Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

ΑNAΓΚΑΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΕΣ - Ο ΠΑΠΑ-ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑΤΗΣ ΟΜΙΛΕΙ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΤΟΥ (video)


     Όπως έχετε αντιληφθεί, αγαπητοί φίλοι όσοι μας παρακολουθείτε μέσα από το διαδίκτυο, προσπαθούμε να είμαστε  πιστά μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και να εμφορούμεθα  από υγιείς απόψεις όσον αφορά τα Εθνικά, τα κοινωνικά, τα οικογενειακά και όσα άλλα θέματα αφορούν την παρούσα επίγεια διαδρομή μας.

     Επομένως, δεν ήταν δυνατόν αυτή η προσπάθεια μας μέσα από το διαδικτυακό blog «ΔΡΟΜΟΚΗΡΥΞ» να ξεκινήσει χωρίς την ευλογία και την καθοδήγηση του πνευματικού μας πατέρα (εδώ, σημειώνουμε, ότι με παρόμοιες προϋποθέσεις είχε ξεκινήσει προ καιρού και συνεχίζει το κανάλι μας «dr9392»). Έτσι πορευόμαστε και διακαής μας πόθος είναι να συνεχίσουμε σ’αυτή την γραμμή, χωρίς παρεκκλίσεις και δίχως συμβιβασμούς.

     Το υλικό το οποίο χρησιμοποιούμε, λαμβάνεται μέσα από την εμπειρία και την ιστορική πορεία του Ελληνορθοδόξου Έθνους μας και βέβαια οι πηγές μας δεν ανάγονται μόνο στο απώτερο παρελθόν, αλλά και στο εγγύτερο και ασφαλώς, αφορμές λαμβάνουμε από την πολυποίκιλη σύγχρονη πραγματικότητα και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

     Μετά από αυτές τις αναγκαίες διευκρινίσεις, με χαρά σας ενημερώνουμε περί του ότι, από τον πνευματικό μας πατέρα μας παραδόθηκε για να διαχειριστούμε με πολλή διάκριση, ένα σπάνιο υλικό εικονογραφικό, που με πολλή αγάπη, προ δεκαπενταετίας περίπου, του είχαν εμπιστευθεί, για να αξιοποιήσει κατά την κρίση του, οι πνευματικοί του αδελφοί Γεώργιος και Βασιλική (ήδη μεταστάσα στους Ουρανούς) Μπουτσουρή. Εθεώρησε, λοιπόν, ότι ήρθε η κατάλληλη ώρα μέσα από τον «ΔΡΟΜΟΚΗΡΥΚΑ» ένα σημαντικό μέρος από το υλικό αυτό να το μοιραστούμε με όλους εσάς τους εκλεκτούς πνευματικούς μας αδελφούς, που με πολλή αγάπη και ενδιαφέρον, απ’ότι διαπιστώνουμε, μας παρακολουθείτε.
     Εννοείται, ότι όπου παρατίθενται φωτογραφίες ή video ή άλλου είδους εγγραφές από αυτό το υλικό στο κάτω μέρος θα υπάρχει καταγεγραμμένη η πηγή: «Αρχείο Γ & Β Μπουτσουρή».

    
  
  Αρχίζουμε, λοιπόν, παραθέτοντας ένα σπάνιο και μοναδικό ντοκουμέντο από την συνάντηση του κ.Γ.Μπουτσουρή με τον αείμνηστο μεγάλο Γέροντα της Ι.Μ.Διονυσίου του Αγίου Όρους Παπά-Χαράλαμπο Διονυσιάτη. Εκεί διαπιστώνουμε την κατά Θεόν απάθεια στην οποία οδηγείται ο πραγματικά ταπεινός άνθρωπος του Θεού. Βλέπουμε τον Παπά-Χαράλαμπο να κοιτάζει απλά αυτόν που πήγε να τον συναντήσει (ενν. τον Γ.Μπουτσουρή), να μην αντιδρά ή ομιλεί εξωτερικώς, με την αιτιολογία ότι, «δεν μου’ρχεται κάτι από τον ουρανό». 

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου