Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Πατριάρχης Μόσχας: ''Άθλιες προσπάθειες ... " !!!

mosxas dixasmos dinameis

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Τις προσπάθειες των εξωτερικών δυνάμεων να διχάσουν τον ρωσικό και τον ουκρανικό λαό καταδίκασε σήμερα, Τετάρτη 9 Μαρτίου ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος στο κήρυγμά του από τον Καθεδρικό Ναό της Μόσχας, ανέφερε ότι

"σήμερα, το θέμα που σχετίζεται με τις σχέσεις Ρωσίας - Ουκρανίας έχει γίνει μέρος μιας μεγάλης, όπως λένε, γεωπολιτικής, και ένας από τους στόχους αυτής της γεωπολιτικής είναι να αποδυναμωθεί η Ρωσία γιατί είναι ισχυρή χώρα".

"Δυστυχώς πόσο αποκρουστικό και ποταπό είναι το χρησιμοποιείς έναν αδελφό λαό για την υλοποιήση αυτων των γεωπολιτικών στόχων. Πόσο τρομερό είναι να βάζεις αυτόν τον λαό απέναντι στα αδέλφια του, αλλά και πόσο τρομερό είναι να δίνεις όπλα για αγώνα κατά των αδελφών" - πρόσθεσε ο Πατριάρχης Μόσχας.

Σύμφωνα με τον Πατριάρχη Κύριλλο Ρώσοι και Ουκρανοί είναι "ένας ισχυρός λαός", ενώ πρόσθεσε ότι "οι γείτονες φοβισμένοι από την δύναμη αυτή, άρχισαν να κάνουν τα πάντα για να διχάσουν αυτόν τον λαό".

Σε άλλο σημείο ο Πατριάρχης Μόσχας έκανε λόγω για εχθρούς, οι οποίοι μέσω συγκεκριμένων ανθρώπων και μέσων λέγοντας ψέμματα αναπτύσουν μια σύγκρουση.

"Όπου ψέμα εκεί είναι και ο διάβολος! Σήμερα, έχουμε έναν τεράστιο όγκο ψεμμάτων που διαδίδεται με κάθε μέσο και εμφανίζεται ως αλήθεια. Πρέπει κάποιος να είναι πολύ προσεκτικός για όσα ακούγονται και λέγονται" , ανέφερε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Τέλος ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ρωσίας κάλεσε τους πιστούς να προσεύχονται για την ενότητα της Αγίας Ρωσίας, ακολουθώντας το παράδειγμα του Αγίου Σεργίου του Ραντονέζ που προσευχόταν ώστε καμία δύναμη να μην διχάσει τον λαό. 

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου