Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

Πανέμορφα παιδικά βιβλία με βίους αγίων

Πανέμορφα παιδικά βιβλία με βίους αγίων
Προτάσεις παιδικών βιβλίων από τις εκδόσεις Άθως – παιδικά (φυσικά υπάρχουν αντίστοιχα βιβλία και σε άλλες εκδόσεις). 
Με ένα κλικ θα βρεθείτε σ” ένα γοητευτικό και χαριτωμένο (με την ορθόδοξη έννοια) κόσμο, για τα παιδιά και για να ξαναγίνουμε όλοι παιδιά…
Εννοείται ότι, εκτός από τα βιβλία με βίους αγίων, θα δείτε εκεί και ένα σωρό παιδικά βιβλία με άλλα θέματα.
O Άγιος Νικόλαος – Το θαύμα της αγάπης

Οι εκδόσεις ΑΘΩΣ/ΠΑΙΔΙΚΑ παρουσιάζουν πλήρως εικονογραφημένο τον βίο του Αγίου Νικολάου από τον έμπειρο ζωγράφο και εικονογράφο Χρήστο Γουσίδη, ο οποίος έγραψε και τα κείμενα. Το έργο στηρίχθηκε σε μακρά και επίπονη έρευνα για την ιστορική και θεολογική θεμελίωση των κειμένων, αλλά και για την αναπάρασταση της εποχής κατά την οποία έζησε ο μεγάλος Άγιος.
Στη συνέχεια, έγινε προσπάθεια το υλικό που προέκυψε να γίνει οικείο στα σημερινά παιδιά της Ελλάδας, αλλά και όλου του κόσμου και αυτό ήταν το δυσκολότερο μέρος.
Η έκδοση θα κυκλοφορήσει σύντομα και στη γαλλική γλώσσα, ενώ προγραμματίζεται ήδη η κυκλοφορία της και σε άλλες γλώσσες, καθώς ο Άγιος Νικόλαος είναι ένας άγιος με οικουμενική ακτινοβολία.
Τα εικονογραφημένα συναξάρια είναι μια πολύ παλαιά συνήθεια που έχει ξεκινήσει από τα χρόνια των Βυζαντινών οι οποίοι πίστευαν ότι οι εικόνες είναι «τα βιβλία των αγραμμάτων» και των παιδιών.

Η παρούσα πάντως έκδοση θα ικανοποιήσει και τους μεγάλους αναγνώστες που θα γνωρίσουν καλύτερα τον συναρπαστικό βίο του θαυματουργού Επισκόπου των Μύρων.
Ο Άγιος Ευφρόσυνος ο Μάγειρoς και η μαγειρική των αγίων
 
Συντροφιά με τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό
 
Η Μητέρα των Ορφανών Αγία Σοφία της Θράκης  (Μικρά και Ορθόδοξα 24) 
 
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου