Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Την εκ νέου υποψηφιότητα του για την περιφέρεια δυτικής Ελλάδος ανακοίνωσε
Σήμερα στις 07/04/2014 και ώρα 10:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η άσκηση

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Καλλιόπιος ὁ Μάρτυρας


Ὁ Ἅγιος Μάρτυς Καλλιόπιος καταγόταν ἀπὸ τὴν Πέργη τῆς Παμφυλίας καὶ ἔζησε κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ βασιλέως Μαξιμιανοῦ (286 – 305 μ.Χ.). Σὲ πολὺ μικρὴ ἡλικία ἔμεινε ὀρφανὸς ἀπὸ πατέρα καὶ ἡ ἐνάρετη μητέρα του Θεόκλεια τὸν ἀνέθρεψε καὶ τὸν γαλούχησε μὲ τὰ νάματα τῆς Χριστιανικῆς πίστεως. Ἔτσι κατὰ τὴν περίοδο τῶν διωγμῶν ὁ νεαρὸς Καλλιόπιος ὄχι μόνο δὲν φοβήθηκε, ἀλλὰ ἀντιθέτως ἐμψύχωνε καὶ παρηγοροῦσε τοὺς ὀλιγόψυχους. Ἐνῷ ὁ διωγμὸς εἶχε κηρυχθεῖ, ὁ Ἅγιος ἀναχώρησε γιὰ τὴν Πομπηϊούπολη, ὅπου αὐτ ...
περισσότερα...

ΓΙΑ ΔΕΣ ΚΑΤΙ ... ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ !!! ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!

Δηλώσεις – σάλος από Ρεπούση και Δήμου(Ποτάμι) ανήμερα της 25ης Μαρτίου

Posted: March 26, 2014 at 11:00 am, Last Updated: March 26, 2014 at 1:48 am
σάλος από Ρεπούση και Δήμου(Ποτάμι) ανήμερα της 25ης ΜαρτίουΡεπούση (ΔΗΜΑΡ): Μιλιταριστικός ο συμβολισμός της στρατιωτικής παρέλασης… Δήμου (Ποτάμι): Οι Έλληνες έκαναν θηριωδίες το ’21 – Η επανάσταση του ‘21 απέτυχε ολοκληρωτικά
Την ώρα που ο Ελληνισμός και η Ορθοδοξία γιορτάζουν την εθνική παλιγγενεσία και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, Έλληνες πολιτικοί επιμένουν να προκαλούν με τις δηλώσεις τους.
Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, η «συνήθης ύποπτη» κ. Μαρία Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ και ο κ. Νίκος Δήμου από το «Ποτάμι» δυναμιτίζουν το κλίμα και με εμπρηστικές δηλώσεις προκαλούν το κοινό αίσθημα.

ΕΙΔΕΣ "ΑΓΑΠΗ" ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ;;; ΕΙΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ "ΕΝΩΣΗ" ;;;

Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ στην ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του ’21

Posted: March 26, 2014 at 10:00 pm, Last Updated: March 26, 2014 at 2:59 pm
Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ στην ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του '21Από το πόνημα του Τάκη Σταματόπουλου”Ο Εσωτερικός Αγώνας”
… Οι καθολικοί λοιπόν, και στον καιρό της Φραγκοκρατίας και της Τουρκοκρατίας ακόμα, καταπίεζαν σκληρά τούς Όρθόδοξους, για να τούς αναγκάσουν νά άλλαξοπιστήσουν. Ακόμα και κατά την επανάσταση, όπως θα δούμε παρακάτω, αν και λιγώτεροι, με την ενίσχυση πού τούς παρείχαν οι πρόξενοι των ξένων Δυνάμεων και η γαλλική προστασία, εξακολουθούσαν να κακομεταχειρίζουνται τούς Όρθόδοξους και νά αντιδρούν με πείσμα στον έθνικόν αγώνα.

Ἀπό τόν βοῦρκο στόν οὐρανό…

Posted: April 6, 2014 at 2:00 pm, Last Updated: April 6, 2014 at 4:49 pm
Μητροπολίτης Πατρών
 
(Ἀξίζει νά διαβάσῃς ἀδελφέ μου αὐτό τό κείμενο γιά μιά μορφή πού ἔχει πολλά νά πῇ, γιά τό χθές, τό σήμερα καί τό αὔριο).
     Toῦ Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου
κ.κ. Χρυσοστόμου
   Καθώς ἑτοιμάζεται τό καράβι νά φύγῃ, τρέχει μιά κοπέλα νά προφτάσῃ. Καί ἐνῶ προσπαθεῖ νά τρυπώσῃ κάπου χωρίς νά τήν ἀντιληφθοῦν, κάποιος τήν βλέπει. Δέν ἤθελε καί πολύ νά τήν ἀναγνωρίση∙ ἦταν γνωστή στήν πόλη. Ὄχι γιά τήν ἀρετή της ἤ γιά κάποιες σπουδαῖες πράξεις πού ἴσως θά μποροῦσε νά  κάνῃ. Τήν γνώριζαν ἀπό τήν ……ἁμαρτία.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Τι νοήμα έχει το έθιμο να περνάμε κάτω από τον επιτάφιο

Posted: March 27, 2014 at 1:00 am, Last Updated: March 27, 2014 at 1:02 am
Τι νοήμα έχει το έθιμο να περνάμε κάτω από τον επιτάφιοΤί νόημα έχει το έθιμο να περνούν οι πιστοί μετά την περιφορά του Επιταφίου, κάτω από τον Επιτάφιο;
Το να περνούν οι πιστοί κάτω από τον Επιτάφιο, είναι μια πολύ καλή και ευσεβής συνήθεια.

Αρχιμανδρίτου Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου, Λόγοι Εόρτιοι Μυσταγωγικοί

Posted: March 27, 2014 at 7:00 am, Last Updated: March 27, 2014 at 1:19 am
Αρχιμανδρίτου Αιμιλιανού ΣιμωνοπετρίτουΜε τον τόμο Λόγοι Εόρτιοι Μυσταγωγικοί συνεχίζεται και διευρύνεται η έκδοση των λόγων του Σεβαστού Γέροντα Αιμιλιανού που επιμελούνται τα πνευματικά του τέκνα του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ορμύλια.
Σε αντίθεση με τους προηγούμενους τόμους, εδώ οι κατηχήσεις–ομιλίες που δημοσιεύονται δεν αφορούν την ερμηνεία ενός κειμένου.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΙΑΚΩΒΟ Β’

Posted: March 27, 2014 at 9:00 am, Last Updated: March 27, 2014 at 12:32 am
MAKARISTOS_MHTROPOLITIS_ARGOLIDASD1
Ένας χρόνος πέρασε από τότε που ο μακαριστός Μητροπολίτης Αργολίδος κυρός Ιάκωβος Β’ άφηνε τον κόσμο μας για να ενθρονισθεί στη χώρα των Μακάρων. Εκείνη που πόθησε από μικρό παιδί μέχρι την στερνή πνοή του.

ΤΙ ΘΑ 'ΔΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ... !!!

Η απόρρητη έκθεση για τον θάνατο του Κύπριου Πατριάρχη Αλεξάνδρειας – Ποιοί έριξαν το ελικόπτερό του;

Posted: March 27, 2014 at 11:00 am, Last Updated: March 27, 2014 at 1:17 am
απόρρητη έκθεση για τον θάνατο του Κύπριου Πατριάρχη Αλεξάνδρειας
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Πέτρος Ζ’, κατά την μεταφορά του στο Άγιον Όρος το 2004, δεν μπόρεσαν ποτέ να εξακριβωθούν πλήρως, καθώς υπήρξαν πολλές αντικρουόμενες απόψεις τόσο από τεχνικής, όσο και από ιατροδικαστικής πλευράς. Ένα νέο δημοσίευμα όμως έρχεται να ταράξει και πάλι τα νερά, καθώς το ελληνικό ελικόπτερο που τον μετέφερε εμφανιζόταν με τουρκικούς κωδικούς πτήσης.


ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ: ΤΟΥΡΚΙΑ -ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΡΙΑΣ- ΡΩΣΙΑΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 27, 2014

ITAR TASS 

Ξεκαθαρίζει το τοπίο του πολέμου στη Συρία

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ
ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ

Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

To καταριανό Al Jazeera έβγαλε στον αέρα συνέντευξη με τον αρχηγό της τρομοκρατικής επίθεσης στην συριακή πόλη Kessab που ήταν κυρίως αρμενική. Πρόκειται για τον Τσετσένο ισλαμιστή γνωστό ως Abou Moussa al Chichani.