Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Στη φυλακή θα παραμείνει ο αρχηγός της σέκτας γιόγκα αποφάνθηκε το Δικαστήριο...


Στη φυλακή θα παραμείνει ο αρχηγός της σέκτας γιόγκα αποφάνθηκε το Δικαστήριο
Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013  
leader1NOVOSIBIRSK, 27 Μαΐου (RAPSI) –

Μετάφραση-Επιμέλεια: Κυριακή Παπαϊωάννου
Το Περιφερειακό Δικαστήριο του Νοβοσιμπίρσκ απέρριψε την προσφυγή που άσκησε ο Konstantin Rudnev, πρώην ηγέτης της θρησκευτικής λατρείας Ashram Shambala, επικυρώνοντας κατά συνέπεια την έντεκα ετών ποινή κάθειρξής του, όπως δήλωσε η  δικαστής Λάρισα Goretaya.
Ο Rudnev, είχε καταδικαστεί από περιφερειακό δικαστήριο του Νοβοσιμπίρσκ στις 7 Φεβρουαρίου, αφού βρέθηκε ένοχος ίδρυσης θρησκευτικού συλλόγου που παραβιάζει τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα, για βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση και πώληση ναρκωτικών.
Οι δικηγόροι του άσκησαν έφεση κατά της ποινής, υποστηρίζοντας ότι η ενοχή του Rudnev δεν έχει αποδειχθεί. Ο ίδιος είχε επίσης αρνηθεί τις κατηγορίες και δήλωσε δήθεν ότι ποτέ του δεν δημιούργησε μια αίρεση.
«Η δικαστική επιτροπή αποφάσισε την καταδίκη του Rundev, απορρίπτοντας έτσι την προσφυγή του," είπε η δικαστής.
Ο καταδικασθείς συνελήφθη στο εξοχικό του σπίτι έξω από Νοβοσιμπίρσκ το Σεπτέμβριο του 2010. Οι ακροάσεις άρχισαν τον Ιούλιο του 2011 και διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς ο αρχηγός της σέκτας αποκαλούσε τον εαυτό του "Μεσσία", ή "ο ξένος από το Σείριο" (δηλαδή από το πιο λαμπρό αστέρι της νύκτας), που στάλθηκε στη γη για να σώσει τους οπαδούς του.
Αυτός μυούσε νέα μέλη σε τοπικά σεμινάρια γιόγκα. Είχε κατηγορηθεί για την προώθηση της χρήσης ναρκωτικών, αναγκάζοντας τη συμμετοχή των οπαδών του σε όργια και ψυχολογική κακοποίηση, όπως τη στέρηση ύπνου και της πείνας. Πολλά μέλη δώρισαν όλα τα υπάρχοντά τους στη λατρεία.
Οι έρευνες ξεκίνησαν κατά του Rudnev το 1999, το 2004 και το 2008, αλλά σταμάτησαν πριν φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο, διότι τα μέλη της λατρείας αρνήθηκαν να καταθέσουν εναντίον του αρχηγού τους.
Οι αρχές δήλωσαν ότι η λατρεία ιδρύθηκε το 1989 στο Νοβοσιμπίρσκ και έχει παραρτήματα σε 18 περιοχές της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης.
Σύμφωνα με το γραφείο του περιφερειακού εισαγγελέα, οι διδασκαλίες του Rudnev είναι βασισμένες στο βιβλίο του «Ο Δρόμος του ανόητου».
Το βιβλίο γελοιοποιεί την οικογένεια και την επιθυμία ν’ αποκτήσεις παιδιά, την εκπαίδευση και την εργασία, αλλά επαινεί την τυφλή υποταγή στη θέληση του γκουρού, ο οποίος ισχυρίζεται ότι οδηγεί τους οπαδούς του προς ένα καλύτερο μέλλον, εγκαταλείποντας όλα όσα δεν είναι απαραίτητα.
Η αίρεση φέρεται να έχει 30,000 μέλη. Ωστόσο, μόνο 16 μέλη διαμαρτυρήθηκαν στη δίκη κατά του Rudnev.

http://rapsinews.com/judicial_news/20130527/267570997.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου