Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018



Ένα πνευματικό φυτώριο
Κωστή Μπαστιά
Οι  αγρυπνίες τού Αγίου Ελισαίου σταθήκανε πνευματικό φυτώριο. Μέσα στο ταπεινό αυτό εκκλησάκι, στους Αγέρηδες, το ιδιωτικό, το ανύπαρκτο τώρα πια, αφού το γκρέμισε η σκαπάνη της οικονομικής σκοπιμότητας, ο Όσιος παπα-Νικόλας ο Πλανάς, ο Αλέξανδρος Παπα­διαμάντης, ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης και μία πλειάδα ταπεινών ορθοδόξων Χριστιανών, είχανε οργανώσει αυτές τις αγρυπνίες.

Λειτουργός ο ακούραστος ψάλτης ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, κι αριστερός ψάλτης ο Αλέξανδρος Μωραϊτίδης. Και γύρω τους ένα εκκλησίασμα από ταπεινούς Χριστιανούς, που

ΑΝ ΜΑΣ ΠΙAΣΕΙ ΚΑΜΜΙA ΜEΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚO ΜΑΣ… (Δ. Νατσιός)

ν μς πιάσει καμμι μέρα τ λληνικό μας…!

Δημ. Νατσιός
Δάσκαλος- Κιλκίς

«Τὴν τύχη του κάθε λαὸς
τὴν κάνει μοναχός του
καὶ ὅσα τοῦ φταίει ἡ κούτρα του
δὲν τοῦ τὰ κάνει ὁ ἐχθρός του»

.             Στὰ «Σημειώματα», ποὺ μᾶς κληροδότησε ὁ Διονύσιος  Σολωμὸς γιὰ τὴν «Γυναίκα τῆς Ζάκυθος», περιέχεται καὶ μία ἔξοχη καὶ παραστατικὴ ἀποστροφή του γιὰ τὴν εἰκόνα καὶ τὴν πορεία τοῦ ἔθνους. Γράφει: «Πῶς πάει τὸ ἔθνος…πῶς πᾶνε οἱ δουλειές; Εἶδες νὰ μαδοῦν κότα καὶ ὁ ἀέρας νὰ συνεπαίρνει τὰ πούπουλα; Ἔτσι πάει τὸ ἔθνος». (Ἅπαντα, τόμ.2, σελ. 40, ἔκδ. «ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ»).


«Τα καλύτερ παιδιά μας τα πουλήσαμε»

Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Αντικαταστήσαμε τον έρωτα με το στριπτιζάδικο...»

Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Αντικαταστήσαμε τον έρωτα με το στριπτιζάδικο...»

«Πέρασε ο καιρός, αλλάξαμε», γράφει ο Κύπριος τραγουδοποιός για την κρίση στην πατρίδα του και προσθέτει: «Πήραμε τα χειρότερα χαρακτηριστικά της Ελλάδας και τα κάναμε αξιώματα»

Υπάρχουν στιγμές που τα λόγια γίνονται μαχαίρια. Οπως το κείμενο του Αλκίνοου Ιωαννίδη για την Κύπρο. «Πέρασε ο καιρός, αλλάξαμε», γράφει ο Κύπριος τραγουδοποιός για την κρίση στην πατρίδα του και


ΑΝΕΚΔΟΤΟ !!!


ΤΟ ΑΝΗΡΤΗΣΑ, ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ !!! ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, ΔΙΚΑ ΣΑΣ !!!

Η αριστερή απάντηση στο «Μακεδονικό»


Η Αριστερά μπορεί να απαντήσει στους μύθους των εθνικιστών περί ανύπαρκτης μακεδονικής εθνότητας και μειονότητας, στην προγονοπληξία που αναμασάει τα παραμύθια περί αιώνιας ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Του Πέτρου Κωνσταντίνου

Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το όνομα της Μακεδονίας αποτελούν επιθετική κίνηση της Ακροδεξιάς και της Δεξιάς, που επιδιώκουν να αποκτήσουν ρυθμιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Ο στόχος τους είναι να ανακόψουν την αριστερόστροφη πορεία της ριζοσπαστικοποίησης του κόσμου στην Ελλάδα, η οποία ξεδιπλώθηκε ορμητικά με την αντίσταση στα Μνημόνια.
Η Αριστερά, εκατό χρόνια από την ίδρυση του ΣΕΚΕ, διαθέτει πλούσια παράδοση διεθνισμού,

Γνωρίζεις τι γίνεται αν διαβάζεις του Χαιρετισμούς της Παναγίας κάθε μέρα;

Στα παλιά χρόνια, δηλαδή πριν από το 1800, κάποιος εκεί τότε, – υπήρχαν πολλοί λησταί, όπως είναι γνωστό, που στήνανε καρτέρι στα σταυροδρόμια, και λήστευαν τους περαστικούς,– κάποιος λοιπόν απ’ αυτούς τους αρχιληστάς είχε βάλει μερικούς συντρόφους, να στήνουν το καρτέρι τους σε ένα σταυροδρόμι που ήτο αναγκαστικό

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

2 Μαρτίου

Γιορτάζουν:  Ευθάλιος, Ευθαλία.

μ.Χ.
Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει τη Σάμο, κατά τη διάρκεια του Α’ Βαλκανικού Πολέμου.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                                      2 ΜΑΡΤΙΟΥ


Ὁ Ἅγιος Ἡσύχιος ὁ Συγκλητικὸς

Ὁ Ἅγιος Ἡσύχιος ἔζησε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορος Μαξιμιανοῦ (286 – 305 μ.Χ.) καὶ κατεῖχε τὸ ἀξίωμα τοῦ Συγκ ...
περισσότερα...