Σάββατο 26 Μαΐου 2012


«Καταιγίδα» φόρων προσεχώς
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά πέντε διαφορετικά ειδοποιητήρια, που αντιστοιχούν σε φόρους και εισφορές που θα πρέπει να πληρωθούν μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα, άρχισαν να αποστέλλονται στους υπόχρεους – φορολογούμενους από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Ο κ. Γιώργος Ζανιάς, αν...
και υπηρεσιακός υπουργός, αποφάσισε ότι πολυτέλειες για νέες χρονικές καθυστερήσεις, δεν υπάρχουν. Και παρά το γεγονός ότι φέρεται να δέχθηκε πίεση για να αφήσει το διάστημα που μεσολαβεί έως τις 17 Ιουνίου «κενό» από φόρους, πήρε την απόφαση να επιταχύνει τις διαδικασίες, για έναν και μοναδικό λόγο: τα δημόσια ταμεία κινδυνεύουν να μείνουν άδεια, με την κυριολεκτική έννοια του όρου.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι η κατάσταση από το συγκεκριμένο μέτωπο, χειροτερεύει από 15νθήμερο σε 15νθήμερο.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Μαΐου. Ενώ στο πρώτο μισό του, η υστέρηση των εσόδων υπολογίζονταν στο 15%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, το δεύτερο μισό του διαμορφώνεται σε ακόμη χειρότερη κατάσταση. Συγκεκριμένα, η υστέρηση υπολογίζεται πλέον στο 20% και βαίνει συνεχώς αυξανόμενη.

Γι αυτό και την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, για να εξετασθούν όλες οι εναλλακτικές λύσεις αναχαίτισης του συγκεκριμένου προβλήματος και γι αυτό αποφασίσθηκε η ενεργοποίηση ακόμα και του νόμου που προβλέπει κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων (έως και μισθών και συντάξεων) για βεβαιωμένες οφειλές της τάξης των 300 ευρώ.

Η κατάσταση με τα έσοδα έχει φτάσει στο μη περαιτέρω, την ώρα που οι βεβαιωμένες αλλά ανείσπρακτες οφειλές των ιδιωτών προς το δημόσιο υπολογίζεται ότι έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα 45 δισ. ευρώ και βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες.
ΠΗΓΗ:     http://news24gr.blogspot.com/2012/05/blog-post_6518.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου