Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΓΝΩΣΤΟΙ ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ !!! "ΠΑΛΗΑ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ" !!!

KAΘΟΛΙΚΟΙ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ

Αυτούς τους Νεκρούς ποιος θα τους πάρει ;  



                                                        Βρυξέλλες, Δημήτρης Πορφύρης και Πηνελόπη Σταφυλά
Από που προκύπτει ότι ο ρασοφόρος σφαγιασθέντας είναι ο φραγκισκανός μοναχός Μουράντ ;

Πως ο χριστιανισμός της Δύσης σπεύδει να υιοθετήσει τη « δόξα » των χριστιανών μαρτύρων με  επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Aνασύρουν απ΄τα αζήτητα τους αποκεφαλισθέντες χριστιανούς και σπεύδουν να τους αναγνωρίσουν οι καθολικοί δίνοντας ταυτότητα στις σωρούς , συνεπικουρούμενοι από κάποια αραβόφωνα μέσα που άλλα έλεγαν πριν τρεις ημέρες. Χρεώνουν τουλάχιστον τη σωρό  του ενός ιερωμένου στον φραγκισκανό μοναχό , Φρανσουά Μουράντ. Πότε έλεγαν αλήθεια και πότε ψέματα ; Συμπαιγνία συγκάλυψης εκτέλεσης ορθόδοξου επισκόπου ; Ή απλά την δόξαν των μαρτύρων πολλοί εζήλευσαν ;


1    .Στις 24 06 13 τα έγκριτα Le Point , La Vie , τα επίσημα μέσα της καθολικής Εκκλησίας New-VaThe Vatican Today ,Radio Vatican, αλλά και τα ειδησεογραφικά FIDES, L΄  Oeuvre d΄ Orient, APIC ,το ιταλικό   Sir,το Συριακό La Voix de la Syrie ,το La Voix de la Libye και σχεδόν όλα τα μεγάλα καθολικά ιστολόγια όπως « Παρατηρητήριο Χριστιανοφοβίας »,Cath.ch, France Catholique δηλώνουν στερεότυπα ότι ο φραγκισκανός μοναχός π.Φραγκίσκος Μουράντ δολοφονήθηκε μέσα στην Μονή στο Γκασιάνιεχ κοντά στη Χομς κατά την επιδρομή των ανταρτών. Κάποια από αυτά αναφέρουν και μια δεύτερη εκδοχή ότι δηλαδή ενδέχεται να δολοφονήθηκε από αδέσποτη σφαίρα στον τόπο της Μονής από πυρά των ανταρτών. Και οι δύο περιπτώσεις απέχουν κατά πολύ από το σημερινό επικοινωνιακό παιχνίδι υιοθέτησης και οικιοποίησης των νεκρών του αποτρόπαιου σφαγιασμού σε βίντεο.

2.  Στις 24 /06 /13 Το ΤΕRRA SANTA .NET (το διεθνές ιεραποστολικό τάγμα στο οποίο ανήκει ο καθολικός μοναχός ) τιτλοφορεί με βεβαιότητα το άρθρο του : « Συρία , ο π.Φραγκίσκος Μουράντ σκοτώθηκε μέσα στο φραγκισκανό μοναστήρι. » Μάλιστα τόσο αυτό το μέσο όσο και κάποια από τα προηγούμενα αναφέρουν ότι η σωρός του περισυλλέχθηκε από μοναχούς ενώ το Vatican Today μίλησε με μια αδελφή που συμμετείχε στην στην ίδια διαδικασία. .Tο Le Point αναφέρει ότι ένας άλλος μοναχός ο π.Firas πήγε από το Κανάγιεχ στη μονή για να περισυλέξει την σωρό του θύματος και να την προετοιμάσει για την ταφή. Στο εν λόγω δημοσιεύμα έκανε αίσθηση η καταγγελτική και αφοριστική δήλωση του  υπευθύνου των Φραγκισκανών στη Συρία κ.Χαλίμ Noυτζαίμ  ότι  « όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει ότι υποστηρίζοντας τους αντάρτες η Δύση υποστηρίζει τους ακραίους ισλαμιστές και τους βοηθάει να σκοτώνουν τους χριστιανούς. Μ'αυτήν τη στάση της δε θα παραμείνει ούτε ένας χριστιανός σ΄αυτές τις περιοχές. (ίδε αντίστοιχο ρεπορτάζ μας από 24/06/13 στο εκκλησιαστικό ιστολόγιο sotirios logos gr)» . Σήμερα η ίδια δήλωση αναπαράγεται στο Iran French Radio και στο ιστολόγιο του Alain Jules η ίδια δήλωση από τον ίδιο υπεύθυνο αλλά με παραποίηση της ημερομηνίας της, δηλαδή ότι έγινε αφού έλαβε γνώση του βίντεο.

3. Καθοριστική είναι η μαρτυρία σε mp3 (αλλά και απομαγνητοφωνημένη) , έτερου φραγκισκανού μοναχού που ζει στο Λίβανο και την οποία παραθέτει το New Va-The Vatican Today όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι  χάρις σ΄αυτήν επιβεβαιώνεται και η μαρτυρία της μοναχής ότι περισυνέλλεξαν το σώμα.Αυτός που μιλάει διαβεβαιώνει ότι το σώμα του π.Φραγκίσκου Μουράντ έφερε διαμπερή τραύματα από δύο σφαίρες και ότι η σωρός του βρέθηκε στην Μονή.Τι σχέση έχει η εκτέλεση με σφαίρες με τον βάρβαρο σφαγιασμό που προβάλλει το επίμαχο βιντεο ;Τί σχέση έχει ο χώρος της μονής όπου βρέθηκε εδώ και τρεις μέρες η σωρός του μοναχού 150χμ μακριά του Χαλεπίου με την περιοχή Ιντμπλίς όπου έλαβε χώρα η σφαγή και ανήκει στην περιφέρεια Χαλεπίου (περί τα 50χμ απόσταση ) ; 

4.  Το αξιοπερίεργο είναι ότι τα μέσα που ανασκευάζουν στις 27/06/13 τις συνθήκες θανάτου του φραγκισκανού μοναχού, δηλαδή τα Αl Μanar, Algerie1,RFI και Iran French Radio ισχυριζόμενα ότι αυτός είναι ο σφαγιασθείς στο επίμαχο βίντεο, όλως περιέργως πουθενά δεν μιλούν για Χαλέπι ! Αγνοούν ότι η κύρια κατηγορία που απευθύνεται στους μελλοθάνατους είναι η συνεργασία τους με αρχές του Χαλεπίου σε τέτοιο βαθμό ώστε να πληροφορούν για τη διακίνηση του οπλισμού των ανταρτών στην περιοχή ; Απαλοίφουν το Χαλέπι,το αποσιωπούν.Θέλουν να αποσυσχετίσουν τον σφαγιασμό με το Χαλέπι και ενδεχομένως με πρόσωπα αυτού.π.χ επισκόπους. Όμως είναι πρωτίστως αυτή η διασύνδεση των προσώπων με το Χαλέπι που οδηγεί τα συριακά και λιβανέζικα μέσα  αλλά και πλήθος οργανώσεων να μιλούν για επίσκοπο σκοτωμένο και όχι για  ιερέα ή μοναχό.

5. Το RFI  σήμερα στις 27 Ιουνίου διεκδικεί όψιμα και για πρώτη φορά εκ μέρους των χριστιανών της Δύσης και τους τρεις σφαγιασθέντες, αφού καμία εκκλησιαστική αρχή που αναζητά εναγωνίως την οποιαδήποτε πληροφορία ή ένδειξη περί ζωής ή θανάτου απαχθέντων επισκόπων Χαλεπίου δεν εκδήλωσε -δημοσίως τουλάχιστον-κάποιο ενδιαφέρον ταυτοποίησης. Το RFI σε δημοσίευμα χωρίς προηγούμενο, αναφέρει ότι και τα τρία πρόσωπα είναι μοναχοί, για να ακολουθήσει το Αlgerie 1 και το Αλ Μανάρ που επεξηγηματικά συμπληρώνoυν ότι πρόκειται για τον Φρανσουά Μουράντ και τους δυο ακολούθους του μοναχούς. Σημειωτέον ότι όλα τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών τον αναφέρουν ως ερημίτη , ακόμα και στη γαλλική γλώσσα υιοθετούν τον ελληνικό όρο « hermite ».


6 . Η ανάγνωση του κατηγορητηρίου στο  υπαίθριο ισλαμικό δικαστήριο  ξεκινά με την πρόταση -κλειδί « ακόμη δεν είχαν απελευθερωθεί και.... ».  Πρόκειται για άμεση  αναφορά εμπλοκής των κατηγορουμένων σε επεισόδιο απαγωγής-ομηρίας τους, ενδεχομένως και πρόσκαιρης   απελευθέρωσής τους (μήπως όντως είχαν απελευθερωθεί οι επίσκοποι στις 24/04/13 όταν όλος ο Τύπος το ανακοίνωνε και οι πιστοί τους περίμεναν στις εκκλησίες στο Χαλέπι ;) Αντίθετα, απαγωγή του συγκεκριμένου καθολικού ιερωμένου και της επικαλούμενης συνοδείας του ποτέ δεν υπήρξε.
Όλα ανασκευάζονται βαθμηδόν με επιτάχυνση αντιστρόφως ανάλογη ως προς την αντίδραση της Ορθόδοξης Εκκλησίας .Τα κενά και οι αντιφάσεις αυτού του εγχειρήματος είναι απροκάλυπτα και εξόφθαλμα.  Τα στοιχεία ταυτοποίησης μέχρι στιγμής ανυπόστατα  και αλληλοαναιρούμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου