Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018

ΜΠΡΑΒΟ !!!

ΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΝΕΙΣ ΕΝΌΨΕΙ ΤΩΝ ΕΞΕΤΆΣΕΩΝ


ΕΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
     

Αγαπητοί γονείς,
Οι εξετάσεις των παιδιών σας θα ξεκινήσουν σύντομα. Ξέρω, ότι είστε όλοι τρομερά αγχωμένοι, προκειμένου το παιδί σας να τα πάει καλά σε αυτές.
Σας παρακαλώ, όμως, θυμηθείτε, ότι ανάμεσα στους μαθητές που θα κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον την ημέρα των εξετάσεων, υπάρχει ένας καλλιτέχνης, ο οποίος δεν χρειάζεται να ξέρει άριστα Μαθηματικά… Υπάρχει ένας επιχειρηματίας, ο οποίος δεν νοιάζεται ιδιαίτερα για την Λογοτεχνία… Υπάρχει ένας μουσικός, του οποίου οι βαθμοί στη Χημεία δεν θα έχουν ποτέ καμία σημασία… Υπάρχει ένας αθλητής, του οποίου η καλή σωματική κατάσταση είναι πιο σημαντική από τις γνώσεις του στη Φυσική…
Αν το παιδί σας φέρει υψηλούς βαθμούς στις εξετάσεις, αυτό θα είναι σπουδαίο! Αν δεν τα καταφέρει, όμως… σας παρακαλώ, μην του στερήσετε την αυτοπεποίθηση και την αξιοπρέπειά του. Πείτε του, ότι ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, είναι απλά μία εξέταση!
Τα παιδιά σας είναι φτιαγμένα για πολύ σπουδαιότερα πράγματα στη ζωή τους, από ένα διαγώνισμα.
Πείτε του, πως ό,τι βαθμό κι αν φέρει, εσείς θα το αγαπάτε και δεν θα το κρίνετε.
Σας παρακαλώ, κάντε το αυτό και, αφού το κάνετε, παρακολουθήστε πώς το παιδί σας θα κατακτήσει τον κόσμο. Ένα διαγώνισμα ή ένας χαμηλός βαθμός δεν μπορούν να στερήσουν από το παιδί σας τα όνειρα και τα ταλέντα του.
Και, σας παρακαλώ, μην πιστέψετε ποτέ, ότι οι γιατροί και οι μηχανικοί είναι οι μόνοι ευτυχισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη.
Με θερμούς χαιρετισμούς,
Ο Διευθυντής του Σχολείου»

1 σχόλιο:

 1. Υ-ΠΕ-ΡΟ-ΧΟ ΚΑΙ Υ-ΠΕ-ΡΟ-ΧΟΣ ΆΝΘΡΩΠΟΣ... ο συγκεκριμένος διευθυντής!!!
  Οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνούν πως ένιωθαν οι ίδιοι, όταν βρίσκονταν κάποτε στην αντίστοιχη ηλικία των παιδιών τους!!!
  Όπως επίσης, τις εκάστοτε ανάγκες που είχαν πιο μικροί° και δεν εννοώ μόνο τις υλικές...!
  Ξέρετε πολύ καλά (φαντάζομαι) κι εσείς οι ίδιοι, ότι αυτό που χαράσεται, κυρίως, στην ψυχή των παιδιών, είναι τα συναισθήματα που τους δημιουργεί η συμπεριφορά των γονέων τους προς αυτά... το πως τους απευθύνουν τον λόγο και τι τους λένε,
  τι τα συμβουλεύουν, ακόμη και οτιδήποτε πράττουν προς σε αυτά αλλά και η γενική συμπεριφορά τους... ειδικά σε κρίσιμες στιγμές!!
  Άρα, η εν γένει συμπεριφορά των γονέων, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τις περισσότερες φορές, παίζει καθοριστικό ρόλο για την πορεία των παιδιών τους....
  Σωστά;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή