Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΒΥΘΟΣ !


Κορυφαία σημεία στον κόσμο για να κάνετε scuba diving!

Κορυφαια σημεια στον κοσμο για να κανετε scuba diving!
Απολαύστε ένα αφιέρωμα στα δέκα καλύτερα μέρη του κόσμου για καταδύσεις...
Μέρη για να δείτε καρχαρίες και φάλαινες σε απόσταση αναπνοής, διάσημα ναυάγια, γιγάντιες θαλάσσιες χελώνες και τροπικά ψάρια, κοραλλιογενείς υφάλους και αχανείς θαλάσσιες τρύπες!

10. Bikini Atoll


Βρίσκεται στα νησιά Μάρσαλ και εξαιτίας των ναυαγίων που υπάρχουν στο βυθό του προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία κατάδυσης. Τη δεκαετία του '50 η περιοχή χρησιμοποιούταν ως περιοχή δοκιμών πυρηνικών όπλων. Ένα από τα πιο διάσημα ναυάγια που βρίσκονται εδώ είναι το USS Saratoga. Είναι πράγματι ένας παράδεισος για scuba diving.
9. Sipadan

Το νησί Sipadan βρίσκεται ανατολικά από το νησί Βόρνεο και είναι άλλη μια θαυμάσια τοποθεσία για κατάδυση. Έχει πλούσια θαλάσσια ζωή με μεγάλη ποικιλία ψαριών όπως μπαρακούντα και πολλούς υφάλους μέσα στους οποίους αναπαράγονται πράσινες χελώνες. Στην περιοχή κάνουν πολύ συχνά την εμφάνισή τους και καρχαρίες. Το Sipadan αποτελεί μέρος για επαγγελματίες του scuba diving.

8. Cocos και Malpelo

Τα νησιά Cocos και Malpelo βρίσκονται στον ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό. Αποτελούν την κατοικία για μερικά από τα πιο αρπακτικά ζώα όπως είναι οι σφυροκέφαλοι και οι λευκοί καρχαρίες καθώς και καρχαρίες των υφάλων. Στα νερά αυτά ζουν και διάφορα είδη από παράξενα και σπάνια ψάρια όπως είναι τα νυχτεριδόψαρα (red-lipped batfish). Η πρόσβαση σ' αυτές τις περιοχές για κατάδυση είναι περιορισμένη και σίγουρα θα χρειαστείτε μια μεγάλη βάρκα για να μεταβείτε σ' αυτές.
7. Χαβάη

Η Χαβάη αποτελεί πόλο έλξης για δύτες απ' όλο τον κόσμο καθώς στα νερά της θα συναντήσετε σε αφθονία γιγάντιες θαλάσσιες χελώνες, καρχαρίες, φάλαινες και σαλάχια.
6. Turks & Caicos

Τα νησιά Turks και Caicos στις Μπαχάμες είναι ένα τέλειο σημείο κατάδυσης καθώς είναι το σπίτι για τα πιο πολύχρωμα τροπικά ψάρια στον κόσμο. Στην περιοχή επίσης θα συναντήσετε συχνά δελφίνια και φάλαινες ενώ σπανιότερα φαλαινοκαρχαρίες και καρχαρίες τίγρης.
5. Μπελίζ

Το Μπελίζ στην κεντρική Αμερική προσφέρεται για πιο προσωπικές εξερευνήσεις καθώς αποτελεί έναν ασυνήθιστο προορισμό τουριστών. Διαθέτει ένα καλοδιατηρημένο θαλάσσιο οικοσύστημα και το βασικό πλεονέκτημα είναι ο Κοραλλιογενής Ύφαλος που στεγάζει την πιο πολύχρωμη και συναρπαστική θαλάσσια ζωή.
4. Φίτζι

Τα νησιά Φίτζι βρίσκονται στον Νότιο Ειρηνικό και είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη για κατάδυση. Θεωρείται η πρωτεύουσα των κοραλλιών και σίγουρα η κατάδυση στον Great White Wall κοραλλιογενή ύφαλο και στον Yellow Tunnel, που αποτελούν 2 από τα μεαγαλύτερα θαύματα του υποθαλάσσιου κόσμου, θα σας συναρπάσει.

3. Little Cayman


Το Little Cayman είναι ένα μικρό νησάκι απομονωμένο στην Καραϊβική που διαθέτει δύο διάσημα υποθαλάσσια αξιοθέατα το Bloody Bay Wall  και το Jackson's Point. Προσφέρει μια χαλαρωτική εμπειρία κατάδυσης και δίκαια θεωρείται ένα από τα μαγευτικότερα σημεία για κατάδυση.
2. Κόλπος Rocktail

Βρίσκεται στη Νότια Αφρική και διαθέτει μια πολύ μεγάλη ποικιλία από πολύχρωμα τροπικά ψάρια. Συνηθισμένες επίσης θεωρούνται και οι εμφανίσεις δελφινιών, φαλαινών και καρχαριών.
1. Heron

Το νησί Heron στην Αυστραλία με τον μαγευτικό Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο (The Great Barrier Reef) καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε τοποθεσίες του κόσμου για scuba diving. Είναι η κατοικία από αμέτρητα είδη ψαριών και μεγάλων λευκών καρχαριών.
Πηγή: coolaristo.blogspot.com
ΠΗΓΗ:       http://www.travelstyle.gr/portal/gr/destination_articles.php?dest_id=0&id=7274 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου