Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Κισάμου: «Κάποιοι προσπαθούν να στοχοποιήσουν την αλήθεια της πίστεως»

 

kisamou amfiloxios

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ


Σε όλες τις εκκλησίες της χώρας αναγνώστηκε σήμερα η Εγκύκλιος με τις θέσεις, για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Το πρωί της Κυριακής, ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, που βρέθηκε στον

Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χανίων για το μνημόσυνο του Μανούσου Βολουδάκη, αναφέρθηκε στις θέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο νομοσχέδιο αυτό.

Αρχικά ο Μητροπολίτης εξέφρασε την άποψη πως είναι λάθος να αναφερόμαστε σε ομόφυλα ζευγάρια, καθώς ομόφυλος σημαίνει ομοεθνής, ενώ το ορθό όπως ο ίδιος επισήμανε είναι να λέμε ομοφυλόφιλα ζευγάρια, που αναφέρεται στα πρόσωπα που προτιμούν τα άτομα του ίδιου φύλου.

Ο κ. Αμφιλόχιος δεν θέλησε να σχολιάσει τα λεγόμενα όσων έχουν αντίθετη άποψη από εκείνη της Εκκλησίας επισημαίνοντας παράλληλα τις αντιθέσεις που εκφράζει μερίδα πολιτικών ενάντια στο νομοσχέδιο και την τεκνοθεσία.

Ο Μητροπολίτης, αναφέρθηκε πως οι θέσεις της Εκκλησίας δεν έχουν ούτε ομοφοβικές, ούτε ρατσιστικές διαθέσεις, καθώς η Εκκλησία, όλα τα χρόνια της κρίσης έχει στηρίξει κάθε άνθρωπο χωρίς να ενδιαφέρεται για οτιδήποτε άλλο, είτε πρόκειται για διαφορετική φυλή, θρησκεία και σεξουαλικές προτιμήσεις.

Ακόμα έκανε λόγο για στοχοποίηση της αλήθειας της πίστης μέσα από τα λεγόμενά τους, από εκείνους που εκφέρουν αντίθετη άποψη.

«Δια της μετάνοιας, ο άνθρωπος μπορεί να νικήσει τον θάνατο, αυτός είναι ο μόνος λόγος που η Εκκλησία εκφράζει την αλήθεια της της χωρίς καμία απολύτως διάθεση αντιπαλότητας», τόνισε ο Σεβασμιότατος.

«Δεν χάνει η Εκκλησία, ο άνθρωπος χάνει», είπε κλείνοντας ο Μητροπολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου