Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ !

Είναι εβραϊκής καταγωγής ο Ευάγγελος Βενιζέλος;

Με μια διαδικασία-παρωδία, εξελέγη (δημοκρατικότατα, ως μόνος υποψήφιος…) αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με ποσοστά που θα ζήλευε κι ο Τσαουσέσκου ακόμα (97% και κάτι ψιλά…). Έγινε δηλαδή «χαλίφης στη θέση του χαλίφη», όπως προβλέπαμε με δημοσίευμά μας στις 29 Ιουνίου 2011. Τότε, εκτός...
από την πρόβλεψή μας –η οποία απεδείχθη αληθινή- είχαμε θέσει κι ένα ερώτημα –με βάση μαρτυρία συγγενικού του προσώπου- αλλά απάντηση δεν πήραμε. Με την ευκαιρία της ανάδειξης του Βενιζέλου στο αξίωμα του αρχηγού ενός μεγάλου κόμματος, επανερχόμεθα με το ίδιο –αναπάντητο- ερώτημα. Για να θυμηθούμε τι γράφαμε τότε: «Με τη φόρα… μεσσία ανέλαβε τα οικονομικά της χώρας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την… αγιογραφία του οποίου φτιάχνουν καθημερινά τα ΜΜΕ.

Παράλληλα, διαρρέουν διάφορες «φήμες», ότι έχει πάρει το «δαχτυλίδι» της διαδοχής από τον Jeffry και με την πρώτη ευκαιρία θα γίνει… χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Ευκαιρίας δοθείσης, λοιπόν, της δυναμικής επανεμφάνισης Βενιζέλου, θα αναδημοσιεύσουμε από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» της 07-10-2007, σελίς 26, την τοποθέτηση συγγενούς του πολιτικού, περί της πραγματικής καταγωγής του (Η οποία είναι πολύ συγκεχυμένη. Σκοπίμως;). Να σημειώσουμε, πως το εν λόγω δημοσίευμα ουδέποτε διαψεύστηκε από τον –κατά τα άλλα- λαλίστατο υπερ-υπουργό. Ιδού:

«Έχει εβραϊκή ρίζα, που σημαίνει “υιός Θεού”»-«Όχι Βενιζέλος, αλλά Μπενιζέλος». Μια διαφορετική προσέγγιση στο επίμαχο θέμα του ονόματος της οικογένειας Βενιζέλου επιχειρεί ο θωρακοχειρουργός και δημοτικός σύμβουλος της Καρύστου κ. Δημήτρης Βενιζέλος. Λόγω της συγγένειας, όπως εξηγεί, έχει ψάξει το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας φτάνοντας, όπως υποστηρίζει, στο εξής εντυπωσιακό συμπέρασμα: Τη γιαγιά και τον παππού του Ευάγγελου Βενιζέλου, που κατάγονται από την Κωνσταντινούπολη, τους φωνάζανε Μπενιζέλους. Το όνομα έχει και εβραϊκή ρίζα, από το Μπένι-σελόμ που σημαίνει «υιός Θεού». Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του κ. Βενιζέλου: οι Μπενιζέλοι ήρθαν από την Κωνσταντινούπολη και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή της Θήβας και στην περιοχή της Κύμης, στο Τραχήλι, στο Αλιβέρι, στην Άνω Ποταμιά και στην Πλατάνα».

Απάντηση υπάρχει;
xryshaygh.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου