Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΠΑΙΔΙΑ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 14, 2014
20140514-212740.jpg
Η σαν να λέμε, ανάπηροι «μαύροι και άσπροι», η ακόμα, και, ανάπηροι που ΔΕΝ τους γέννησε μάνα.
Πριν συνεχίσω, να πω πως με μεγάλη μου χαρά πληροφορήθηκα ότι οι αναφορές μου στην αναπηρία και σε αναπήρους, έχουν ενοχλήσει πολλούς σε κάποια γραφεία.

Τους χάλασα την ησυχία τους, και την κοροϊδία, και τις ψευτιές που σερβίρουν στους ανθρώπους με αναπηρίες.
Σε εκείνους, που βάλθηκαν οι «κύριοι» αυτοί να τους ξεκάνουν όσο γίνεται πιο γρήγορα, για να μην τους πληρώνουν.
Παλικάρια, αν σας ενόχλησαν τόσο πολύ οι αναφορές μου, να δείτε τι έχουν να σας κάνουν έτσι και σας πιάσουν στα χεριά τους οι ανάπηροι και οι συγγενείς τους.
Και συνεχίζω.
Εδώ και χρόνια, η κοροϊδία που δέχονται τα άτομα με αναπηρία, αλλά και η «ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ» αντιμετώπιση τους από το κράτος, δεν έχουν προηγούμενο.
Τα έχουμε πει πολλές φορές για τα ΚΕΠΑ, και για άλλα.
Σήμερα, θα πούμε για τα «προεκλογικά δολώματα», για τις εξαγγελίες ψηφοθηρικού χαρακτήρα.
Πάμε να θυμηθούμε μια τέτοια.
«Σταϊκούρας: Αύξηση στις συντάξεις για άτομα με αναπηρία 80%
Θα λάβουν εφάπαξ παροχή από 800 έως 2.000 ευρώ
Αισθητή αύξηση θα δουν στη σύνταξη του Απριλίου συνταξιούχοι του Δημοσίου, με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω. Το Μάιο η αύξηση θα είναι λιγότερο εντυπωσιακή, ενώ από τον Ιούνιο θα είναι μικρή αλλά υπαρκτή.
Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με τη σύνταξη του Απριλίου οι 3.600 συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας θα λάβουν εφάπαξ παροχή από 800 έως 2.000 ευρώ, που αφορά την προσαύξηση της σύνταξής τους για το χρονικό διάστημα από 1-1-2013 μέχρι 31-12-2013, λόγω του επιμερισμού σε 12μηνη βάση των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας που ελάμβαναν κατά την 31-12-2012.
Τον Μάιο θα πίνουν αναδρομικά την αύξηση για το διάστημα 1-1 έως 30/4. Από τη σύνταξη μηνός Ιουνίου 2014 και μετά, το ετήσιο ποσό της προσαύξησης θα επιμερισθεί σε δωδεκάμηνη βάση και θα προσαυξήσει τη μηνιαία σύνταξή τους.
«Με συγκεκριμένες διοικητικές πρωτοβουλίες, στο πεδίο των συντάξεων των αναπήρων συνταξιούχων του Δημοσίου, με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, υλοποιήθηκε η δέσμευση για προσαύξηση της σύνταξής τους με εφάπαξ ποσό, λόγω του επιμερισμού σε δωδεκάμηνη βάση των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας» δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.
Δήλωση Σταϊκούρα
«Στο ευαίσθητο πεδίο των συντάξεων του Δημοσίου, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τέθηκε ως στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η κοινωνική δικαιοσύνη και η αποτελεσματική διαχείριση των συντάξεων, έχοντας επιτευχθεί σημαντική πρόοδος σε σχέση με το στόχο αυτό» αναφέρει ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με τους συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% στο πεδίο των συντάξεων του Δημοσίου.
«Με συγκεκριμένες διοικητικές πρωτοβουλίες, στο πεδίο των συντάξεων των αναπήρων συνταξιούχων του Δημοσίου, με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%, υλοποιήθηκε η δέσμευση για προσαύξηση της σύνταξής τους με εφάπαξ ποσό, λόγω του επιμερισμού σε δωδεκάμηνη βάση των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας».»
Αυτά, και κάποια άλλα, ειπώθηκαν τον Μάρτη στα πλαίσια των επερχόμενων εκλογών.
Και βλέπουμε ξεκάθαρα στις δηλώσεις του υπουργού, ΠΩΣ ξεχωρίζουν τα παιδια, από τα αποπαίδια, οι ανάπηροι του δημοσίου, από τους άλλους, της στίβας.
Διαβάστε και κάποιες ενδεικτικές «τοποθετήσεις» του κόσμου πάνω στην εξαγγελία αυτή.
«διαχωρισμός αναπήρων 03/2014
Ένα κράτος για να θεωρείται πολιτισμένο πρέπει πρώτα και πάνω απ΄ όλα να φροντίζει και να προστατεύει τα άτομα με αναπηρία χωρίς διαχωρισμούς. Εσείς όμως φροντίζετε και πάλι μόνο με κριτήρια ψηφοθηρικά. Δώστε μου ένα καλό λόγο να σας πιστέψω κι εγώ. Συγγνώμη που φροντίζω στο σπίτι τον επί 20 χρόνια τετραπληγικό σύζυγό μου και δεν τον έχω κλείσει σε κάποια αποθήκη ψυχών. Συγγνώμη που είναι ανάπηρος του ικα και όχι του δημοσίου. Συγγνώμη που σε αντίθεση με σας κατάφερα να είμαι πολιτισμένη και να αναθρέψω παιδιά που σέβονται κάθε άνθρωπο με ιδιαιτερότητες. Συγγνώμη που σας συχαίνομαι .ολους
και προσθέτω /03/2014
Κε Σταϊκούρα σας υπόσχομαι πως εγώ και η οικογένειά μου θα ψηφίσουμε Χρυσή Αυγή. Είναι λιγότερο φασίστες από εσάς.
Ρατσισμός στους αναπήρους/03/2014
Μα δεν ντρέπεται λίγο ο κος Σταϊκούρας?? Διαχωρίζει τους αναπήρους συνταξιούχους δημοσίου από τους αναπήρους συνταξιούχους των άλλων ταμείων?? Τι ρατσισμός είναι αυτός. Υπάρχουν ανάπηροι 2 ταχυτήτων?? Α και Β Κατηγορίας?? Αίσχος
Άρχισε η παλιά μηχανή!!! /03/2014
Προσλήψεις! Διορισμοί! Δικοί μας! Αφισοκολλητάδες μας! Τυφλοί που βλέπουν! Χοντρές που μασάνε. Κόλπα! Μίζες! Αχ ευτυχώς τίποτα μα τίποτα δεν άλλαξε! Γιατί να σου πω την αλήθεια κάποια στιγμή φοβήθηκα – έτσι για λίγο – μπας λέω, μπας και μπει τάξη στο μπορντέλο! Αλλά ευτυχώς όλα στα ίδια, κι οι πελάτες με χαμόγελο!
Σταϊκούρα, στο υπόσχομαι θα ψηφίσω Χ Α
Πάρε κόσμε…………εκλογές έρχονται |/03/2014
το γνωστό ρεφραίν των εκλογών… πάρτε έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα… υπάρχει και ένα σαφές μήνυμα βέβαια.. όλα είναι για το δημόσιοι, οι λοιποί του Ιδιωτικού Τομέα πάτε να……το βλέπουμε και από τα προηγούμενα σχόλια ποιοι θα τους ψηφίσουν.. σύνταξη και ξερό ψωμί.. Ανδρέα ζεις ,εσύ μας οδηγείς
Ουγκ-ουγκ |/03/2014
Και σε εμένα κ’ σε πολλούς ακόμα πρέπει να δώσετε φον Σταϊκουρα. Αφού σας ίδρυσα κ’ σας έθρεψα, κι’ εσείς από μεγάλη αναγνώριση μου φάγατε το 46% της σύνταξης των 40χρΒΑΕ του ιδ. τομέα, δεν είμαι εγκεφαλικά ανάπηρος πάνω από 80%??.»
Και πολλά άλλα…
Θα μου πείτε τώρα, εδώ κοροϊδεύουν και εκμεταλλεύονται ένα λαό, στους ανάπηρους θα κολλήσουν;
Αυτούς, προσπαθούν να τους ξεφορτωθούν όπως ξαναείπα άμεσα και έμμεσα.
Για να μην ξεχνιόμαστε κύριοι των όποιων κυβερνήσεων, γιατί ΟΛΟΙ είστε στο ίδιο κόλπο.
Μάης 2014, λίγο πριν τις εκλογές, και το μεγαλύτερο ποσοστό του λαού, μέσα σε αυτό και οι ανάπηροι, πεινούν.
Δεν έχουν ασφάλεια, δεν έχουν φάρμακα.
Μη σας ενοχλούν τα άρθρα μου.
Φλεχτείτε από την ΟΡΓΗ του κόσμου που πλέον ΒΛΕΠΕΙ τις αδικίες που συνεχίζετε να κάνετε προσθέτοντας και νέες μέσα στις παλιές.
Ντροπή σας.
Βασίλης Τσούγκαρης

tsougarisgnomi@gmail.com

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου