Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟ !!!

Ιερεάς με 10 παιδιά. Πως η Κυβέρνηση συνθλίβει τις πολύτεκνες οικογένειες!



patir-stavros1
Πατήρ Σταύρος Τρικαλιώτης. Εφημέριος του ιερού ναού Αγίας Παρασκευής στην ομώνυμη πόλη και υπεύθυνος στο παρεκκλήσι «Άγιοι Ανάργυροι» (στην περιοχή Πευκάκια) που υπάγεται στον ίδιο ιερό ναό. 
Ο ιερέας είναι πατέρας 10 παιδιών. Ζει με την πρεσβυτέρα στην Αγία Παρασκευή. Έχουν έξι (6) αγόρια και τέσσερα (4) κορίτσια. To μικρότερο 9 ετών και το μεγαλύτερο 27.
Η οικογένεια του πατρός Σταύρου στέλνει στην Πατρίδα 6 φαντάρους για την υπεράσπιση των συνόρων της χώρας. Τι κάνει όμως η Πατρίδα;

ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ !!! ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ !!!

Η παρατηρητικότητα του μητροπολίτη Μεσσηνίας

Κατά την σημερινή συνεδρία της 14ης Γενικής Συνελεύσεως του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών στην Πράγα, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου παρουσίασε έναν Χάρτη με την αναπαράσταση της ΕυρώπηςΑπό τον Χάρτη αυτόν είχε εξαιρεθεί η Κύπρος και το κράτος της FYROM εκαλείτο Μακεδονία.

ΑΓΙΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ !!!

Ο άγιος Λεόντιος του Ράνταουτς από το Μοναστήρι Μπογδάνα (εορτάζει 1 Ιουλίου)


Ο άγιος Λεόντιος του Ράνταουτς από το Μοναστήρι Μπογδάνα (εορτάζει 1 Ιουλίου)
ΡΟΥΜΑΝΙΚΟ ΓΕΡΟΝΤΙΚΟ

Ο άγιος Λεόντιος του Ράνταουτς
από το Μοναστήρι Μπογδάνα
(14ος-15ος αιών)
Αυτός ο οσιώτατος πατήρ συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων ρουμάνων αγίων, τους οποίους εβλάστησε το έδαφος της Μολδαβίας. Είναι ο πνευματικός πατήρ του οσίου Δανιήλ του Ησυχαστού. Κατά την παράδοσι, καταγόταν από την πόλι Ράνταουτς. Κατόπιν μιμούμενος τους παλαιούς αγίους Πατέρας και φλεγόμενος στην καρδιά από την αγάπη του Χριστού, κατά το τέλος του 15ου αιώνος, έγινε ησυχαστής στα αιωνόβια δάση του τόπου εκείνου.

ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΟΥΜΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ !!!

MIA ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


Του Πρ. Στεφάνου Αναγνωστόπουλου

Πριν από χρόνια, όταν ήμουν εφημέριος στον ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Πειραιώς, μ’ εκάλεσαν νά εξομολογήσω εκτάκτως, κατόπιν δικής του επιθυμίας, ένα νέο άνδρα, 42 ετών, του οποίου το όνομα, ήτο Ξενοφών. Όταν πήγα, ήταν σε κακή κατάστασι. Ο καρκίνος με τις ραγδαίες μεταστάσεις τον είχε προσβάλλει καί στό κεφάλι.

ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η "ΚΡΕΜΑΛΑ" ΜΑΣ !!!

Όποιος όμως ἀγαπά νὰ κάνει τὸ θέλημά του, αυτὸς δὲν θἄχει εἰρήνη


Ὅλοι ἐπιθυμοῦν τὴν εἰρήνη, μὰ δὲν ξέρουν πῶς νὰ τὴν ἀποκτήσουν. Ὁ Μέγας Παΐσιος κυριεύθηκε ἀπὸ θυμὸ καὶ παρακάλεσε τὸν Κύριο νὰ τὸν ἐλευθερώσει ἀπὸ αὐτὸ τὸ πάθος. Ὁ Κύριος ἐμφανίστηκε σ᾿ αὐτὸν καὶ τοῦ εἶπε: «Παΐσιε, ἂν θέλεις νὰ μὴν ὀργίζεσαι, μὴν ἐπιθυμεῖς τίποτε, μὴ κρίνεις καὶ μὴ μισήσεις κανένα καὶ θὰ ἔχεις τὴν εἰρήνη». Ἔτσι κάθε ἄνθρωπος ποὺ κάνει τὸ θέλημά του νὰ ὑποχωρεῖ ἔναντι τοῦ Θεοῦ καὶ τῶν ἀνθρώπων, θὰ εἶναι πάντα εἰρηνικὸς στὴν ψυχή. Ὅποιος ὅμως ἀγαπᾶ νὰ κάνει τὸ θέλημά του, αὐτὸς δὲν θἄχει εἰρήνη

Ὅσιος Σιλουανὸς ὁ Ἀθωνίτης

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/06/na-mhn-kanoume-to-thelima-mas.html#ixzz2YHad0lue

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ;;; ΚΑΤΙ ΤΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ !!!

Πατήρ Τύχων Σεβκούνωφ,για την Ελλάδα.

Καλεί τους έλληνες να μετανοήσουν, ‘έχει ατονήσει η πίστη σας,να προσεύχεται περισσότερο…’Ο Βλαδίμηρος Πούτιν δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Αν κρίνεις από τον πνευματικό του, τον πατέρα Τύχωνα Σεβκούνωφ, κάθε άλλο παρά τυχαίος θα σου φανεί αυτός ο ευσταλής και δαιμόνιος βετεράνος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών που σήκωσε από το καναβάτσο της παγκόσμιας χλεύης και της ανημπόριας ένα σπουδαίο έθνος και μία απέραντη πατρίδα, τα ξανάστησε στα πόδια τους και γράφει νέες ιστορικές σελίδες με χρυσά κυριλλικά γράμματα.

ΓΙΝΗΚΑΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ;;; Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ !!!

Η ιερά σύνοδος ακούει; Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την απάλειψη της λέξης «ορθοδοξια» στη συνεδριαση της επιτροπης της βουλης για τον ελληνισμο της διασπορας

gerobasili2

O Βουλευτής επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τερενς Κουικ είπε όχι – Όλοι οι διάλογοι στη συνεδρίαση της επιτροπής – Έντονη αντίδραση και για το κλείσιμο των προξενικών αρχών.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, της οποίας είναι Γραμματέας ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ,

"Νιώθω πιο ασφαλής με το πλήθος παρά μαζί σας" !!! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !!!

Tι είδε η Καναδή βουλευτής Elizabeth May στις Σκουριές και το ρέμα Καρατζά (βίντεο, φωτογραφίες, tweets).


photo--8-thumb-medium
Νιώθω πιο ασφαλής με το πλήθος παρά μαζί σας είπε στον Αστ. διευθ. που είναι επικεφαλής στις #skouries όταν αυτός τις πρότεινε να μην παει στο δάσος επειδη τo συγκεντρωμένο πλήθος είναι επικίνδυνο.
Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ έχει βάλει μια μπουλντόζα να σκάψει το δημόσιο δασικό δρόμο Χοντρό Δέντρο-Σκουριές, κόβοντας τον εντελώς!  
Πρόφανής στόχος ήταν η παρεμπόδιση της διέλευσης της Elizabeth May και της συνοδείας της (μέλη των Οικολόγων Πράσινων και του Πράσινου κόμματος της Βουλγαρίας), γιατί η μπουλντόζα μόλις είχε ξεκινήσει να σκάβει. 

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ !!!

«Έπεσε ο πλάτανος της Ορθοδοξίας». Αφιέρωμα στον π. Γερβάσιο Παρασκευόπουλο για τα 49 χρόνια από την κοίμησή του.

Δείτε εδώ όλα τα αφιερώματα του Γέροντα Γερβασίου Παρακευόπουλου.

Γράφει ο:
Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Ρούβαλης

 " Γλυκύτατος και στοργικός, αλλά παράλληλα αυστηρός και ελεγκτικός. Τον πονούσε η αμαρτία της οποίας υπήρξε σφοδρός πολέμιος. Η ανυπακοή στους γονείς και μάλιστα στην μητέρα τον πίκραινε αφάνταστα. Εραστής της αρετής της ταπεινώσεως.

ΜΙΛΑΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΓΚΗ !!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑΜΑΤΗ !!!

ΩΧ ! ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ.; "ΠΟΡΝΗ;;" και "Νταβατζής" ο Βενιζέλος; Α,πα,πα! ΤΙ ΛΕΕΙ


Το "δεξιό" κόμμα τής ΝΔ, είναι για μένα το πιο αποκρουστικό.
Δεν υπάρχουν πιο πολιτιστικά και πολιτικά, δειλοί άνθρωποι.
Θαυμάζουν και υποστηρίζουν ό,τι τους φτύνει και ταλαιπωρούν και περιθωριοποιούν, ό,τι τους βοηθάει ή τούς βλέπει με αγάπη.
Έχουν το σύνδρομο, της πόρνης.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !!!

Στο καθιστικό τού έξαποδω


 Μαρτυρία Χρυσοπούλου Ιωάννου, Αρχιτέκτονος από την Αλεξανδρούπολη: «Είμαι παντρεμένος με την Σιοντοπούλου Ευανθία και έχομε τρία παιδιά. Πριν από μερικά χρόνια όταν ο γυιος μου Χρήστος ήταν τριάμισι χρόνων,

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ 'ΚΕΙ ΠΟΥ ΔΙΑΛΛΕΞΕ !!!

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΡΙΣΗ

1Έτσι μου λέει ο λογισμός ότι θά γίνει η Κρίση. Δέν θά πει δηλαδή ο Χριστός: «έλα εδώ εσύ, τί έκανες;» ή «εσύ θά πάς στήν κόλαση, εσύ στον Παράδεισο», αλλά ο καθένας θά συγκρίνει τον εαυτό του μέ τον άλλον καί θά τραβήξει γιά εκεί που θα είναι.
Γέροντα, πώς εξαγνίζεται η ψυχή;

ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΩΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ, ΟΠΟΤΕ ΚΙ' ΑΝ ΕΛΘΗ !!!

O ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ 666


15Μια μέρα τον ρώτησα στο κελί του:
“Γέροντα, πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το 666, για την έλευση του αντιχρίστου, που πλησιάζει -μερικά μάλιστα ισχυρίζονται ότι ήδη ήλθε, για το ηλεκτρονικό χάραγμα του δεξιού χεριού ή του μετώπου, για τη σύγκρουση Χριστού και αντίχριστου και τη συντριβή του τελευταίου, για τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου. Εσείς τι λέτε γι’ αυτά;”.

Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΞΥΠΝΑΜΕ ... ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ !!!

ΣΤΟΧΟΣ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗΣ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ;


15Tέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβιστικη επίθεση αυτοκτονίας στην κεντρική συνοικία της Δαμασκού Μπαμπ Τούμα στη γειτονιά Μπαμπ Σαρκί και πολλοί τραυματίστηκαν.

Το συριακό ειδησεογραφικό κανάλι SANA μετέδωσε έκτακτο δελτίο με σκηνές από την ανατίναξη κοντά στην είσοδο εκκλησίας και ανέφερε ότι η επίθεση εκδηλώθηκε αμέσως μετά τη διέλευση της πομπής του Πατριάρχη Ιωάννη Γιαζίζι. Το ΕΛ Νασρα και το κανάλι ΟΤV  δημοσίευσαν ότι ο Πατριάρχης δεν υπέστη ευτυχώς κανένα τραύμα.

ΠΟΣΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΕΧΕΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠ' ΑΥΤΗΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ !!!

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΠΛΗΞΗ;

15Στήν ώρα τής διακονίας (εργασίας) μας, ή οτιδήποτε άλλο κάνουμε, αντί νά αργολογήσουμε, αντί νά συζητήσουμε, αντί να πούμε ιστορίες, αντί νά πούμε πνευματικά, καλύτερα είναι νά λέμε τήν "ευχή".

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

6 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ὁ Ὅσιος Σισώης ὁ Μέγας


Ἔλαμψε μὲ τὴν πνευματική του σύνεση, τὴν ταπεινοφροσύνη, τὴν φιλαδελφία καὶ τὸ ἐνδιαφέρον του στὸ νὰ ἐπιστρέψε& ...
περισσότερα...

ΔΟΣ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΜΑΤΙΑ, ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΑΘΗ ΜΟΥ !!!

ΓΕΡ. ΠΑΐΣΙΟΣ: Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ...

.Γέροντα, όταν κάποιο πάθος μου δεν εκδηλώνεται για ένα διάστημα, σημαίνει ότι δεν υπάρχει πια μέσα μου;

Αν υπάρχει μέσα σου ένα πάθος, κάποια στιγμή θα εκδηλωθεί. Γι’αυτό, όταν ξέρεις ότι μέσα σου κρύβεται κάποιο πάθος, πρέπει να προσέχεις.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ "ΟΤΖΑΛΑΝ" ... ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ !!!

Στις 30 Μαΐου 2013, ημέρα Πέμπτη, στην Αθήνα και παρουσία πολλών μαρτύρων, έγινε η απαγωγή του πολιτικού πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαιλά, με όχημα και διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ,



Στις 30 Μαΐου 2013, ημέρα Πέμπτη, στην οδό Σόλωνος στην Αθήνα και παρουσία πολλών μαρτύρων, έγινε η απαγωγή του πολιτικού πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαιλά, με όχημα και διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ, όπως παραδέχθηκε και η ηγεσία της και στη συνέχεια ακολούθησε η παράδοσή του στις Τουρκικές αρχές που τον καταδίωκαν.

ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ... ΣΙΩΠΑ !!! ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΑΡΚΕΣΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ !!!

Παρά τις αντιδράσεις ακόμα και από τη ΝΔ. Η Βουλή ψήφισε «μαχαίρι» στο επίδομα χιλιάδων πολύτεκνων οικογενειών




Ψηφίστηκε, παρά τις αντιδράσεις και από την πτέρυγα της ΝΔ, η διάταξη του νομοσχεδίου «ενσωμάτωση της οδηγίας 2011/16/ΕΕ, ρύθμιση θεμάτων ΕΛΤΕ, αναμόρφωση του οργανισμού ΝΣΚ και άλλες διατάξεις» που εξαιρεί χιλιάδες τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες από την καταβολή του σχετικού επιδόματος....

ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ... ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΑΣ ... ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ !!!

Διακοπές σε Άγιον Όρος, Πάτμο και Μυστρά για τον Β. Πούτιν > Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ «ΠΡΟΣΚΥΝΑ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΔΟΓΜΑ | Ανδρέας Λουδάρος | Άγιον Όρος, Πάτμο και Μυστρά περιλαμβάνει το πρόγραμμα των καλοκαιρινών διακοπών του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, του ανθρώπου που όπως φαίνεται είναι λάτρης του προκυνηματικού τουρισμού.
Ο Ρώσος πρόεδρος, θα επισκεφθεί το Αιγαίο με τη θαλαμηγό ενός φίλου του επιχειρηματία.

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, ΘΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ !!!

Ο διωγμός κατά των πιστών συνεχίζεται στην Ευρώπη

 
Η Διάκριση κατά των Χριστιανών ισχυροποιείται από… το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων - Η Shirley Chaplin, ο Gary McFarlane και η Lillian Ladele από την Βρετανία χάνουν τη δικαστική μάχη στο Δικαστήριο του Στρασβούργου σχετικά με την υπόθεση σαφέστατης διάκρισης κατά της χριστιανικής τους πίστης στον εργασιακό τους χώρο – Η διάκριση κατά των Χριστιανών λαμβάνει πλέον ισχυρότερα μέσα διεθνώς.

ΓΝΩΣΤΟΙ ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ !!! "ΠΑΛΗΑ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ" !!!

KAΘΟΛΙΚΟΙ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ

Αυτούς τους Νεκρούς ποιος θα τους πάρει ;  



                                                        Βρυξέλλες, Δημήτρης Πορφύρης και Πηνελόπη Σταφυλά
Από που προκύπτει ότι ο ρασοφόρος σφαγιασθέντας είναι ο φραγκισκανός μοναχός Μουράντ ;

Πως ο χριστιανισμός της Δύσης σπεύδει να υιοθετήσει τη « δόξα » των χριστιανών μαρτύρων με  επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Aνασύρουν απ΄τα αζήτητα τους αποκεφαλισθέντες χριστιανούς και σπεύδουν να τους αναγνωρίσουν οι καθολικοί δίνοντας ταυτότητα στις σωρούς , συνεπικουρούμενοι από κάποια αραβόφωνα μέσα που άλλα έλεγαν πριν τρεις ημέρες.

ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ... ΜΙΣΩ !!!

ΔΙΗΓΗΣΙΣ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΚΡΙΣΕΩΣ (ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ ΦΙΛΟΘΕΪΤΟΥ)


Ὁ μακαρίτης πνευματικὸς ἀπὸ τὴ σκήτη τῶν Καυσοκαλυβίων, παπα-Νικόδημος,
μοῦ διηγήθηκε τὴν ἀκόλουθη ἱστορία, παρμένη ἀπὸ πατερικὰ Ἁγιορείτικα
χειρόγραφα.

Ἕνας πιστὸς χριστιανός, πήγαινε ἐπὶ δεκαπέντε χρόνια στὸν πνευματικό του
καὶ ἐξομολογοῦνταν τὶς ἀνθρώπινες ἀδυναμίες του. Μιὰ μέρα ὅμως, ὅπως
συνήθιζε, πῆγε στὸν πνευματικό του νὰ ἐξομολογηθεῖ καὶ ἀνοίγοντας τὴν
πόρτα τοῦ σπιτιοῦ του βρῆκε τὸν πνευματικὸ νὰ πορνεύει μὲ μία γυναῖκα.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ. ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΟΜΩΣ, ΜΕΝΟΥΝ !!!

ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ: ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

goneis-kai-paidia-01.jpg





Σας θερμοπαρακαλώ και σας ικετεύω να φρο­ντίζετε πολύ για τα παιδιά σας και να επιδιώκετε τη σωτηρία της ψυχής τους. Ν' ακολουθείτε το
παράδειγμα του Ιώβ, που, επειδή φοβόταν μήπως αμαρτήσουν τα παιδιά του
και με το λογισμό τους ακόμα, πρόσφερε θυσίες και προνοούσε πολύ γι'
αυτά. Ν' ακολουθείτε το παράδειγμα του Δαβίδ, που, όταν πέθαινε, κάλεσε

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ !!!

Valeriu Gafencu (1921 – 1952): Ο «άγιος των (κομμουνιστικών) φυλακών»


Ο Valeriu Gafencu, γνωστός ως «άγιος των φυλακών», γεννήθηκε στη βόρειο-ανατολική Ρουμανία στις 24 Ιανουαρίου του 1921 και πέθανε 31 ετών, ως αποτέλεσμα της φυματίωσης, των βασανιστηρίων και της κακομεταχείρισης στις 18 Φεβρουαρίου 1952. Υπάρχει σήμερα ένα ισχυρό κίνημα στη Ρουμανία για την αγιοποίηση του, όπως και για πολλούς άλλους που υπέστησαν θηριωδίες στα κομμουνιστικά στρατόπεδα, στις φυλακές και τα κολαστήρια.

ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ;;;

Θα επέμβει η Ρωσία;



Η κατάσταση δεν λέει να κοπάσει στην ευρύτερη περιοχή μας. Στην Τουρκία συνεχίζεται η διαμάχη με το θερμόμετρο να ανεβαίνει και εντός τουρκικής Βουλής με τον έμπειρο Ερντογάν να διαβλέπει την επέκταση της συριακής κρίσης στην Τουρκία και να κατηγορεί την αντιπολίτευση για σιγοντάρισμα ξένων συμφερόντων. Άλλωστε η «Αραβική Άνοιξη» ξεκίνησε με διαδηλώσεις και κατέληξε σε σύγκρουση, με τις Μεγάλεις Δυνάμεις έτοιμες να επέμβουν ανά πάσα στιγμή. Παράλληλα για την Συρία εξετάζεται, σύμφωνα με έμπειρους αναλυτές, το σενάριο του διαμελισμού, κάτι που δεν αποκλείεται να ισχύσει και για την πανσπερμική Τουρκία.

ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ !!!

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΘΩΜΑΣ: ΑΠΟ 11 ΧΡΟΝΩΝ ΕΡΗΜΙΤΗΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

.Toυ Γιώργου Θεοχάρη
Ο γέροντας Θωμάς ανοίγει τη καρδιά του στο "Αγιορείτικο Βήμα''.
Έχει άλλα παιδάκια στο Άγιον Όρος για να παίζουμε ποδόσφαιρο; ρώτησε ο μικρός   Αντώνης  τον πατέρα του και τον πνευματικό τους γέροντα όταν εκείνοι του πρότειναν να πάει να μονάσει στον Αθω μαζί με τον γέροντα.
Απο τότε περάσανε περί τα εξήντα ολόκληρα χρόνια και ο μικρός Αντώνης έγινε γέροντας…και ανοίγει  σήμερα την καρδιά του στο ''Αγιορείτικο Βήμα'', μιλά για την ασκητική  ζωή του στην ''ερημο''  του Αγίου Ορους,τις πνευματικές εμπειρίες που έζησε στο απόκρυμνο κελί του και το συγκλονιστικό όνειρο με την Παναγία που του ειπε…

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΜΕ !!!

20 ΑΠΛΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ


.Η σωστή επικοινωνία είναι το κλειδί για να μεγαλώσουμε παιδιά υπεύθυνα και συναισθηματικά ώριμα.

1. Ερμηνεύστε τις συμπεριφορές τους. Πολλές φορές τα παιδιά δεν μπορούν ή δεν ξέρουν πώς να πουν αυτό που θέλουν ή αυτό που τα ενοχλεί με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε συμπεριφορές μη αποδεκτές, όπως γκρίνια, επιθετικότητα και αντιδραστικότητα. Εμείς είμαστε που θα πρέπει να σκεφτούμε λογικά και να αντιδράσουμε συνειδητοποιημένα. Οι παρορμητικές αντιδράσεις και οι απαντήσεις χωρίς σκέψη συχνά χειροτερεύουν τις αρνητικές συμπεριφορές των παιδιών.