Σοκ προκαλεί η είδηση θανάτου ενός 27χρονο μοντέλου που άφησε την τελευταία του πνοή μετά από λιποαναρρόφηση!
Συγκεκριμένα η άτυχη κοπέλα ξεψύχησε κατά τη διάρκεια της εγχείρισης σε ιδιωτική κλινική.
Επρόκειτο για την Πάμελα Νασκιμέντο (Pamela Nascimento) από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας που για τρίτη φορά υποβαλλόταν σε λιποαναρρόφηση στομάχου.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Οἱ Ἅγιοι Ἀκίνδυνος, Ἀφθόνιος, Πηγάσιος, Ἐλπιδοφόρος (ἢ Ἐλπιδηφόρος) καὶ Ἀνεμπόδιστος

Ἦταν ἀξιωματοῦχοι τοῦ Πέρσου βασιλιὰ Σαπὼρ τοῦ Β’. Ἐπειδή, ὅμως, ὁμολόγησαν ὅτι εἶναι χριστιανοί, συνελήφθη&sigm ...
περισσότερα...

... ΚΑΙ 'ΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ... ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ !!! ΓΕΛΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΟΥΣ !!!

Ανακαλύφθηκε Ευαγγέλιο που θα «ρίξει» τον Χριστιανισμό

Σύμφωνα με το Ιράν γράφει πως ο Ιησούς δεν σταυρώθηκε ποτέ

Ένα δερματόδετο θρησκευτικό κείμενο που πιστεύεται πως χρονολογείται από τον 5ο αιώνα αλλά ανακαλύφθηκε μόλις πριν από 12 χρόνια θα προκαλέσει την κατάρρευση του Χριστιανισμού σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζει το Ιράν.

Το βιβλίο, γραμμένο σε δέρμα ζώου, αναφέρει, σύμφωνα με τον ιρανικό Τύπο, πως ο Ιησούς δεν σταυρώθηκε ποτέ και πως ο ίδιος προέβλεψε την έλευση του προφήτη Μωάμεθ.

Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας μόλις δείτε το εσωτερικό αυτού του σπιτιού...

Με την πρώτη ματιά φαίνεται σαν ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι, άλλα μόλις δείτε το εσωτερικό του θα εντυπωσιαστείτε. Από ότι φαίνεται ο ιδιοκτήτης ήθελε να κρατήσει τα αδιάκριτα μάτια μακριά...



Η ράτσα, η φάτσα, και τό «δημοκρατικό προοδευτικό» συναπάντημα…










Από τότε πού εκείνος ο συγχωρεμένος ο Αντρέας ο ζιβάγκος, επέτρεψε την αθρόα εισαγωγή κάθε Ασιατικού και Αφρικανικού μόμολου στην Ελλάδα, και από τότε πού κάποιοι ανεκδιήγητοι τέως δήμαρχοι της Πάτρας επέτρεψαν καταυλισμούς και μπαϊράμ τσαντίρια στην παραλιακή της Πολυτεχνείου, άσπρη μέρα εδώ στην Πάτρα δεν είδαμε…



Η ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΛΑΣ


Η ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ
ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΛΑΣ
Κώστας Ρωμαίος
"Λαογραφικά Θέματα" Αθήνα 1977

    Η αρχική φουστανέλλα, που τη φορούσαν παλαιότερα οι Έλληνες, δεν ήταν τόσο κοντή, όσο φοριέται από τους Εύζωνες. Αλλά δεν ήταν ούτε και τόσο μακριά, όσο υποστηρίζει ο καθηγητής Αντώνιος Κεραμόπουλος.
Α'
Γνώρισα, κατά τα έτη γύρω στα 1930, τη φουστανέλλα, την απλοϊκή και καθημερινή, — συνεπώς και την ανόθευτη από όποια σκόπιμη επίδειξη, — αυτήν που ήταν φτιαγμένη από σκούρο δίμιτο γερό πανί του αργαλειού, μονοκόμματη· με κολλημένο δηλαδή το πανωκόρμι, όπως ακριβώς έτσι τη φορούσαν τότε πολλοί χωρικοί, ιδίως οι συντηρητικοί τσοπάνηδες στις ορεινές περιοχές, στην Αρκαδία και στη Δυτική Ρούμελη. Την ίδια ενδυμασία φορούσαν και πολλοί χωρικοί της Αττικής. Ήταν μια πολύ πρακτική ποκαμίσα, με ραμμένη στη μέση μια απλή ζώνη, από το ίδιο ύφασμα.
Μπροστά και στο απάνω μέρος του κορμού, η ποκαμίσα είχε άνοιγμα, για να φοριέται ή για να βγαίνη ευκολώτερα. Το άνοιγμα εκείνο, κάθετο μπροστά στο στήθος, έκλεινε με κουμπιά. Εξ άλλου, το κάτω μέρος της ποκαμίσας είχε αρκετές πτυχές, όχι περίτεχνες, που μοναδικό σκοπό τους είχαν την ανετώτερη πρακτική χρησιμοποίηση της ποκαμίσας, επειδή φοριόταν από πληθυσμούς κυρίως ποιμενικούς, που έπρεπε να μην εμποδίζονται από το στενό ένδυμα κάθε φορά που θα χρειαζόταν να δρασκελούν χαντάκια, ή να περπατούν γρήγορα σε ανώμαλα μονοπάτια γεμάτα πέτρες, ή να σκαρφαλώνουν σε ανηφοριές και σε βράχους, ανοίγοντας πιο πολύ τα σκέλη, ή τέλος όταν βιαστική ανάγκη θα τους επέβαλλε, να τρέξουν «για να στομώσουν τα γίδια» που έφευγαν για κάπου αλλού.

ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ... ΤΗΝ "ΕΧΑΣΕ" Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕ ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ! ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗ ΒΡΗΚΕ ... ΔΙΩΚΕΤΑΙ !!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ;;;

Ιδού η περιβόητη "λίστα Λαγκάρντ" - Τρανταχτά ονόματα μέσα!

Μέσα στην λίστα περιλαβάνονται ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ονόματα όπως ο αδελφός του Γιώργου Παπανδρέου, σχεδόν όλη η οικογένεια Μπόμπολα (Mega, Πήγασος, Ακτωρ κλπ.), ο Γ. Βουλγαράκης,  ενώ συνολικά υπάρχουν 2059 ονόματα απο πολιτικούς, εκδότες, δημοσιογράφους αλλά και δεκάδες offshore εταιρείες που κανεις δεν γνωρίζει ποιοι κρύβονται απο πίσω.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

Τα συμπτώματα του «μίνι-εγκεφαλικού»

Χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο επειδή αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τα σημάδια ενός παροδικού ισχαιμικού επεισοδίου, γνωστό και ως...
«μίνι-εγκεφαλικό», σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας επιδημιολογικής μελέτης σε 2.000 άτομα.

Η μελέτη αποκάλυψε ότι:

- Πάνω από τα δύο τρίτα (68%) όσων ρωτήθηκαν δεν αναγνώριζαν τα συμπτώματα ενός «μίνι-εγκεφαλικού», με πάνω από το ένα τέταρτο (26%) να πιστεύουν ότι επρόκειτο για συμπτώματα καρδιακής προσβολής.

Πρώτος και με διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεύτερο η ΝΔ, ανεβαίνει η Χρυσή Αυγή, πέφτουν ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.

Προβάδισμα τριών μονάδων έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει στο ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse RC, που θα δημοσιευθεί αύριο στην εφημερίδα «Το Ποντίκι».

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι τα εξής: