Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΚΟΙΤΑ ΚΑΗΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΣΟ ... ΚΥΒΕΡΝΑΓΕ !

Παπανδρέου: Τώρα θα μπορώ να χορεύω και να κολυμπάω ελεύθερα

Ντυμένος με σκούρο μπλε κουστούμι και καρό πουκάμισο με μαλακά μαύρα snickers ο Γιώργος Παπανδρέου, παρέδωσε και τυπικά την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στον Βαγγέλη Βενιζέλο και αποχώρησε από την Ιπποκράτους.
Αμέσως μετά την κοινή δήλωση που έκαναν Βενιζέλος – Παπανδρέου στον 5ο, ο μεν νέος πρόεδρος ανέβηκε τις σκάλες προς το καινούργιο του γραφείο στον 6ο όροφο.


Να μας δείτε κάποια στιγμή και.....
μας τους δημοσιογράφους» του είπαμε. «Κάποια στιγμή θα σας δω…» απάντησε εκείνος.

«Πριν τις εκλογές ελπίζουμε», επιμείναμε. «Πριν τις εκλογές βέβαια» είπε φεύγοντας ο κ. Βενιζέλος.

Ο κ. Παπανδρέου, απελθών πλέον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέβηκε με τα πόδια τους 5 ορόφους της Ιπποκράτους προκειμένου να αποχαιρετήσει τους υπαλλήλους που είχαν βγει από τα γραφεία τους για να τον χαιρετήσουν.

Κάποιοι συγκινήθηκαν, άλλοι τον αγκάλιαζαν με θέρμη, ορισμένοι ήθελαν να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί του. Ο ίδιος παρέμενε χαμογελαστός και ψύχραιμος.

Αποχωρώντας έκανε μια στάση στον πρώτο όροφο για να αποχαιρετήσει τους διαπιστευμένους στο ΠΑΣΟΚ δημοσιογράφους. Του ζητήσαμε αναμνηστική φωτογραφία και δέχθηκε ευχαρίστως. «Θα είναι ιστορική» σχολίασε συνάδελφος. «Μην παίρνετε και όρκο…» απάντησε προβοκατόρικα άλλος δημοσιογράφος υπονοώντας επιστροφή του Γιώργο στα πράγματα. «Πάντως αυτή έτσι κι αλλιώς ιστορική είναι» απάντησε ο Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Τώρα το μέλλον δεν ξέρουμε πως γράφεται, κανείς δεν ξέρει…».

«Τώρα πείτε μας αλήθεια, ψηφίσατε Βενιζέλο;» ρώτησε κάποιος πειρακτικά. «Φυσικά!» απάντησε ατάκα ο Παπανδρέου.

«Φανερά ή με φάκελο; Γιατί σε πολλά εκλογικά κέντρα δεν είχε φακέλους» επιμείναμε. «Στο δικό μου εκλογικό τμήμα είχε φάκελο» ξέφυγε διπλωματικά εκείνος.

Τον ρωτήσαμε για τα σχέδια του, αν όντως σκοπεύει να ιδρύσει κάποιο Ίδρυμα για τη Δημοκρατία όπως είχε δηλώσει στο BBC προ ημερών. «Ναι, αυτή την περίοδο πρέπει να κάνουμε το παν για να αναδείξουμε την χώρα μας» απάντησε και άρχισε να εξηγεί: «Αυτό που έχουμε είναι η παράδοση Δημοκρατίας στη χώρα μας. Γιατί να μην κάνουμε εδώ συνέδρια, εκδηλώσεις, συζητήσεις, επιμόρφωση, σχετικά με τη Δημοκρατία; Τι σημαίνει ειδικά τώρα στην περίοδο της παγκοσμιοποίησης, του ίντερνετ, της μιντιοκρατίας, νομίζω θα έχει ενδιαφέρον» είπε με έμφαση χωρίς να διευκρινίσει πάντως τι μορφή θα έχει αυτό το εγχείρημα.

Είπε επίσης, όπως αναφέρει το iefimerida.gr, ότι θα ασχοληθεί με τη Σοσιαλιστική Διεθνή ως πρόεδρος και πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει άλλος υποψήφιος πλην του ιδίου. «Μήπως είναι υποψήφιος και ο Βενιζέλος;» πετάχτηκε δημοσιογράφος και ξέσπασε σε γέλια. «Λες;» είπε με χιούμορ.

Όπως ενημέρωσε, το συνέδριο θα γίνει στη Νότιο Αφρική τον Ιούνιο ή τον Αύγουστο και πέρασε η πρόταση του για εκλογή από πιο διευρυμένο σώμα, το Κογκρέσο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. «Από την βάση δεν μπορεί να γίνει φυσικά, ακόμη τουλάχιστον, αλλά το προηγούμενο ήταν από ένα κάπως κλειστό σώμα» παραδέχθηκε. «Θα ήταν ωραίο να μπορούσαμε πάντως να εκλέγουμε από την βάση των σοσιαλιστικών κομμάτων στην Ευρώπη π.χ. τον πρόεδρο της Κομισιόν» είπε επίσης.

Κάποιος του θύμισε ένα προεκλογικό ταξίδι στη Νάουσα όπου οι δημοσιογράφοι είχαν πάει για φαγητό στη ξακουστή ταβέρνα του «Δαλαμάρα» και κάλεσαν και τον ίδιο να πάει. Πράγματι είχε εμφανιστεί περίπου τα μεσάνυχτα και είχε χορέψει και ένα ζεϊμπέκικο. «Ναι πολύ ωραία ήταν. Μου στέλνει που και που κανένα κρασί!» είπε γελώντας και έβγαλε και ένα παράπονο: «Έτσι κι αλλιώς τα έχουμε ενοχοποιήσει όλα πια: Την ζεϊμπεκιά, το κολύμπι, το κανό, την γυμναστική… Αλλά αν είχα κότερο δεν θα ενοχλούνταν κάποιοι!» είπε χωρίς να διευκρινίσει ποιόν αφορούσε η αιχμή..

Γέλασε πολύ όταν δημοσιογράφος του είπε: «Λέγεται ότι ο Βενιζέλος θα μετατρέψει το γυμναστήριο της Ιπποκράτους σε… ψησταριά».

Δημοσιογράφος του θύμισε τις αρχές διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 1982 όταν είχε ξεκινήσει η Λαϊκή επιμόρφωση αλλά κάπου «σταμάτησε» καθώς τα περισσότερα στελέχη έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι. «Έχεις δίκιο. Εκεί που επιχειρήσαμε να ξεκινήσουμε κάτι αυτόνομο, αυτό μετατράπηκε σε πελατειακό, μπούκωσε σε ένα σημείο και δεν έφτανε στη βάση» του απάντησε ο κ. Παπανδρέου.

«Θα πάρετε κάποια πρωτοβουλία για να μαζευτεί η παράταξη;» ρωτήθηκε επίσης. «Θα τα δούμε όλα» απάντησε αόριστα. Εξίσου αόριστα απάντησε στο ερώτημα: «Βλέπετε να είναι πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ;». «Θα το παλέψουμε…» είπε.

Δεν θα έχει γραφείο στο ΠΑΣΟΚ αλλά «θα με βρίσκετε στο γραφείο μου στη Βουλή» μας είπε. Στο τέλος τον καλέσαμε σε ένα τραπέζι και αποδέχθηκε μετά χαράς. «Φυσικά, να πούμε και μερικές ιστοριούλες…» είπε. «Εσείς που τα έχετε δει όλα όπως δηλώσατε…» πρόσθεσε δημοσιογράφος.

«Ακριβώς, έχουμε να πούμε πολλά, πιο χαλαρά» είπε ο κ. Παπανδρέου και έφυγε όταν είδε ότι «εδώ πάμε να το μετατρέψουμε σε κανονική συνέντευξη Τύπου» αν και δεν απέφυγε να σχολιάσει θετικά τον Φρανσουά Ολάντ («είναι σοβαρός» είπε) και τον Ντανιέλ Κον Μπεντίτ ο οποίος «έχει κάνει πολύ καλή δουλειά υπέρ της Ελλάδας».

Στη συνέχεια μπήκε στο αυτοκίνητο του και έφυγε. Ήταν η τελευταία εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου στην Ιπποκράτους, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε περισσότερα:Πολιτική απελθών πρόεδρος Γιώργος Παπανδρέου Ευάγγελος Βενιζέλος Ιπποκράτους νέος πρόεδρος ΠΑΣΟΚ Σοσιαλιστική Διεθνής σχέδια Παπανδρέου
http://www.tsantiri.gr

ΠΗΓΗ:      http://ksipnistere.blogspot.com/2012/03/blog-post_5904.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου