Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

ΓΟΝΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ 

Θλιβερή και αξιοθρήνητη είναι η κατάσταση της κοινωνίας μας. Τα παιδιά μας, οι νέοι και οι νέες μας κυλιούνται στον βόρβορο της ποικίλης ανηθικότητας από μικρή ηλικία. Πολλοί παντρεμένοι και παντρεμένες πέφτουν στην θεομίσητη και σιχαμερή μοιχεία,
διαλύοντας τις οικογένειές τους και βυθίζοντας στην θλίψη τα αθώα παιδιά τους. Τα θύματα της ανηθικότητας, των ναρκωτικών και του αλκοολισμού διαρκώς πληθαίνουν. Αλήθεια, που πάμε; 
Ιδιαίτερα, όσον αφορά τα παιδιά μας, ελάχιστα παιδιά εκκλησιάζονται τακτικά, ελάχιστα παιδιά εξομολογούνται και κοινωνούν, ελάχιστα παιδιά ζουν με σεμνότητα και αγνότητα. Δυστυχώς, τα περισσότερα παιδιά θεωρούν πολύ φυσιολογικό, το να έχουν φιλενάδα και φίλο και μεγαλώνοντας το να συζούν σαν παντρεμένα, χωρίς να σκέφτονται το θέλημα του Θεού και χωρίς να επιθυμούν την ευλογία του Θεού στην ζωή τους. 
Και οι γονείς; Δυστυχώς, οι περισσότεροι αντί να κλαίνε και να θρηνούν για το κατάντημα των παιδιών τους, ανέχονται αυτές τις αμαρτωλές καταστάσεις και δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα, λέγοντας: «Έτσι ζουν τα παιδιά σήμερα». Παρακάτω θα αναφέρουμε στην αγάπη σας δύο περιστατικά, που φανερώνουν την αλήθεια των λεγομένων. 
Μια μητέρα ήρθε στην Πάτρα για να νοικιάσει ένα διαμέρισμα για την κόρη της, που μπήκε στο πανεπιστήμιο. Συνοδευόταν από έναν νεαρό. Σε κάποια πολυκατοικία, που πήγε, η σπιτονοικοκυρά βλέποντας τον νεαρό δίπλα της την ερώτησε: «Ποιος είναι αυτός ο νέος;» και η μητέρα, χωρίς να κοκκινίσει και να κατεβάσει από ντροπή το κεφάλι της είπε με όλη της την άνεση: «Είναι ο φίλος της κόρης μου». 
Ένας χριστιανός πατέρας, που εξομολογείτο και κοινωνούσε τακτικά, είπε κάποια μέρα στον πνευματικό του, ότι ο γιός του έχει μία φιλενάδα, την οποία σκέφτεται να παντρευτεί, και ότι συζούν στο σπίτι του. Τότε ο πνευματικός με αυστηρό ύφος του είπε: «Μέχρι να παντρευτεί ο γιός σου δεν θα ξανακοινωνήσεις». Ο πατέρας γεμάτος απορία ρώτησε: «Γιατί πάτερ;». «Διότι, απάντησε ο πνευματικός, ανέχεσαι αυτήν την αμαρτωλή κατάσταση μέσα στο σπίτι σου. Δεν θα ξανακοινωνήσεις». 
Γονείς μετανοείτε. Δεν βλέπετε και δεν ακούτε τα δράματα που προξενεί η ανηθικότητα; Δεν βλέπετε και δεν ακούτε τα φρικτά εγκλήματα που γίνονται εξαιτίας της ανηθικότητας; Δεν βλέπετε και δεν ακούτε, ότι πολλά παιδιά πέφτουν σε κατάθλιψη και σε σχιζοφρένεια εξαιτίας της ανηθικότητας; Δεν βλέπετε και δεν ακούτε ότι πολλά παιδιά αυτοκτονούν εξαιτίας της ανηθικότητας; 
Γονείς μετανοείτε. Οδηγείστε τα παιδιά σας στον Χριστό και στην Ορθόδοξη Εκκλησία του. Μάθετε τα παιδιά σας να τηρούν τις άγιες εντολές του Χριστού. Φυτέψτε στις ψυχές των παιδιών σας από πολύ μικρή ηλικία τον φόβο του Θεού και την ντροπή. Ασφαλίστε τα παιδιά σας με την προσευχή, τον λόγο του Θεού, την εξομολόγηση και την Θεία Κοινωνία. Μόνον έτσι τα παιδιά σας θα χαίρονται αληθινά την ζωή τους, αλλά και εσείς θα χαίρεστε και θα ευχαριστείτε τον Θεό για την προκοπή τους. Διαφορετικά και εκείνα θα ταλαιπωρούνται και εσείς θα κλάψετε πικρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου