Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Οι 20 πιο συγκινητικές φωτογραφίες των τελευταίων 100 χρόνων


Στιγμές γεμάτες χαρά και πόνο, που χιλιάδες λέξεων δεν θα αρκούσαν για να περιγράψουν το συναίσθημα των «πρωταγωνιστών» τους.....

απεικονίζονται σε είκοσι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 100 χρόνων.


Ο Βορεοκορεάτης επιβάτης του τρένου αποχαιρετά το συγγενή του από τη Νότια Κορέα που κλαίει... Είχε προηγηθεί η συνάντησή τους - κατά την διάρκεια της διακορεατικής προσωρινής επανένωσης στο χειμερινό θέρετρο Κουμγκανγκ τον Οκτώβριο του 2010, όταν 436 Νοτιοκορεάτες είχαν τη δυνατότητα να περάσουν τρεις ημέρες με 97 συγγενείς τους, από τους οποίους είχαν χωρίσει από την εποχή του πολέμου δηλαδή κάπου ανάμεσα στο 1950 και στο 1953.


Τα χρόνια περνούν, οι άνθρωποι μεγαλώνουν και χάνονται... Ωστόσο, κάποια πράγματα μένουν ίδια όπως το κάδρο πίσω από τις τρεις και μετά από χρόνια δύο αδελφές που απέμειναν...


Ο ρώσος βετεράνος γονατίζει δίπλα στο τανκ που κάποτε συμμετείχε στον πόλεμο...


Ο μοναχός προσεύχεται για τον άγνωστο ηλικιωμένο άνδρα που πέθανε ξαφνικά, ενώ περίμενε το τρένο στο Σανχι Ταιουαν στη Κίνα...



Ο αναμφισβήτητα πιο πιστός φίλος του ανθρώπου, ο σκύλος, κάθεται για δεύτερη συνεχόμενη μέρα στον τάφο του αφεντικού του, ο οποίος πέθανε στις καταστροφικές κατολισθήσεις κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο στις 15 Ιανουαρίου 2011.



Εβραίοι κρατούμενοι την ώρα που απελευθερώνονται από στρατόπεδο συγκέντρωσης κοντά στην Ελβετία το 1945.



Η φωτογραφία θρίαμβος της διαθρησκευτικής ειρήνης: Χριστιανοί προστατεύουν μουσουλμάνους κατά τη διάρκεια της προσευχής στο κέντρο των εξεγέρσεων στο Κάιρο της Αιγύπτου, το 2011.



Mία σειρά στρατιωτών στη βρετανική Κολομβία του Καναδά προχωρά προς το τρένο και ο μικρός Γουίτι Μπέρναρντ τρέχει να αποχαιρετήσει τον μπαμπά του...



Η πιο διάσημη ίσως φωτογραφία της συλλογής, ο Αυστραλός Σκοτ Τζοουνς φιλά την Καναδή φίλη του Αλεξ Τομας η οποία χτυπήθηκε από έναν αστυνομικό στο Βανκούβερ στις συμπλοκές μετά την ήττα από τους Μπόστον Μπρούινς στο Στανλευ Καπ.



Ο επιζών του Περλ Χαρμπορ, Χιούστον Τζειμς, αγκαλιάζει βαθιά συγκινημένος τον πεζοναύτη Μαρκ Γράουνκ Τζουνιορ. κατά τη διάρκεια της Ημέρας των Βετεράνων στο Ντάλας. Ο λοχίας Γκράουνκ έχασε ένα χέρι, ένα πόδι και τα μάτια του από βόμβα στο Ιράκ τον Ιούλιο του 2004.



Η Φιλις Σιγκελ, 76 ετών (αριστερά) και η Κοπελόβ Κόνι, 84 ετών , από την Νέα Υόρκη, αγκαλιάζονται καθώς κατάφεραν να γίνουν το πρώτο ομοφυλόφιλο ζευγάρι που παντρεύτηκε στο Μανχάταν το 2011.



Πυροσβέστης δίνει νερό σε ένα διψασμένο κοάλα κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βικτόρια της Αυστραλίας το 2009.



Ο Ρόμπερτ Περάζα φιλάει συγκινημένος το μνημείο καθώς ακούγεται το όνομα του γιου του κατά την 10η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου για τους Δίδυμους Πύργους





Η Tέρι Γκούρολα επανασυνδέεται με την κόρη της, μετά από 7 μήνες υπηρεσίας στο Ιράκ



Ο Χάρολντ Γουίτλς ακούει για πρώτη φορά στη ζωή του. Ο γιατρός του έχει μόλις τοποθετήσει ένα ακουστικό στο αριστερό του αυτί.



Η Έλεν Φίσερ φιλά την νεκροφόρα που μεταφέρει το σώμα του εικοσάχρονου εξαδέλφου της, καθώς κι άλλων έξι νεκρών στρατιωτών στο Wootton Bassett της Αγγλίας.



Ένα παιδί δίνει ένα μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς σε ένα αστυνομικό κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στα μέτρα λιτότητας στο Βουκουρέστι.





Αμερικανοί στρατιώτες βγαίνουν στην ξηρά κατά την διάρκεια της Απόβασης στη Νορμανδία στις 6 Ιουνίου του 1944.





Ένα κορίτσι σε απομόνωση για τον έλεγχο ακτινοβολίας χαιρετάει το σκύλο της μέσα από το τζάμι. Ιαπωνία, 14 Μαρτίου 2011.





Ίσως η πιο συγκινητική, φωτογραφία που απεικονίζει με τον καλύτερο τρόπο τη φρίκη του πολέμου, όχι στο πεδίο της μάχης, αλλά στα μάτια αυτών που μένουν πίσω... Ο οχτάχρονος Κρίστιαν Γκολζίνσκι αποδέχεται την σημαία για τον πατέρα του Μαρκ κατά τη διάρκεια του μνημοσύνου. Ο Μαρκ Γκολζίνσκι σκοτώθηκε στο Ιράκ, λίγες μέρες πριν επιστρέψει σπίτι του.
..


24gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου