Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Θεοφάνεια στην Πάτρα – 37 άτομα βούτηξαν στα παγωμένα νερά (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)


Αψηφώντας το κρύο και τα παγωμένα νερά του πατραϊκού, τουλάχιστον 37 νέοι βούτηξαν και στο λιμάνι της Πάτρας για να πιάσουν τον Σταυρό. Ο άγιασε τα ύδατα και της Πάτρας και το εναρκτήριο λάκτισμα ήταν το άκουσμα του ψαλμού «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε…».


Αψηφώντας το κρύο, οι τολμηροί κολυμβητές περίμεναν υπομονετικά στο μόλο της Αγίου Νικολάου,
μέχρι ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, να ρίξει τον σταυρό στην θάλασσα.
Τον Σταυρό έπιασε ο Ανδρέας Θωμάς από την Πάτρα, ο οποίος μιλώντας αμέσως μετά, εξέφρασε την ικοανοποίησή του, ενώ είπε ότι θα δοκιμάσει και του χρόνου να ξαναπέσει, παρά τα παγωμένα νερά και ευχήθηκε υγεία σε όλον τον κόσμο. Από την πλευρά του ο μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε στον Ανδρέα Θωμά να έχει υγεία και του δώρισε ένα σταυρό. Παράλληλα, μητροπολίτης ευχήθηκε «να δούμε στην πατρίδα μας καλύτερες, αγιότερες και πιο ευλογημένες ημέρες».
«Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η Ορθοδοξία» φώναξαν οι κολυμβητές βουτώντας στα παγωμένα νερά.
Στον αγιασμό των υδάτων, από τον οποίο απουσίαζε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, αναπληρωνόταν από τους Αντιδημάρχους Παναγιώτη Μελά και Δημήτρη Πελεκούδα, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος, οι βουλευτές Ν. Νικολόπουλος και Ι. Φωτήλας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι. Παρόντες στο μόλο της Αγίου Νικολάου ήσαν και πολλοί πιστοί που ήθελαν να παρακολουθήσουν την τελετή αγιασμού των υδάτων, ενώ όταν οι κολυμβητές βγήκαν από την θάλασσα, τους υποδέχθηκαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα.
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου