Ήταν λίγο μετά τις 7 το πρωί της 4ης Ιουνίου του 2008 όταν ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Σεργιανόπουλος βρέθηκε από την οικιακή βοηθό του, άγραι

δολοφονημένος με 21 μαχαιριές, μέσα στο διαμέρισμά του, στο Παγκράτι.

Η δολοφονία του μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης και συγκλόνισε την Ελλάδα. Ο 56χρονος ηθοποιός είχε βρεθεί από την οικιακή βοηθό του στο σπίτι του στη Μετεώρων 14. Το νεκρό του σώμα ήταν γυμνό και κατακρεουργημένο. Η αστυνομία διαπίστωσε ότι το θύμα είχε παλέψει με τον δράστη από αμυντικά τραύματα που έφερε στα χέρια. Στο χώρο του εγκλήματος βρέθηκαν αίμα, αποτυπώματα και το φονικό όπλο, ένα κουζινομάχαιρο. Η τοξικολογική έκθεση αποκάλυψε την παρουσία κοκαΐνηςαναλγητικώναντικαταθλιπτικών και άλλων φαρμάκων στον οργανισμό του ηθοποιού.

Ενάμιση μήνα μετά τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, οι Αρχές συνέλαβαν τον Γεωργιανό Ντέιβιντ Μουρτικνέλι, 30 χρόνων τότε, ο οποίος ομολόγησε το έγκλημα, υποστηρίζοντας ότι το έκανε επειδή θίχτηκε όταν ο ηθοποιός του ζήτησε να έχει παθητικό ρόλο στο σεξ, κάτι που δεν θα μπορούσε να αποδειχτεί. Παραδέχτηκε επίσης ότι φεύγοντας έκλεψε 100 ευρώ, δύο φορητούς υπολογιστές, ένα κινητό και τα κλειδιά του σπιτιού και του αυτοκινήτου του ηθοποιού. Με τη δικογραφία που σχημάτισε καταδικάστηκε σε φυλάκιση.

Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας στην Ελλάδα και τον κόσμο από το Νewsbeast

1456: Οι Οθωμανοί Τούρκοι κυριεύουν την Αθήνα.

1783: Οι αδελφοί Ζοζέφ-Μισέλ και Ζακ-Ετιέν Μονγκολφιέ επιδεικνύουν δημόσια το αερόστατο, την εφεύρεσή τους, τους στο Ανονέ της Γαλλίας.

1827: Καταγράφεται η αποτυχημένη ναυτική εκστρατεία του Κόχραν στην Αίγυπτο. Ο Κωνσταντίνος Κανάρης καίει μέσα στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας την προφυλακίδα του Αιγυπτιακού Στόλου.

1878: Υπογράφεται η Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης, με την οποία η Κύπρος περιέρχεται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

1896: Ο Χένρι Φορντ δοκιμάζει στους δρόμους του Ντιτρόιτ το πρώτο αυτοκίνητο που κινείται με βενζίνη, το «Τετράκυκλο». Δεν είναι κάτι άλλο παρά μια δικύλινδρη μηχανή ανεβασμένη πάνω σε τέσσερις τροχούς ποδηλάτου, που πιάνει μέγιστη ταχύτητα 32 χλμ./ώρα.

1917: Απονέμονται από το αμερικανικό πανεπιστήμιο Columbia για πρώτη φορά τα βραβεία Πούλιτζερ.

1919: Το Αμερικανικό Κογκρέσο δίνει δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.

1942: Πραγματοποιούνται οι πρώτοι τουφεκισμοί στην Καισαριανή, από τους Γερμανούς. Εκτελούνται οι πλωτάρχες Ηλίας Καζάκος και Γεώργιος Κωτούλας.

1965: Κυκλοφορεί το θρυλικό άλμπουμ «Satisfaction» των Rolling Stones.

1989: Δυνάμεις του κινεζικού καθεστώτος καταστέλλουν με βίαιο τρόπο τη διαμαρτυρία φοιτητών και πολιτών στην πλατεία Τιεν Αν Μέν. Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, οι νεκροί ξεπερνούν τους 300 και οι συλληφθέντες είναι 10.000.

1996: Η ελληνική κυβέρνηση προβαίνει σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας, μετά την αμφισβήτηση από Τούρκο αξιωματούχο της ελληνικότητας της νήσου Γαύδου. Η νέα πρόκληση εκδηλώνεται κατά τη διάρκεια σχεδιασμού ΝΑΤΟϊκής άσκησης στο στρατηγείο της Νάπολης.

1996: Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παραιτείται από τον πάγκο της ΑΕΚ, για να αναλάβει στη συνέχεια την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των φίλων της Ένωσης.

2006: Οι Βασίλης Παλαιοκώστας και Αλκέτ Ριζάι καταφέρνουν να αποδράσουν από τις φυλακές Κορυδαλλού με κινηματογραφικό τρόπο. Ένα ελικόπτερο χαμηλώνει πάνω από το προαύλιο, μπροστά στα μάτια των αποσβολωμένων φρουρών, με τους δύο κρατούμενους να σκαρφαλώνουν στην ανεμόσκαλα και να επιβιβάζονται στο ελικόπτερο, το οποίο πετά προς άγνωστο προορισμό. Οι δύο κακοποιοί θα συλληφθούν μετά από λίγο καιρό, αλλά τον Φεβρουάριο του 2009 θα αποδράσουν και πάλι από τον Κορυδαλλό και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο.

2008: Ο δημοφιλής ηθοποιός, Νίκος Σεργιανόπουλος, βρίσκεται άγρια δολοφονημένος στο διαμέρισμά του.

Γεννήσεις

1694 – Φρανσουά Κενέ, Γάλλος οικονομολόγος

1929 – Κάρολος Παπούλιας, Έλληνας πολιτικός

1944 – Λάκης Κομνηνός, Έλληνας ηθοποιός

1975 – Αντζελίνα Τζολί, Αμερικανίδα ηθοποιός

1977 – Διονύσης Χιώτης, Έλληνας τερματοφύλακας

1981 – Γιούρκας Σεϊταρίδης, Έλληνας ποδοσφαιριστής

Θάνατοι

2001 – Ντίνος Ηλιόπουλος, Έλληνας ηθοποιός

2007 – Σωτήρης Μουστάκας, Ελληνοκύπριος ηθοποιός

2008 – Νίκος Σεργιανόπουλος, Έλληνας ηθοποιός

2019 – Λέναρτ Γιόχανσον, σουηδός αθλητικός παράγοντας, ο μακροβιότερος πρόεδρος της UEFA.