Ο Ασημάκης Κατσούλας, 19 χρονών τότε, ήταν το αρχηγικό πρόσωπο της ομάδας και σύμφωνα με τις περιγραφές της εποχής είχε ανεπτυγμένες νοητικές ικανότητες και επιβητική εμφάνιση. Ήταν ζευγάρι με τη Δήμητρα Μαργέτη, η οποία υπήρξε στο παρελθόν σε σχέση με τον Μάνο Δημητροκάλλη. Διαβάζοντας βιβλία για τον σατανισμό άρχισαν να παθιάζονται και να κάνουν τελετές.

ADVERTISEMENT

Λίγους μήνες μετά, δολοφόνησαν με φρικιαστικό τρόπο μία 14χρονη μαθήτρια, την Δώρα Συροπούλου στο Σέσι αφού πρώτα την έπεισαν να ασχοληθεί με τον σταανισμό. Όταν τους ακολούθησε, τη χτύπησαν στο κεφάλι, την έπνιξαν, έπειτα ασέλγησαν πάνω στο νεκρό σώμα της και τελικά την έκαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη της.

Πρίπου έναν χρόνο μετά, συνέχισαν τη δράση τους, περνώντας στο δεύτερο θύμα. Οι δύο άντρες, υποδυόμενοι τους αστυνομικούς σταμάτησαν μία γυναίκα για υποτιθέμενο έλεγχο, την 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα, που ήταν μητέρα 2 παιδιών.

Την έπεισαν να μπει στο αυτοκίνητό τους για να την μεταφέρουν σε αστυνομικό τμήμα ώστε να γίνει, υποτίθεται, εξακρίβωση των στοιχείων της και την μετέφεραν στην Παλλήνη, σε ένα εργοστάσιο που είχε εγκαταλειφθεί όπου την χτύπησαν και την έπνιξαν.

Η δίκη τους, που ξεκίνησε σαν σήμερα πριν 29 χρόνια, ανέδειξε τον ψυχολογικό εξαναγκασμό και τη χειραγώγηση που ασκούσε ο Κατσούλας στους συνεργούς του. Η δημοσιότητα και το ενδιαφέρον των ΜΜΕ ήταν έντονα, με την ελληνική κοινωνία να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ο Κατσούλας και οι δύο συνεργοί του καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τα ειδεχθή τους εγκλήματα. Η υπόθεση αυτή προκάλεσε σοκ και φρίκη στο πανελλήνιο, με τις φρικιαστικές λεπτομέρειες των εγκλημάτων να αποκαλύπτονται κατά τη διάρκεια της δίκης. Η καταδίκη των κατηγορουμένων αποτέλεσε το τέλος ενός εφιάλτη για τις οικογένειες των θυμάτων και την ελληνική κοινωνία.

Μετά από περίπου 23 χρόνια φυλάκισης, οι τρεις κατηγορούμενοι είναι πλέον ελεύθεροι.

Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας στην Ελλάδα και τον κόσμο από το Νewsbeast

1753: Ιδρύεται το Βρετανικό Μουσείο, το αρχαιότερο δημόσιο μουσείο στον κόσμο.

1821: Ο Ιερός Λόχος υπό τον Αλέξανδρο Υψηλάντη ηττάται στο Δραγατσάνι από υπέρτερες τουρκικές δυνάμεις. Έπειτα από λίγες ημέρες, ο Υψηλάντης θα περάσει τα αυστριακά σύνορα, θα συλληφθεί από τους Αυστριακούς και θα φυλακιστεί.

1822: Ο Κωνσταντίνος Κανάρης πυρπολεί τη ναυαρχίδα του Καρά Αλή στη Χίο. Στο κατάστρωμά της βρίσκονται όλοι οι αξιωματικοί του Τουρκικού Στόλου, γιορτάζοντας το Ραμαζάνι. Σκοτώνονται ο ναύαρχος και περισσότεροι από 1.000 παριστάμενοι.

1907: Απαγχονίζεται από τους κομιτατζήδες ο θρυλικός μακεδονομάχος Καπετάν Άγρας (κατά κόσμον Σαράντος Αγαπηνός).

1942: Τερματίζεται με αμερικανική νίκη η Αεροναυμαχία του Μίντγουεϊ, μία από τις σημαντικότερες για την έκβαση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας.

1946: Το BBC One, το κύριο κανάλι του βρετανικού BBC, εκπέμπει ξανά μετά από απουσία 7 ετών λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

1965: Η SONY παρουσιάζει το πρώτο βίντεο οικιακής χρήσης (VCR), το μοντέλο CV-2000. Πρώτη τιμή: 995 δολάρια.

1966: Εγκαινιάζεται το «Πλανητάριον» του Ιδρύματος Ευγενίδου στη Λεωφόρο Συγγρού.

1967: Οι Ισραηλινοί στρατιώτες μπαίνουν στην Ιερουσαλήμ κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών.

1970: Ο Γκόρντον Μπανκς πραγματοποιεί την ιστορική απόκρουση στην κεφαλιά του Πελέ κατά τη διάρκεια του αγώνα Βραζιλία – Αγγλία 1-0, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού.

1981: Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία καταστρέφει πυρηνικό σταθμό στο Ιράκ, στα περίχωρα της Βαγδάτης, κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης «Όπερα».

1990: Στη Νότια Αφρική, ο πρόεδρος Φρεντερίκ ντε Κλερκ ανακοινώνει την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που επικρατεί στη χώρα τα τελευταία 14 χρόνια.

1994: Στη Σουηδία, η Βουλή εγκρίνει νόμο βάσει του οποίου οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να παντρεύονται, χωρίς ωστόσο να χαίρουν των ιδίων προνομίων με τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

1995: Αρχίζει στο Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο Αθήνας η δίκη των σατανιστών, Ασημάκη Κατσούλα, Μάνο Δημητροκάλη και Δήμητρα Μαργέτη, που κατηγορούνται για τις δολοφονίες δύο γυναικών.

2017: Τρομοκρατικές επιθέσεις σημειώνονται στο Ιρανικό Κοινοβούλιο και στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί, στην Τεχεράνη, με 12 νεκρούς και 39 τραυματίες ως αποτέλεσμα. Την ευθύνη αναλαμβάνει το Ισλαμικό Κράτος.

Γεννήσεις

1778 – Τζορτζ Μπράιαν Μπράμελ (Μπο Μπράμελ), άγγλος δανδής, που εισήγαγε τη μόδα στο ανδρικό λεξιλόγιο.

1848 – Πολ Γκογκέν, γάλλος ζωγράφος.

1958 – Prince (Πρινς), καλλιτεχνικό ψευδώνυμοπ του αμερικανού τραγουδιστή, Ρότζερ Νέλσον.

1966 – Κώστας Κόκλας, έλληνας ηθοποιός

1970 – Καφού, Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής

1975 – Άλεν Άιβερσον, Αμερικανός καλαθοσφαιριστής

1976 – Necro (κατά κόσμον Ρον Μπράουνσταϊν), Αμερικανός ράπερ

1981 – Άννα Κουρνίκοβα, Ρωσίδα τενίστρια

Θάνατοι

1954 – Άλαν Τιούρινγκ, Άγγλος μαθηματικός και επιστήμονας των υπολογιστών

1980 – Χένρι Μίλερ, Αμερικανός συγγραφέας

2015 – Κρίστοφερ Λι, Άγγλος ηθοποιός