Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΒΙΑΣ !!! ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΤΙ ΤΡΟΠΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ;;; 'Η ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΑΣ ΘΑ ΤΟΝ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ... Ο ΓΙΟΚΑΣ ;;;

Μάθημα: Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή
                  σχολικό βιβλίο Ε΄ Δημοτικού

σελ. 51... (δραστηριότητα 2)...  λέει..

2. Να διαβάσετε το παρακάτω απόσπασμα από την προσωπική μαρτυρία ενός παιδιού:
 
<< Το ξύλο δεν βγήκε απ΄ τον Παράδεισο>> (...τίτλος κειμένου)

Με άφηνε αδιάφορο, όταν άκουγα τους φίλους μου να λένε ότι έτρωγαν ξύλο για τις αταξίες τους, μέχρι που συνέβη και σε εμένα. Τότε ένιωσα ντροπή και πόνο.
Το ξύλο πληγώνει το σώμα και την ψυχή μας. Με το ξύλο το παιδί δεν μπορεί να καταλάβει το σωστό και το λάθος. Η τιμωρία αυτή το εξαγριώνει και το κάνει να νιώθει αβοήθητο. Το ταπεινώνει και το φοβίζει.
Τα παιδιά, που μεγαλώνουν με ξύλο, μαθαίνουν να θεωρούν τη βίαιη συμπεριφορά φυσιολογική, με συνέπεια να αρχίζουν και αυτά να κτυπούν.
Έχουν σκεφτεί ποτέ άραγε οι γονείς ότι, αν το παιδί τους κάνει μια αταξία και το χτυπήσουν, την επόμενη φορά που θα το ξανακάνει τι θα κάνουν; Θα το χτυπήσουν πιο δυνατά; Το ξύλο δεν κάνει καλό στα παιδιά. Οι γονείς και όσοι έχουν την ευθύνη ανατροφής τους δεν πρέπει να χρησιμοποιούν βία για τη διαπαιδαγώγησή τους. Εξάλλου αυτό απαγορεύεται κι από τον νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου