Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Διώξτε τα περιττά κιλά με 9 θαυματουργές τροφές


Δεν χρειάζεται να πεινάσετε για να χάσετε βάρος. Απλώς διαλέξτε τις κατάλληλες τροφές που θα ανοίξουν το δρόμο για λιγότερες… λιγούρες και απώλεια βάρους.
Ο καιρός σιγά-σιγά «ανοίγει», η άνοιξη έχει ήδη μπει και οι πρώτες σκέψεις για αδυνάτισμα και μια καλύτερη σιλουέτα έχουν αρχίσει να μας μπαίνουν στο μυαλό εν όψει του καλοκαιριού. Κι αν κάθε χρόνο θυμάστε την τελευταία στιγμή – δηλαδή κατά τον Ιούλιο – να προσέξετε τη διατροφή σας, θα έχετε παρατηρήσει ότι αυτή η τακτική δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα. Φέτος, μπορείτε να κινηθείτε λίγο διαφορετικά και αντί να υποβάλλετε τους εαυτούς σας σε αυστηρές δίαιτες αργότερα, να ξεκινήσετε από τώρα, τρώγοντας όχι απαραίτητα λιγότερο, αλλά κάνοντας καλύτερες επιλογές. Οι παρακάτω τροφές θα σας βοηθήσουν σε ακριβώς αυτό. Εκτός του ότι είναι θρεπτικές, συντελούν στο να έχετε λιγότερη όρεξη για παχυντικά φαγητά και επεξεργασμένες τροφές και γενικότερα στο να μην πάρετε βάρος, αλλά αντιθέτως να χάσετε.

Μήλα: κάνουν το γιατρό -και τα κιλά- πέρα
Σύμφωνα με έρευνες, όσοι συμμετέχοντες έτρωγαν ένα μήλο πριν από ένα γεύμα ζυμαρικών, φαίνεται πως κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες συνολικά, από αυτούς που επέλεγαν ένα διαφορετικό σνακ. Συν του ότι τα αντιοξειδωτικά στα μήλα μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση μεταβολικού συνδρόμου, το οποίο χαρακτηρίζεται από υπερβάλλον κοιλιακό λίπος και σωματότυπο «μήλο» με περιττά κιλά στη μέση και την κοιλιά. Δοκιμάστε τα αλλιώς: Κόψτε ένα μήλο σε φέτες και πασπαλίστε τες με μισό κουταλάκι του γλυκού αρωματικό πιπέρι, μισό κουταλάκι κανέλα και βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 ½ λεπτό.

Κατσαρό λάχανο: ένα διαφορετικό λαχανικό
Μπορεί μέχρι τώρα να μην κατείχε την πρώτη θέση στα πιάτα σας, τώρα, όμως, ήρθε η ώρα να το βάλετε για τα καλά στη διατροφή σας, είτε στη σαλάτα σας ή σαν συνοδευτικό στο κυρίως γεύμα σας. Ένα φλιτζάνι κομμένο κατσαρό λάχανο περιέχει 34 θερμίδες και περίπου 1,3 γραμμάρια φυτικών ινών, οι οποίες σας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα, έτσι ώστε να μην τσιμπολογάτε – συν του ότι είναι πλούσιο σε σίδηρο και ασβέστιο. Δοκιμάστε το αλλιώς: Αναμείξτε το ψιλοκομμένο και ωμό με μαγειρεμένα μαύρα φασόλια ή κόψτε το σε λεπτές λωρίδες και σωτάρετέ το με ζουμί λαχανικών.

Φακές: για κοιλιά σανίδα
Κι όμως, το φαγητό που πάντα προσπαθούσατε να αποφύγετε αποτελεί ένα σοβαρό σύμμαχό σας στη μάχη κατά του κοιλιακού λίπους, καθώς οι φακές εμποδίζουν τις απότομες αυξομειώσεις της ινσουλίνης, οι οποίες προκαλούν τη δημιουργία υπερβάλλοντος λίπους, κυρίως στην κοιλιακή περιοχή. Δοκιμάστε τες αλλιώς: Αν τις έχετε βαρεθεί στην κλασσική μορφή σούπας, προσθέστε τες, αφού τις βράσετε, σε σάλτσες, στη σαλάτα ή δοκιμάστε τες μαζί με ρύζι, έτσι ώστε να λάβετε και την απαραίτητη πρωτεΐνη από το συνδυασμό τους.

Άγριος σολομός: για μέση… δαχτυλίδι
Τα καλά λιπαρά δεν ωφελούν μόνο την καρδιά, αλλά ταυτόχρονα συρρικνώνουν και τη… μέση μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη – βοηθώντας στο χτίσιμο μυών και τη μείωση κοιλιακού λίπους. Κι όπως ξέρουμε, όσο περισσότερους μυς έχουμε, τόσο περισσότερες θερμίδες «καίμε». Ο άγριος σολομός θα σας προσφέρει πλήθος καλών λιπαρών, ευεργετώντας σώμα και καρδιά. Δοκιμάστε τον αλλιώς: Μαριναρισμένος στη σχάρα είναι πολύ γευστικός, αλλά γενικά ο σολομός δεν χρειάζεται και πολλά για να ενισχύσετε τη γεύση του. Λίγο αλάτι, πιπέρι και μαγείρεμα με ελαιόλαδο είναι αρκετά για να τον απολαύσετε με φουλ γεύση.

Βατόμουρα: θαυματουργά στη δίαιτα
Όλα τα φρούτα της οικογένειας των μούρων είναι ωφέλιμα, αλλά τα βατόμουρα συγκεκριμένα, είναι ανάμεσα σε αυτά που κατέχουν τις πρώτες θέσεις. Ο λόγος είναι ότι έχουν τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών και οι φυτικές τους ίνες φτάνουν τα 3,6 γραμμάρια ανά φλιτζάνι. Δοκιμάστε τα αλλιώς: Αντί να τα προσθέσετε στα δημητριακά σας, προτιμήστε να γεμίσετε ένα μπολ με βατόμουρα και να προσθέσετε έπειτα λίγα δημητριακά, ολοκληρώνοντας με λίγο γάλα ή γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.

Ζυμαρικά ολικής άλεσης: θα σας βοηθήσουν να ξαναμπείτε στα στενά σας ρούχα
Βάλτε την ολική άλεση για τα καλά στη διατροφή σας και επιλέξτε τα ανάλογα ζυμαρικά, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σε αντίθεση με τους περισσότερους υδατάνθρακες, περιέχουν πρωτεΐνη. Σύμφωνα με τα παραπάνω, τα ζυμαρικά ολικής άλεσης μας βοηθούν στο να χορταίνουμε με μικρότερες ποσότητες και να παραμένουμε χορτάτοι για περισσότερη ώρα. Δοκιμάστε τα αλλιώς: Μαγειρέψτε τα σιγοβράζοντάς τα με κλειστό καπάκι σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε τους λίγο μπρόκολο, καρότο, μανιτάρια και κρεμμύδια για γεύση χωρίς πολλές θερμίδες.

Ρόδι: γούρικο και στην απώλεια βάρους
Από τις λίγες περιπτώσεις φρούτου που ο χυμός του είναι εξίσου ευεργετικός με το ίδιο το φρούτο, το ρόδι είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν διάφορες παθήσεις, αποδίδει λίγες θερμίδες κι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Έτσι μπορείτε να το απολαύσετε σαν επιδόρπιο, όταν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι γλυκό, χωρίς να φορτώνεστε με πολλές θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά. Δοκιμάστε τα αλλιώς: Χρησιμοποιήστε τους σπόρους τους στις σαλάτες σας και στα ντρέσινγκ, ενώ μην ξεχνάτε ότι ταιριάζουν ιδιαιτέρως με σπανάκι και λεμόνι.

Αβοκάντο: για όμορφη σιλουέτα
Μπορεί να έχει αρκετή περιεκτικότητα σε λίπος (περίπου 30 γραμμάρια σε ένα αβοκάντο), αυτό, όμως, δεν πρέπει να σας φοβίζει. Το μεγαλύτερο ποσοστό λίπους του αβοκάντο είναι τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στον κορεσμό της πείνας μας με υγιεινό τρόπο – προσέξτε μόνο μην το παρακάνετε, αφού οι θερμίδες ενός μέτριου φρούτου μπορούν να φτάσου τις 300. Δοκιμάστε το αλλιώς: Προσθέστε το στο σάντουιτς αντί για μαγιονέζα, προκειμένου να του δώσετε κρεμώδη υφή και γεύση ή προσθέστε το σε μικρά κομματάκια στη σαλάτα σας.

Σαρδέλες: μικρές στο μάτι, μεγάλες στα οφέλη
Με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, οι σαρδέλες βοηθούν το σώμα να διατηρήσει το μυϊκό του ιστό, ενώ τα χαμηλά επίπεδα υδραργύρου και τα υψηλά ασβεστίου, τις καθιστούν ιδανική τροφή για γυναίκες σε περίοδο εγκυμοσύνης. Αν προτιμάτε τα ψάρια να μην… εμφανίζονται συχνά στο πιάτο σας λόγω της έντονης γεύσης και μυρωδιάς τους, μπορείτε να κάνετε το εξής κόλπο με τις σαρδέλες: μουλιάστε τες σε γάλα για μια ώρα, έτσι ώστε να απαλλαγείτε από κάθε ίχνος… ψαρίλας. Δοκιμάστε τες αλλιώς: Βάλτε στο multi σαρδέλες με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, φρέσκα βότανα και κομμένες κόκκινες πιπεριές και ανακατέψτε. Το μείγμα που θα πάρετε μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό σνακ, αλειμμένο πάνω σε μια φέτα ψωμιού ολικής άλεσης.
ΠΗΓΗ:        http://xsefoto.blogspot.com/2012/03/9.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου