Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Οι πολύτεκνοι σήμερα σε διωγμό, όπως οι πρώτοι Χριστιανοί

Απόψεις
&Σχόλια

Του Θεόδωρου Κανελλόπουλου, πολύτεκνου συνδικαλιστή της ΔΕΗ

Οι πολύτεκνοι σήμερα σε διωγμό, όπως οι πρώτοι Χριστιανοί  Του Θεόδωρου Κανελλόπουλου, πολύτεκνου συνδικαλιστή της ΔΕΗ
Κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, η πολύτεκνη οικογένεια γιορτάζει τους προστάτες της, την μνήμη των Αγίων Τερεντίου και Νεονίλλης και των επτά παιδιών τους, που αποκεφαλίστηκαν την εποχή των διωγμών των χριστιανών. Σήμερα αποτελεί επιτακτική ανάγκη να αφιερώσουμε λίγες γραμμές και να αναφερθούμε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κάθε πολυμελής οικογένεια, που προσπαθεί να μεγαλώσει και να σπουδάσει όλα της τα παιδιά ισοδύναμα και ισάξια.
Μια προσπάθεια που γίνεται με πολλές θυσίες, πολύ κόπο και πόνο. Διότι αντί η Πολύτεκνη οικογένεια να απολαμβάνει της προστασίας της πολιτείας, όπως και το Σύνταγμα ορίζει, δέχεται απανωτά δυσβάστακτα μέτρα που έχουν πάρει μορφή καταιγίδας και επιβαρύνοντας υπερβολικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Η πολύτεκνη οικογένεια βιώνει σήμερα, τον σύγχρονο διωγμό που βίωσαν και μαρτύρησαν οι πρώτοι χριστιανοί, κατά την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.
Η παρούσα τρικομματική κυβέρνηση, διακατέχεται από αντισυνταγματική, αντιδημογραφική, αντιπολυτεκνική και αντιοικογενειακή πολιτική συμπεριφορά.
Ο Πρωθυπουργός, παρόλο που διαβεβαίωνε ότι θα επαναφέρει τα πολυτεκνικά επιδόματα στο ύψος του 2009, σήμερα προχωρά στην περικοπή και την ουσιαστική κατάργησή τους, ξεχνώντας την διατυπωμένη στη βουλή άποψη  του ότι: «η Ελλάδα γερνάει και δεν γεννάει, η ενίσχυση των πολυτέκνων δεν είναι σπατάλη, είναι επένδυση για το μέλλον του τόπου».
Δυστυχώς όλα ξεχάστηκαν. Η κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά, καθιστώντας τας σαν τεκμήριο πλουτισμού, φορολογώντας από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 35%, επιφέροντας δυσβάστακτους φόρους στην κάθε οικογένεια και με αναδρομική ισχύ. Κάθε οικογένεια θα βρεθεί και το 2012 να χρωστά στην εφορία χιλιάδες ευρώ όπως και την φετινή χρονιά.
Στάσιμο παραμένει μέχρι στιγμής και το θέμα των μεταγραφών των φοιτητών, τέκνα πολύτεκνων οικογενειών, παρόλο που δεν έχει οικονομικό κόστος για το κράτος και ανακουφίζει την κάθε οικογένεια.
Θα πρέπει να επανέλθει το καθεστώς του διορισμού των πολύτεκνων εκπαιδευτικών, το οποίο βοήθησε στο δημογραφικό πρόβλημα και απέδωσε στην πράξη χωρίς κανένα οικονομικό κόστος.
Ελπίζω ότι ο πρωθυπουργός και οι βουλευτές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αν και δεν το πιστεύω, και να μην εμμείνουν σε μέτρα που φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τον λαό.
Να τηρήσουν τις προεκλογικές δεσμεύσεις και την προγραμματική συμφωνία των κομμάτων που  απαρτίζουν την κυβέρνηση.
Διαφορετικά, μετά το αποτέλεσμα του νομοσχέδιου για τις αποκρατικοποιήσεις και τις τροπολογίες που καταψηφίστηκαν, η κυβέρνηση θα έχει την κατάληξη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας……. 

ΠΗΓΗ:    http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/157534

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου