Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΑΝ ΕΧΟΥΝ ... ΜΟΥΤΡΑ ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ !

Λαϊκό προσκύνημα στο σημείο της αυτοκτονίας του 77χρονου – Συγκέντρωση Αγανακτισμένων και στην Πάτρα

Κοινωνία

Μεγάλη κινητοποίηση μέσω του Facebook

Λαϊκό προσκύνημα στο σημείο της αυτοκτονίας του 77χρονου – Συγκέντρωση Αγανακτισμένων και στην Πάτρα  Μεγάλη κινητοποίηση μέσω του Facebook
20.39 Πορεία διαμαρτυρίας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Πάτρας. Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και σε αυτήν συννετέχουν μέλη του Σωματείου Ανέργων, αλλά και εργαζόμενοι στα Κέντρα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης του ΟΤΕ που μαζί με ομάδα αγανακτισμένων πολιτών εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους  και την αγανάκτησή τους για την απόγνωση στην οποία έχει περιέλθει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού και διαδηλώνουν την οργή τους για το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί στην πλατεία Συντάγματος.


Οι συγκεντρωμένοι, πέρα από τα συνθήματα που αφορούσαν τον ΟΤΕ τίμησαν και τη μνήμη του ηλικιωμένου αυτόχειρα και φώναξαν συνθήματα κατά του Μνημονίου, της Τρόικας και της κυβέρνησης.
19.25 Εκατοντάδες πολίτες έχουν περάσει από το σημείο όπου αυτοκτόνησε, στην πλατεία Συντάγματος, ο 77χρονος συνταξιούχος φαρμακοποιός. Ο κόσμος αφήνει λουλούδια καθώς και σημειώματα με τα οποία εκφράζουν την θλίψη τους αλλά και την αγανάκτησή τους  για τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα.
Στο μεταξύ οι «Αγανακτισμένοι» ετοιμάζονται και πάλι να κατέβουν στην Πλατεία Συντάγματος! Ραντεβού μέσω του Facebook έχουν δώσει και οι Αγανακτισμένοι της Πάτρας, στην πλατεία Όλγας, εξω από το Εργατικό Κέντρο.
Στην Αθήνα, επίσης μέσω Facebook και λοιπών ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, αρκετοί καλούν σε μια νέα συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος στις 6 το απόγευμα, ως «φόρο τιμής», όπως αναφέρεται, «σε όσους έπεσαν στον βωμό των μνημονίων».
Σε μια παράλληλη εξέλιξη και οι Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας οργανώνουν απόψε την 34η Μοτοπορεία τους στον νομό Αττικής και την αφιερώνουν στον συμπολίτη μας που σήμερα το πρωί έδωσε τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος για να μην αφήσει χρέη στα παιδιά του και θα σταματήσουν στο Σύνταγμα προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη του.
Το κείμενο που έχουν ανεβάσει στην σελίδα τους στο Facebook (http://www.facebook.com/agan.moto.hellas) έχει ως εξής:
Καταγγέλλουμε αυτούς που ανάλγητοι παρακολουθούν από τα βελούδινα κοινοβουλευτικά έδρανα ανθρώπους να αυτοκτονούν.
Καταγγέλλουμε αυτούς που έσπρωξαν άλλον έναν συνάνθρωπο μας σήμερα να χάσει τη ζωή και την ψυχή του.
Καταγγέλλουμε αυτούς που σπρώχνουν κάθε μέρα έναν ολόκληρο λαό στην απελπισία και στην εξαθλίωση.
Καταγγέλλουμε με την σημερινή μας Μοτοπορεία όλους αυτούς που ποδοπάτησαν το Σύνταγμα της Ελλάδος και κατακρεούργησαν κάθε δομικό συστατικό της δημοκρατίας που δήθεν υπηρετούν.
Καταγγέλλουμε όλους αυτούς που όπλισαν το χέρι του αυτόχειρα αδελφού μας σήμερα. Με την σημερινή πορεία μας στέλνουμε το μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μας για όλους αυτούς που έχασαν την ζωή τους και την ψυχή τους.
Οι δοσίλογοι και οι συνεργάτες τους πρέπει να δώσουν λόγο στον λαό που εξοντώνουν.
ΠΗΓΗ:        http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/120383

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου