Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Πρόβα πολέμου και από το Ιράν απάντηση στις Ισραηλινες ασκήσεις στην Λάρισα...!!



Βίντεο - μήνυμα στην Δύση στέλνει το Ιράν με την δημοσιοποίηση για πρώτη φορά των μεγαλύτερων αεροπορικών ασκήσεων και ασκήσεων αεράμυνας που ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα τα συνεχίζει μέχρι το τέλος της εβδομάδος. 

Τα γυμνάσια ονομάζονται Velayat 4 – "Οι υπερασπιστές του Ουρανού"- και διεξάγονταi σε τεράστια περιοχή η οποία ισοδυναμεί με 6,5 φορές τη συνολική χερσαία έκταση της Ελλάδας ήτοι 850.000 τ. χλμ. καλύπτοντας το νότιο και το ανατολικό Ιράν.

Συνολικά στην άσκηση μετέχουν τουλάχιστον 8.000 άνδρες της Αεροπορίας και των Φρουρών της Επανάστασης και σε αυτή εμπλέκονται μαχητικά αεροσκάφη, το σύνολο των αντιαεροπορικών συστημάτων του Ιράν, πυροβολικό και συστήματα παρακολούθησης.

Οι Ιρανοί είναι πάντοτε εξαιρετικά φιδωλή στην παροχή οπτικοακουστικου υλικού από τις δραστηριότητες των Ενόπλων Δυναμεων τους και για το λόγο αυτό το υλικό που αποδέσμευσαν κρίνεται ως σημαντικό για την ανάλυση των πραγματικών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυναμεών τους.

Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα τα μαχητικά αεροσκάφη που παίρνουν στην άσκηση είναι F-4, F-5, F-7, και F-14 ενώ παρουσιάστηκαν και τρία νέα αντιαεροπορικά συστήματα, ιρανικής σχεδίασης (τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι Ιρανοί).

Τα τρία αυτά νέα πυραυλικά συστήματα αναφέρονται με τις ονομασίες "Ya Zahra 3", "Safat" και "Kader".

Σύμφωνα με τον διοικητή της βάσης Αλ-Khatam Anbiya στρατηγό Farzad Esmailli τα συστήματα παρουσιάσθηκαν ειδικά λόγω της άσκησης αεράμυνας. Το πυραυλικό σύστημα "Ya Zahra 3" είναι ένα χαμηλού βεληνεκούς αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα , σχεδιασμένο από Ιρανούς ειδικούς σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το πυραυλικό σύστημα είναι κινητό, και είναι σε θέση να επιχειρεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Το πυραυλικό σύστημα "Qader είναι επίσης ένα φορητό σύστημα πυραύλων, που, σύμφωνα με τον στρατηγό Farzad Esmailli, δεν απαιτεί καμία ειδική εγκατάσταση στο έδαφος για βολή πυραύλων. Στην περίπτωση της χρονικής δυνατότητας βολής, το "Qader" αναπτύσσεται σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Το πυραυλικό σύστημα "Safat" είναι ένα άλλο κινητό πυραυλικό σύστημα, το οποίο έχει υψηλή ακρίβεια βολής, και δεν μπορεί να ανιχνευθεί από τα ραντάρ του εχθρού. Το μεσαίου βεληνεκούς αντιαεροπορικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας "Haq", το οποίο αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2011, έχει ήδη δοκιμαστεί στις ασκήσεις. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου