Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

«ΗΡΘΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΥΡΕΨΑΝ ΜΟΝΑΧΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ» – ΟΣΙΟΣ ΠΟΙΜΗΝ ΤΩΝ ΣΠΗΛΑΙΩΝ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ

Posted:
ΡΏΣΟΣ ΑΣΚΗΤΗΣ
Έζησε στο κρεβάτι της οδύνης είκοσι χρόνια από την κουρά του, δοξολογώντας και υμνώντας αδιάλειπτα το Σωτήρα και Κύριό του. Όταν έφτασε ο καιρός της αναχωρήσεώς του, ο Θεός έστειλε αποκαλυπτικό σημείο : την προηγούμενη νύκτα, πάνω από την τράπεζα της Μονής, εμφανίσθηκαν τρεις πύρινες, φωτεινές στήλες, που εκτείνονταν προς το μέρος της Εκκλησίας. Οι αδελφοί που τις είδαν απόρησαν…. Ο Κύριος της ζωής και του θανάτου είχε στείλει τους Αγγέλους Του να παραλάβουν την ψυχή του πολύπαθου Ποιμένος.

Επιβεβαίωση: Ελληνες πολεμούν με τις δυνάμεις της Νέας Ρωσίας – Πανστρατιά Ορθοδόξων

Posted:
enoplos-antras
Ελληνες πολεμούν μεταξύ των δυνάμεων της Νέας Ρωσίας και πιθανότατα υπάρχουν και νεκροί ανάμεσά τους αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην Μόσχα ο επικεφαλής του Ανωτάτου Σοβιέτ της λεγόμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, Ντενίς Πουσίλιν.
Στην συνέντευξη που παραχώρησε σε διεθνή και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Μόσχα ο

Συλλογή με φανταστικές εικόνες!




Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ !

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει ο τουρισμός στην Αχαΐα και την Ηλεία το φετινό
Ήταν όλοι εκεί το απόγευμα του Σαββάτου, στην κατάμεστη αίθουσα του Δικηγορικού
Νέο τεράστιο φορτίο ηρωίνης, που αγγίζει τον ένα τόνο, έπεσε στα χέρια του

Η Κωνσταντινούπολη μέσα από τα μάτια Ελλήνων όπως δεν την έχετε ξαναδεί [Εικόνες]

Posted: June 19, 2014 at 6:00 pm, Last Updated:
η-κωνσταντινούπολη-μέσα-από-τα-μάτια-Ελλήνων-όπως-δεν-την-έχετε-ξαναδεί-εικόνες
Μοναδικές φωτογραφίες από τα σπίτια, τους δρόμους, τα μαγαζιά, τα παζάρια της Πόλης των πόλεων, φιλοξενούνται στη σελίδα στο facebook «Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη».
Εικόνες από το εσωτερικό της Αγίας Σοφιάς, της Κερκόπορτας, από την πύλη που μπήκαν οι Οθωμανοί κατά την άλωση της Πόλης, στις 29 Μαΐου 1453, συγκινούν τους θεατές.

ΤΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

22 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ὁ Ἅγιος Εὐσέβιος ὁ Ἱερομάρτυρας Ἐπίσκοπος Σαμοσάτων


  Ὁ Ἅγιος Ἱερομάρτυς Εὐσέβιος ἔζησε κατὰ τὸν 4ο αἰώνα μ.Χ. καὶ ἦταν Ἐπίσκοπος τῶν Σαμοσάτων στὴν Κομμαγηνὴ τῆς Συρίας. Διακρίθηκε γιὰ τοὺς ἀγῶνές του κατὰ τῶν αἱρετικῶν Ἀρειανῶν καὶ ἐξορίσθηκε γιὰ τὰ ὀρθόδοξα φρονήματά του ἀπὸ τὸν ἀρειανίζοντα αὐτοκράτορα Οὐάλεντα στὶς παρὰ τὸ Δούναβη χῶρες. Μετὰ τὸ θάνατο τοῦ Οὐάλεντος (378 μ.Χ.) ἐπανῆλθε στὴν Ἐπισκοπή του καὶ ἐξακολούθησε τὸν ἀγώνα του γιὰ τὴν Ὀρθόδοξη πίστη. Ἀφοῦ ἐχειροτόνησε πολλοὺς Ἐπισκόπους πρὸς καταπολέμηση τῶν αἱρέσεων, με ...
περισσότερα...

Πρέπει να κάνεις σωστά το Σταυρό σου…

Posted: June 19, 2014 at 7:28 pm, Last Updated:
Όταν δεν κάνεις σωστά το σταυρό σου
Όταν γινόταν συζήτηση με τον π. Γαβριήλ για το σημείο του σταυρού, εκείνος εξηγούσε:- Πρέπει να κάνεις σωστά το σταυρό σου. Όταν δεν τον κάνεις σωστά, τα πονηρά πνεύματα όχι μόνο δεν φεύγουν αλλά γελάνε. Και η Παναγία θυμώνει.
Όταν κάνεις το σημείο του σταυρού, πρέπει να βάλεις το δεξί χέρι πρώτα στο μέτωπο, μετά στον αφαλό, ύστερα στον δεξιό ώμο και έπειτα στον αριστερό.

Δείτε γιατί πρέπει να προτιμάτε φρούτα και λαχανικά εποχής

Posted: June 19, 2014 at 11:24 pm, Last Updated:
deite-giati-prepei-na-protimate-frouta-kai-laxanika-epoxis
Οι σύγχρονες μέθοδοι καλλιέργειας, καθώς και οι εισαγωγές φρούτων και λαχανικών από το εξωτερικό, έχουν οδηγήσει σε διαθεσιμότητα μεγάλης ποικιλίας αυτών των προϊόντων, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Με αυτόν τον τρόπο, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν και να καταναλώσουν σχεδόν οποιοδήποτε φρούτο ή λαχανικό επιθυμούν ανεξάρτητα από το αν είναι «η εποχή του».

Εάν χάσεις την πίστη, τα έχασες όλα!

Posted: June 20, 2014 at 6:02 am, Last Updated:
agio_euxelaio_kandili
Ξαγρύπνα ἀσταμάτητα, γιὰ νὰ κρατᾶς τὴν πίστη, καὶ ξαγρύπνα ἀσταμάτητα ὥστε ὁ σπόρος τῆς ἀγάπης, τὸν ὁποῖο ἡ πίστη φέρνει μέσα της, νὰ αὐξηθεῖ καὶ νὰ σοῦ φέρει χαρά. Ἐφόσον μόνη της ἡ πίστη χωρὶς τὴν ἀγάπη, θὰ παρέμενε κρύα καὶ ἄχαρη.

Ευχή στη Μητέρα του Θεού

Posted: June 20, 2014 at 7:00 am, Last Updated:
παναγια σπανια εικονα
Παναγία Μητέρα τοῦ Θεοῦ, θέλω σήμερα νά ψάλλω ὕμνους καί εὐχαριστίες σέ Σένα, “τήν ὑψηλοτέραν τῶν οὐρανῶν” πού ὑμνολογοῦν ἀκατάπαυστα οἱ στρατιές τῶν ἀγγέλων, γιατί εἶσαι καί δική μας Μητέρα, θερμή Προστάτις καί βοηθός.
Πόσες φορές ἀπό τά πρῶτα μας χρόνια στάθηκες κοντά μας γιά νά

Πολύ καλό πλύσιμο στα λαχανικά

Posted:
polu-kalo-plusimo-ton-laxanikon
Τα λαχανικά που χρησιμοποιούμαι στο φαγητό ή τη σαλάτα μας, λόγω τον ψεκασμών με χημικά εντομοκτόνα θέλουν πολύ καλό πλύσιμο, αλλά και βιολογικά να είναι τα λαχανικά μας πάλι θα χρειαστεί αρκετά καλό πλύσιμο ώστε να απομακρύνουμε τυχών χώματα η έντομα που υπάρχουν στα φύλλα.

Γέροντας Γερβάσιος Παρασκευόπουλος. 50 χρόνια από την κοίμησί του

Posted: June 20, 2014 at 9:30 am, Last Updated:
gervasios-paraskevopoulos
Αρχιμ. Δανιήλ Γ. ΑεράκηΚατηχητής-ιεροκήρυκας-λειτουργιολόγος
Στις 30 Ιουνίου, εορτή των Δώδεκα Αποστόλων, συμπληρώνον­ται πενήντα χρόνια από την εις Κύριον εκδημία ενός εκ των αγίων κληρικών του 20ού αιώνος. Πρόκειται για τον αρχιμανδρίτη π. Γερ­βάσιο Παρασκευόπουλο, τον ακάματο εργάτη του Ευαγγελίου, τον ιεροκήρυκα και πνευματικό της πόλεως Πατρών, τον πρωτοπόρο στο έργο των Κατηχητικών Σχολείων, τον άμεμπτο στο ήθος και σοφό στη Θεολογία, τον ελεγκτή των δημοσίων σκανδάλων, τον σε­βάσμιο πρεσβύτερο, που μέχρι σήμερα η Πάτρα ευλαβείται ως όν­τως άγιο.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΑΔΕΛΦΗ ΖΩΗ : Το αλητάκι του Θεού.

Posted:
unnamed (3)
Ρώτησαν κάποτε τον Γερ.Παϊσιο :
-Eάν γυρίζανε τα χρόνια πάλι πίσω τι θα έκαμες στην ζωή σου;
Και ο Γέροντας ευθύς και ειλικρινής, καθώς ήτο ,απάντησε αυθόρμητα :
«Αν ξανάρχιζα την ζωή μου δεν θα πιανόμουν σαν το έξυπνο πουλί απ’τη μύτη και δεν θα δεσμευόμουνα πουθενά,αλλά θα ήμουν το αλητάκι του Θεού.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ
  
 

Πέντε γυναίκες που μένουν στην ίδια πολυκατοικία..εμφανίζονται στο δικαστήριο κατηγορώντας η μια την άλλη για διατάραξη κοινής ησυχίας..

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ;;; ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ;;; ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ !!!

EΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Δημοσιεύθηκε από resist στο Ιουνίου 22, 2014

H TΡΟΙΚΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΡΩΣΙΑΣ:  CIA -FBI-BLACKWATER

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
amer
Περίπου 400 μισθοφόροι της γνωστής αμερικανικής εταιρείας Blackwater (που μετονομάστηκε σε Academi μετά τις κατηγορίες για ανθρωποκτονίες και σφαγιασμούς αμάχων στο Ιράκ), επιχειρούν με τον ίδιο εγκληματικό τρόπο και στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild am Sonntag  οι 400 μισθοφόροι του  θανάτου πολεμούν στο πλευρό των ουκρανών στρατιωτών και της αστυνομίας κατά
τις επιθέσεις τους εναντίον των ρωσόφωνων / φιλορώσων στα ανατολικά της χώρας.

ΛΟΓΟΣ ΕΓΚΩΜΙΑΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΝ Τῼ ΑΓΙῼ ΟΡΕΙ ΛΑΜΨΑΝΤΩΝ ΟΣΙΩΝ-2 «Ἔσοπτρα διαφανέστατα τοῦ Ἁγίου Πνεύματος καὶ ὄργανα δεκτικὰ τῆς ἐκείνου ἐνεργείας καὶ τοῦ φωτισμοῦ καὶ τῆς χάριτος»


Ἁγίου Νικοδήμου Ἁγιορείτου
Λόγος ἐγκωμιαστικὸς
περὶ τῶν Ὁσίων Πατέρων τῶν ἐν τῷ Ἁγίῳ Ὄρει τοῦ Ἄθω λαμψάντων
[Β´]


Κυριακὴ Β´ Ματθαίου, τῶν Ἁγιορειτῶν Πατέρων


ἀπὸ τὸ βιβλίο «ΠΑΤΕΡΙΚΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΔΡΟΜΙΟΝ»
ἔκδ. Ἱ. Κελ. Ἁγ. Νικολάου Μπουραζέρη, Ἅγ. Ὄρος
σελ. 135-148


Μέρος Α´: ΛΟΓΟΣ ΕΓΚΩΜΙΑΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΝ Τῼ ΑΓΙῼ ΟΡΕΙ ΛΑΜΨΑΝΤΩΝ ΟΣΙΩΝ-1

.             Ταύτην, λοιπόν, τὴν φήμην τῶν μεγάλων ὑποσχέσεων τὰς ὁποίας κάμνει, ὄχι ἄλλος τίς, ἀλλὰ μία Μήτηρ Θεοῦ καὶ μία Βασίλισσα τοῦ Οὐρανοῦ καὶ τῆς γῆς, τὸ νὰ ἔχη, δηλαδή,

Μια απίστευτη ιστορία ! Το πείραμα ενός Δήμαρχου σε μια κρίσιμη εποχή φτώχειας και ανεργίας…







Worgl ( Βέρλγκ ), ένας πρωτότυπος Δήμαρχος ! 

Γιατί...
από μικρό κι΄ από "τρελό" μαθαίνεις τήν αλήθεια...




Συνήθεια τόχουμε εμείς οί άνθρωποι όταν μας περιζώσουν τα προβλήματα, και μάλιστα τα υγείας και τα οικονομικά ( μια και το ένα φέρνει το άλλο…) να προσπαθούμε να διαφύγουμε με καινοτόμους «εφευρέσεις» στον χώρο του εμπορίου, των έργων,  και της οικονομίας, με την ελπίδα  και το όνειρο μιάς απίστευτης ανάπτυξης…