Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ (βίντεο BBC)

Last updated on 624614-le-secretaire-general-de-l-otan-anders-fogh-rasmussen-le-2-mars-2014-a-bruxelles
Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά για το pentapostagma.gr
Σήμερα, 2 Μαρτίου στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε παρατεταμένη σύσκεψη των πρέσβεων των 28 χωρών-μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας  για την κρίση στην Ουκρανία. Πριν από λίγο ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Anders Fogh Rasmussen, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

“Καταδικάζουμε τη στρατιωτική κλιμάκωση της Ρωσίας στην Ουκρανία.Εκφράζουμε την βαθιά ανησυχία μας για την έγκριση του ρωσικού κοινοβολίου για χρήση στρατιωτικής δύναμης. Στρατιωτική ενέργεια εναντίον της Ουκρανίας από δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποτελεί παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και αντιτίθεται στις αρχές του Νατο-ρωσικού συμφώνου και στην συνθήκη ειρήνης. Η Ρωσία οφείλει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από την Χάρτα τω Ηνωμένων Εθνών καθώς και το πνεύμα και τις αρχές του ΟΣΚΕ επί των οποίων βασίζεται η ειρήνη και η σταθερότητα της Ευρώπης.
Καλούμε τη Ρωσία να σταματήσει την κλιμάκωση. Καλούμε τη Ρωσία να σεβασθεί όλες τις διεθνείς της δεσμεύσεις , να αποσύρει τις δυνάμεις της και να αποφύγει και οποιαδήποτε άλλη επέμβαση σε όποιο άλλο σημείο της Ουκρανίας.
Καλούμε και τις δυο πλευρές να βρούν άμεσα μια ειρηνική λύση μέσα από το διάλογο”.

πηγή και βίντεο BBC

ΠΗΓΗ:  ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου