Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΕΙΛ' ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ... ΔΕΣΠΟΤΑ !!!

Απάντηση Σεραφείμ για τα γεγονότα στο Ζάννειο: Οι αντάρτες του ΕΛΑΣ εσταύρωσαν Μεγάλη Παρασκευή τον Εφημέριο Μεγάρχης Τρικάλων

  • Από  την Μητρόπολη
Απάντηση Σεραφείμ για τα γεγονότα στο Ζάννειο: Οι αντάρτες του ΕΛΑΣ εσταύρωσαν Μεγάλη Παρασκευή τον Εφημέριο Μεγάρχης Τρικάλων
Πληρωμένη απάντηση στην ανακοίνωση των εκπαιδευτικών για όσα συνέβησαν στη ντελετή του αγιασμού στο Ζάννειο Γυμνάσιο-Λύκειο δίνει με ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Μεταξύ άλλων απαντά και στις κατηγορίες για "διχασμό" λέγοντας: "αγνοούν οι συντάκτες της Ανακοινώσεως, από το έτος 1944-1949 εσφαγιάσθησαν με οικτρούς βασανισμούς,
ετυφλώθησαν και κατακρεουργήθησαν 260 και πλέον Κληρικοί με πρωτιστεύοντα τον μακαριστό πρεσβύτερο Γεώργιο Σκρέκα 37 ετών, Εφημέριο Μεγάρχης Τρικάλων, τον οποίο οι αντάρτες του ΕΛΑΣ εσταύρωσαν τη Μεγάλη Παρασκευή, 11 Απριλίου 1947"
Δείτε αναλυτικά: 
 
Εν Πειραιεί τη 16η Σεπτεμβρίου 2014
 
Προς Τον
Ελλογιμώτατον Κύριον
Νίκον Βουλέλην
Διευθυντήν
Εφημερίδος των Συντακτών
Κολοκοτρώνη 8
10561 ΑΘΗΝΑ


Ελλογιμώτατε κ. Διευθυντά,

Στην Εφημερίδα Σας της 15/9/2014, σελ. 46, δημοσιεύετε ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής Οργάνωσης «Ενότητα αντίστασης ανατροπής ΕΛΜΕ Πειραιά» της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς όπου καταγγέλομαι ότι δήθεν «...επετέθηκα με χυδαίο αντικομμουνιστικό υβρεολόγιο σε θορυβούντας μαθητές του Ζαννείου Γυμνασίου και Λυκείου ... ότι προχώρησα σε πολιτικές κρίσεις γύρω από τα καθεστώτα στην πρώην Σοβιετική Ένωση και την Ανατολική Ευρώπη... ξεθάβωντας τις χειρότερες μνήμες του Ελληνικού λαού ... και ότι άφησα τον αγιασμό στην μέση και έφυγα...» χωρίς να αισθανθήτε την ανάγκη ως δημοκρατική (;) Εφημερίδα να πληροφορηθήτε και από την πλευρά του καταγγελομένου ποιά ήταν τα κατ’ αυτόν γεγονότα. Αντιλαμβάνεσθε ότι με την ευθέως αντιδεοντολογική δημοσιογραφικά συμπεριφορά Σας παραβιάσατε έναν αρχαιότατο κανόνα στοιχειώδους δικαίου που επιτάσσει «μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις» (Φωκυλίδης, Γνώμαι).
Επί της ουσίας λοιπόν κατά την τέλεση του Αγιασμού ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς στο Πρότυπο Ζάννειο Γυμνάσιο-Λύκειο επικράτησε οχλαγωγία που κάλυπτε την τελετή του Αγιασμού με την απαθεστάτη και αδιάφορη στάση των παρισταμένων Διευθυντών και υπευθύνων Καθηγητών. Υπέμεινα την απαξίωση της ιεροτελεστίας και όταν επεραιώθη ο Αγιασμός απηύθυνα μία επισήμανση στους παρισταμένους Καθηγητές, Γονείς και μαθητές λέγοντάς τους επί λέξει ότι «την προηγουμένη ημέρα επέστρεψα από εκκλησιαστική επίσκεψη στην Ι. Αρχιεπισκοπή Τόμιδος (Κωνστάντζα) της ομοδόξου χώρας της Ρουμανίας όπου επί τριήμερο προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου κ. Θεοδοσίου ετέλεσα εκκλησιαστικές πράξεις, Θ. Λειτουργίες, εγκαίνια Καθολικού Ι. Μονής και ομίλησα διά την παναίρεση του Οικουμενισμού, τον σχεδιασμό της Νέας Τάξεως και της Νέας Εποχής και την φθοροποιό δράση της Μασωνίας σε χιλιάδες Ορθοδόξου Ρουμανικού λαού και εκεί διεπίστωσα ότι μετά 70 ολόκληρα χρόνια στυγμού αθειστικού ολοκληρωτισμού, με χιλιάδες θύματα νεομάρτυρες Κληρικούς και λαικούς, η ευσέβεια του Ορθοδόξου Ρουμανικού λαού είναι υπέρμετρη και εκπληκτική και αποτελεί την πιο κραυγαλέα απάντηση στην 70χρονη ματωμένη αθειστική προπαγάνδα.
Συνεπώς θα συνεβούλευα εκείνους που ευαγγελίζονται στη χώρα μας τον αθεισμό και την ασέβεια και την απομείωση των αξιών του βίου, να επισκεφθούν τις χώρες του πρώην Ανατολικού κόσμου για να διακριβώσουν ότι το πρόταγμα του Ντοστογιέφσκυ «χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται», δεν είναι μία απλή ρήση αλλά ένα ουσιώδες βίωμα».
Αυτά είπα στην ολιγόλεπτη προσφώνησή μου. Αν τώρα ενοχλήθησαν οι αγαπητοί Εκπαιδευτικοί της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς από την πραγματικότητα που απλώς μετέφερα εύχομαι να συνειδητοποιήσουν το πνευματικό τους έλλειμα και εν πάσει περιπτώσει να ευαισθητοποιήσουν καλύτερα τα δημοκρατικά τους αισθητήρια διότι αποδεικνύεται ότι από την πολλή δημοκρατία που εμφορούνται δεν δέχονται αντίθετη προς το πιστεύω τους άποψη!
Όσον αφορά στις ύβρεις περί παραληρήματος και στην συκοφαντία ότι έφυγα στην μέση του Αγιασμού αντιλαμβάνεται κανείς το έωλο του θέματος και εάν ήταν δυνατόν και λογικό να συμβεί από έναν Επίσκοπο της Εκκλησίας. Όσον δε αφορά στο αναφερόμενο ισχυρισμό των αγαπητών εκπαιδευτικών ότι δήθεν με την παραπάνω προσφώνησή μου «ξέθαψα τις χειρότερες μνήμες του Ελληνικού λαού...» ταπεινώς υπενθυμίζω, ότι εξ ιστορικών πηγών που φαίνεται να αγνοούν οι συντάκτες της Ανακοινώσεως, από το έτος 1944-1949 εσφαγιάσθησαν με οικτρούς βασανισμούς, ετυφλώθησαν και κατακρεουργήθησαν 260 και πλέον Κληρικοί με πρωτιστεύοντα τον μακαριστό πρεσβύτερο Γεώργιο Σκρέκα 37 ετών, Εφημέριο Μεγάρχης Τρικάλων, τον οποίο οι αντάρτες του ΕΛΑΣ εσταύρωσαν τη Μεγάλη Παρασκευή, 11 Απριλίου 1947. Τέλος η πρόταση της Εφημερίδος Σας που υπογράφεται διά χειρός κ. Γεωργίου Κάτσικα για διαχωρισμό της Εκκλησίας από το Κράτος φαίνεται ότι Σας διαφεύγει ότι έχει επισυμβεί με τους διακριτούς ρόλους του Συντάγματος του 1975 και επειδή ασφαλώς εννοείτε τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Έθνους, τον οποίο επιδιώκουν ετεροκίνητες «δυνάμεις» της Νέας Τάξεως, έχει και άλλη παράμετρο που δεν προσμετράτε.
Διότι δεν θα είναι νομικά ασύμβατη η ιδιότητα του θρησκευτικού λειτουργού με το εκλέγεσθαι και θα διακριβώσετε τότε ασφαλώς με έκπληξη να μετέχει στο Κοινοβούλιο η πλειονότης των Ιεραρχών της Χώρας και να δούμε τότε πως θα ψηφίζονται τα νομοθετικά εκτρώματα της Νέας Εποχής για την καταδολίευση της ανθρώπινης προσωπικότητος, την ανατροπή της ανθρώπινης οντολογίας και φυσιολογίας, την αποιεροποίηση της Κυριακής αργίας, την θεσμοθέτηση των ψυχοπαθολογικών εκτροπών που χωρίς ούσιώδη αντίσταση προώθησε η συγκυβέρνηση των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου και τότε θα δούμε εάν παγανιστικά μορφώματα θα αρθρώνουν λόγο και θα βρίσκουν στον Ελληνικό λαό ευήκοο ούς.
Μετά τιμής
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

 

+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ


ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

1 σχόλιο:

  1. Δόξα τω θεώ που υπάρχουν και μερικοί ιεράρχες που δεν εφαρμόζουν την 《αγία》 σιωπή και αντιδρούν. Δυστυχώς το ποσοστό των ασυμβίβαστων επισκόπων δεν φτάνει ούτε το 10% του συνόλου των ιεραρχών της χώρας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή