Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Κυθήρων Σεραφείμ: «Επαναφέρατε τον Εσταυρωμένο στον Θρόνο Του»

kithiron serafeim

Ημέρα τη ημέρα διαπιστούται ότι πολύς λόγος γίνεται διά την απομάκρυνσιν του Εσταυρωμένου Χριστού από την όπισθεν της Αγίας Τραπέζης τοποθέτησιν Αυτού από αιώνων και το άκρως θεολογικόν αυτό θέμα τείνει να καταντήση θεολογούμενον, αφού εις τρεις ήδη Ιεράς Μητροπόλεις απεμακρύνθη ο Σταυρός του Κυρίου μας από την όπισθεν της Αγίας

Τραπέζης θέσιν Του.

Εξ αφορμής της λήψεως σχετικού εντύπου της Ι.Μ. Περιστερίου απέστειλα την δημοσιευομένην κατωτέρω σχετικήν επιστολήν μου προς τον Σεβ/τον Περιστερίου κ. Γρηγόριον.

Ο Σεβασμιώτατος εις συνάντησίν μας εις τας Συνεδριάσεις της Ιεραρχίας, με ευχαρίστησε θερμά κατ' επανάληψιν διά την σύντομη αυτήν μελέτην μου, την οποία απεδέχθη ως φιλάδελφον εκδήλωσιν αγάπης και είχαμε εποικοδομητικήν συζήτησιν.

Επειδή το καίριο αυτό θεολογικό ζήτημα ευρίσκεται σε έξαρσιν, και κατέστη «σημείον αντιλεγόμενον», με απρόβλεπτες διαστάσεις, εθεώρησα καλόν –και προς τούτο πιστεύω να έχω την κατανόησιν του Σεβασμιωτάτου Αδελφού- να δημοσιεύσω την ταπεινήν αυτήν θεολογικήν μελέτην, ως μία μικρή συμβολή και μαρτυρία, διά την ως τάχιστα επίλυσιν του άκρως θεολογικού αυτού ζητήματος εις δόξαν Θεού και ειρήνευσιν του Χριστεπωνύμου Πληρώματος.

† ὁ Κ. & Ἀ. Σ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ 


ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου