Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ! ΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ !!!

Πάτρα: Προβλήματα σε δρόμους λόγω της βροχής - Άμεσος ο κίνδυνος πλημμυρών μετά και τις πυρκαγιές του καλοκαιριού - Απούσα η Πολιτεία

Κοινωνία

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου, Περιφέρεια και η Πυροσβεστική προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάσταση

πριν μισή ώρα

Πάτρα: Προβλήματα σε δρόμους λόγω της βροχής - Άμεσος ο κίνδυνος πλημμυρών μετά και τις πυρκαγιές του καλοκαιριού - Απούσα η Πολιτεία Η Πολιτική Προστασία του Δήμου, Περιφέρεια και η Πυροσβεστική προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάσταση
Με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων σε διάφορα σημεία της πόλης λόγω της συνεχιζόμενης βροχής, που έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση υδάτων στους δρόμους.
Αυτή τη στιγμή η δυσκολία εντοπίζεται στην Ακτή Δυμαίων στο ύψος του νέου λιμανιού, στη ΝΕΟ Πατρών - Κορίνθου, από τη Διγενή Ακρίτα μέχρι την Κανελλοπούλου και στην Ηρώων Πολυτεχνείου.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr o Αντιδήμαρχος Αχιλλέας Γεωργακόπουλος, αρμόδιος για ζητήματα πολιτικής προστασίας, ο Δήμος μαζί με την Πυροσβεστική προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάσταση ενώ απο χθες έχουν επέμβει και σε άλλες περιοχές, όπως τα Δεμένικα, η Οβρυά, το Πλατάνι.
Ο Αντιδήμαρχος αναφέρει ότι τα προβλήματα προέκυψαν λόγω απόφεαξης των φρεατίων από φερτά υλικά, μιας και όπως υποστηρίζει είχαν καθαριστεί. "Περιμέναμε χειρότερα", λέει ο Αχιλλέας Γεωργακόπουλος.
Ωστόσο το ζήτημα έχει να κάνει με το τι μέλλει γενέσθαι και όταν πιάσει για τα καλά το φθινόπωρο και ο χειμώνας, δεδομένου ότι στην Πάτρα φέτος εκδηλώθηκαν καταστροφικές πυρκαγιές (Σελλά, Αργυρά, Πλατάνι. κλπ.) με αποτέλεσμα ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων να μεγαλώνει δεδομένης της απουσίας έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.
"Ο Δήμος και η Περιφέρεια είναι παρόντες αλλά η πολιτεία είναι απούσα. 'Ενα μόνο θα σας πω. Είχαν εγκριθεί για τον τομέα της πολιτικής προστασίας, 160.000 ευρώ για την αντιπυρική περίοδο. Δεν έχουμε πάρει μέχρι σήμερα ούτε ευρώ. Κινούμαστε με όποια λεφτά είχαμε", δηλώνει ο Αντιδήμαρχος.

ΠΗΓΗ:  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/147817 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου