Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ


1"Η ολοκλήρωση κάθε ανθρώπου εξαρτάται από τη σχέση του με το Θεό και τους αδελφούς του", αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ενόψει της έναρξης των κατηχητικών ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. 

Ολόκληρο το μήνυμα έχει ως εξής: 
Κάποιος είπε: «Αναζητώ τον εαυτό μου και δεν τον βρίσκω, παρά μονάχα όταν συναντώ τον Χριστό μου και τους συνανθρώπους μου». Η ολοκλήρωση κάθε ανθρώπου εξαρτάται από τη σχέση του με το Θεό και τους αδελφούς του. Η αυτονόμηση και η μοναξιά μακριά από το Θεό οδηγεί στην αμαρτία. Ζώντας την συντροφικότητα σαν παιδιά του Θεού και ζωντανά μέλη της Εκκλησίας του Χριστού όλα μεταμορφώνονται εντός σας και γύρω σας.

Μία τέτοια πολύτιμη ευκαιρία συνάντησης καί συντροφιάς αποτελούνοι Κατηχητικές συναντήσεις καί οι συναντήσεις τών Ενοριακών Συντροφιών Γυμνασίου καί Λυκείου στίς Ενορίες τής Μητροπόλεώς μας, πού δείχνουν ότι η Εκκλησία μας πάντοτε αφουγκράζεται μέ προσοχή καί σοβαρότητα τούς παλμούς τής καρδιάς τών παιδιών καί τών νέων ανθρώπων. Εκεί με υπευθυνότητα συζητούνται οι αναζητήσεις σας. Τροφοδοτείσθε πνευματικά μέσα στην αγάπη του Θεού. Καλλιεργείσθε, βελτιώνεσθε και γίνεσθε δώρο για την Εκκλησία και την κοινωνία.

Στά Κατηχητικά Σχολεία θά συνειδητοποιήσετε καλύτερα τίς βαθύτερες καί μόνιμες πνευματικές ανάγκες σας καί θά ανακαλύψετε τίς ζωογόνες πηγές πού θά σάς τροφοδοτούν διά βίου. Θα διδαχθείτε να διακρίνετε την αλήθεια και τα πραγματικά σας ενδιαφέροντα. Θα βιώσετε την υγιή κοινωνικότητα,την συνεργασία, την συναδέλφωση και την απροϋπόθετη και ειλικρινή αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Ο άνθρωπος δέ δημιουργήθηκε γιά νά είναι έρημος καί κενός αλλά αποκτά προορισμό καί πληρούται στήν σχέση μέ τόν Θεό καί τόν συνάνθρωπο. Αδράξτε λοιπόν την ευκαιρία που σας παρέχει σήμερα η Εκκλησία μας και με προθυμία ανταποκριθείτε στην πρόσκληση αυτή.
Ο Κύριος μας να ευλογεί και να πληροί την ζωή σας. Στούς νέους καιρούς που έρχονται τι θα κρατήσουμε να μετρήσουμε το σωστό και το λάθος; Σε τι θεμέλια θα στηριχθεί η ζωή από που θα αντληθεί το νόημά της, θα την αφήσουμε να ζυγίζεται μόνο από την προσδοκία του κέρδους; Τι θα της ξαναδώσει τη χαρά και την γαλήνη τώρα που η κατανάλωση δεν μπορεί να κρύβει τα ερωτήματα και τις αγωνίες και τι μπορεί να γίνει τώρα που οι αναγκες έχουν γίνει επιτακτικές και απαιτούνται άμεσες λύσεις;

Η απάντηση μάς δίνεται γιά όλα αυτά από τό Ευαγγέλιο τού πότήν θυσία τού Χριστού, από τό πολίτευμα τής Βασιλείας τού Θεού πού αποτελούν  τό μοναδικό ρεαλιστικό όραμα τής ανθρωπότητος. Μέσα στην Εκκλησία υπάρχει η αγιότητα του Θεού η μόνη δύναμη που μπορεί να μεταμορφώσει τους ανθρώπους και να τους μεταβάλλει σε ένθεους διακόνους μιάς νέας κοινωνίας και μιάς νέας ζωής. Το δύσκολο παρόν λοιπόν θα γίνει ευκολότερο αν από σήμερα αρχίζει να ετοιμάζεται ένα καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Αυτό το μέλλον το βλέπουμε στα μάτια σας που διψούν για αλήθεια, ενίσχυση και ζωντανό παράδειγμα. Σας καλωσορίζω στην νέα κατηχητική χρονιά και δοξάζω τον Πανάγιο Θεό για την μεγάλη του ευλογία να σας χαρίζει στην Εκκλησία του.


Με όλη μου την πατρική αγάπη

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ


+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ 


ΠΗΓΗ:   http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=30035:peirai%CE%BFs-erafe&catid=288:eipan&Itemid=787

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου