Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ... ΕΚΛΕΙΠΟΥΝ !!!

Την παραίτησή του ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Ιάκωβος


Συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια των πιστών προκάλεσε η δημόσια δήλωση του Μητροπολίτη Αργολίδος Ιακώβου με την οποία έκανε γνωστή την παραίτησή του από τον Μητροπολιτικό Θρόνο καθώς και την πρόθεσή του να στηρίξει για διάδοχό του τον βοηθό και πνευματικό ανάστημά του, Επίσκοπό Επιδαύρου Καλλίνικο.
Στην ομιλία του, κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής θείας λειτουργίας για την εορτή της επανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους, ο Μητροπολίτης Ιάκωβος έκανε γνωστό ότι υπέβαλε την παραίτησή του στην Ιερά Σύνοδο και αναμένει να γίνει αποδεκτή. Διαβεβαίωσε δε ότι θα παραμείνει στην επαρχία την οποία διακόνησε ως Επίσκοπος όλα αυτά τα χρόνια. «Θα μείνω μαζί σας μέχρι την τελευταία μου στιγμή», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ιάκωβος και τόνισε πως θα σταθεί στο πλευρό του διαδόχου του, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεσή του να προωθήσει την υποψηφιότητα του σεμνού και δραστήριου Επισκόπου Επιδαύρου.
Στο άκουσμα των λόγων του Μητροπολίτη οι πιστοί άρχισαν να φωνάζουν «ΑΞΙΟΣ» ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που συγκινημένοι ξέσπασαν σε κλάματα.
Ανάμεσα στους πιστούς  βρισκόντουσαν τοπικοί βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλοι επίσημοι.
Ο Επίσκοπος Επιδαύρου εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος και επισήμανε πως ανεξάρτητα της προσωπικής του τύχης αισθάνεται βαθύτατη ευγνωμοσύνη για τον Γέροντά του κ.Ιάκωβο διότι σε αυτόν οφείλει όσα είναι.
Την παραμονή της εορτής ο Επίσκοπος Επιδαύρου χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό ενώ ο Μητροπολίτης Ιάκωβος παρέστη συμπροσευχόμενος. Στο τέλος ο επίσκοπος Καλλίνικος κήρυξε τον θείον λόγο και μίλησε για την ιστορία της επανακομιδής των λειψάνων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου