Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

ΤΟ ΘΕΑΝΔΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ


ΤΟΥ ΝΙΚΟΛ. ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ 

Οι αντίχριστοι βλασφημούν ασεβέστατα τον Θεάνθρωπο Ιησού
Τι είναι ο Ιησούς Χριστός; Είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος. Με μία λέξη, είναι Θεάνθρωπος. Αυτή τη μεγάλη και σωτήρια αλήθεια, την οποία μας φανέρωσε ο Θεός, πολλοί
άνθρωποι την αμφισβητούν και την απορρίπτουν. Άλλοι λένε ότι ο Ιησούς Χριστός είναι ένας σοφός δάσκαλος, ένας φιλόσοφος, ένας κοινωνιολόγος ή ένας σοσιαλιστής. Έτσι όμως υποτιμούν το πρόσωπο του Ιησού Χριστού αρνούμενοι τη θεότητά Του και θεωρώντας Τον σαν ένα ψιλό, δηλαδή έναν απλό, άνθρωπο. Αυτό είναι μεγάλη βλασφημία, μεγαλύτερη από τις κοινές βλασφημίες που ακούμε στο δρόμο. Άλλοι δε ακόμη χειρότερα, παίρνουν λάσπη από τη βρωμερή καρδιά τους και την πετούν στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού υποστηρίζοντας ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν ένας ανήθικος άνθρωπος.
Στις μέρες μας οι αντίχριστες δυνάμεις κάνουν μια ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του Ιησού Χριστού χρησιμοποιώντας τον τύπο, τα τηλεοπτικά κανάλια και το διαδίκτυο. Μιλούν διαρκώς υποτιμητικά για το Άγιο πρόσωπό Του, εκτοξεύουν ασεβέστατες βλασφημίες εναντίον Του και Τον παρουσιάζουν σαν ένα τιποτένιο και ανήθικο άνθρωπο. Όλα αυτά τα κάνουν σκόπιμα. Θέλουν να κλονίσουν την πίστη και την αγάπη των ανθρώπων προς τον Ιησού Χριστό, που είναι τέλειος Θεός και τέλειος Άνθρωπος, και έτσι να μπορέσουν να παρουσιάσουν κάποια μέρα στον κόσμο τον δικό τους χριστό, δηλαδή τον αντίχριστο.
Φρίξον ήλιε, στέναξον γη και κλονουμένη βόησον. Ταλαίπωροι άνθρωποι, καταλαβαίνετε με ποιον τα βάζετε; Τα βάζετε με τον παντοδύναμο Θεό. Καταλαβαίνετε τι κάνετε; Κλωτσάτε καρφιά με γυμνά πόδια. Τα καρφιά θα καταστραφούν ή τα πόδια σας  θα καταματώσουν; Πού είναι οι θηριώδεις Νέρωνες και Διοκλητιανοί; Πού είναι οι ειδωλολάτρες Ιουλιανοί; Πού είναι οι αρειανοί Ουάληδες; Πού είναι οι εικονομάχοι Λέοντες; Πού είναι οι σφάχτες των Νεομαρτύρων; Πού είναι οι αιμοσταγείς Στάλιν και Χότζα; Όλοι χάθηκαν. Έτσι θα χαθείτε κι εσείς και θα πάτε στην αιωνία κόλαση, όπου θα σας βασανίζει ο πατέρας σας ο σατανάς, αν δεν μετανοήσετε.
Όσο για μας τους πιστούς Χριστιανούς Ορθοδόξους, που αποτελούμε το μικρό ποίμνιο του Χριστού, δεν πρέπει καθόλου να επηρεαζόμαστε από αυτές τις ασεβέστατες βλασφημίες, αλλά να μένουμε σταθεροί και ακλόνητοι στην πίστη, ότι ο Ιησούς Χριστός είναι τέλειος Θεός και τέλειος Άνθρωπος και αυτήν την πίστη να την διαλαλούμε με παρρησία παντού και πάντοτε και να ζούμε εν μετανοία μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού για να έχουμε στην παρούσα ζωή την ευλογία και την προστασία Του, αλλά και την ελπίδα ότι στην άλλη ζωή θα είμαστε αιώνια κοντά Του, δοξασμένοι και μακάριοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου