Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014



ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΝΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

ΤΟΥ  ΝΙΚΟΛ.   ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ

Γράφει προφητικά ο απόστολος Παύλος προς τον απόστολο Τιμόθεο: «Θα έλθει καιρός που οι άνθρωποι δεν θα ανέχονται την υγιά και ορθή διδασκαλία και από μεν την αλήθειαν θα αποστρέψουν με δυσαρέσκειαν την ακοή τους, θα παρεκτραπούν δε μόνοι τους σε μύθους».
Δυστυχώς αυτή η προφητεία του αποστόλου Παύλου επαληθεύεται στις μέρες μας. Οι περισσότεροι άνθρωποι, ακόμη και βαφτισμένοι ορθόδοξοι χριστιανοί, περιφρονούν το Χριστό και ποδοπατούν το ευαγγέλιο, ακούνε όμως με μεγάλη ευκολία πλανεμένους διδασκάλους αιρέσεων και ανατολικών θρησκειών και δέχονται ποικίλους μύθους και πλάνες.  
Μία φοβερή πλάνη είναι η θεωρία της μετεμψυχώσεως. Ο γέρων Παΐσιος χαρακτηρίζει την μετεμψύχωση ως την μεγαλύτερη πονηριά του διαβόλου, διότι πιστεύοντας ο άνθρωπος σε αυτήν τη θεωρία δεν αποφασίζει να μετανοήσει, αφού θα ζήσει πολλές ζωές μέχρι να καταλήξει στο βλακώδες νιρβάνα. Αλήθεια πόσο τιμητικό είναι για τον άνθρωπο να πάει η ψυχή του σε ένα γάιδαρο, σε ένα γουρούνι ή σε μία γάτα; Γελάτε αγαπητοί μου; Πράγματι για γέλια είναι αυτή η αναπόδεικτη, αλλά και για πολλά κλάματα θεωρία, διότι με αυτήν τη θεωρία γεμίζει ο διάβολος την κόλαση.
Πριν μερικά χρόνια πήγαν στην Κρήτη Γερμανοί για να κάνουν μνημόσυνο για τους συγγενείς τους στρατιώτες που είχαν σκοτωθεί την κατοχή. Την ώρα που έκαναν το μνημόσυνο, πέρασε από εκεί ένας κρητικός με τον γάιδαρο του. Ο  γάιδαρος άρχισε να γκαρίζει. Τότε ένας Γερμανός που πίστευε στην μετεμψύχωση, πλησίασε και χαιρέτισε τον γάιδαρο στρατιωτικά, διότι νόμιζε ότι ο γάιδαρος  ότι ήταν ο αδερφός του. Έπειτα ρώτησε τον κρητικό αν πουλάει τον γάιδαρο και του πρότεινε να του δώσει πολλά χρήματα. Ο κρητικός  στην αρχή αρνήθηκε, όταν όμως ο Γερμανός ανέβασε την τιμή κάποιοι συγχωριανοί είπαν στον κρητικό: «Βρέ, χαμένε, τον πληρώνει τον γάιδαρο για μερσεντές, δώσ’ τον». Τότε ο κρητικός άλλαξε γνώμη και πούλησε το γάιδαρο. Και ο Γερμανός συγκινημένος και δακρυσμένος πήρε το γάιδαρο στην πατρίδα του.
Στην Λεμεσό υπάρχει ένας μάγος. Ο μητροπολίτης Λεμεσού κ.κ Αθανάσιος συμβουλεύει τους πιστούς να φεύγουν μακριά από αυτόν τον πλανεμένο άνθρωπο. Ο μάγος ενοχλημένος από αυτό το γεγονός λέει στους ανθρώπους που πάνε σε αυτόν ότι ο μητροπολίτης μιλάει εναντίον του διότι σε μία προηγούμενη ζωή τους ο μάγος ήταν Φαραώ και ο μητροπολίτης ήταν δούλος. Μια φορά διέταξε ο Φαραώ να μαστιγώσουν το δούλο, γεγονός που θυμάται ο μητροπολίτης και για αυτό δεν χωνεύει το μάγο. 
Γελάτε, αδερφοί μου; Γελάω και εγώ μαζί σας αλλά σας παρακαλώ, ας προσευχηθούμε θερμά για τους νέους και τις νέες αλλά και για όλους τους ανθρώπους που έχουν μπλέξει σε τέτοιες διαβολικές πλάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου