Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς

Ι.Μ. Αιτωλίας: Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το μάθημα των θρησκευτικών και το νέο νομοσχέδιο αλλαγής ταυτότητας φύλου

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς και όλοι οι Kληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, μετά την εποικοδομητική και αφυπνιστική ομιλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, που έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου στις 28 Σεπτεμβρίου 2017, με θέμα «Η αρετή της ταπεινοφροσύνης στη ζωή του Κληρικού», κατόπιν και της διεξοδικής συζητήσεως που ακολούθησε για όλα τα τρέχοντα εκκλησιαστικά ζητήματα και
προβλήματα, επιθυμούμε να εκφράσουμε την έμπονη αντίδρασή μας και την θλίψη μας προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Προέδρο της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και σύσσωμη την αντιπολίτευση της Χώρας μας:
Α’). Για την αντικατάσταση των βιβλίων των θρησκευτικών με αντιχριστιανικούς και αντιπαιδαγωγικούς «Φακέλους».
Β’). Για το πρόσφατο νομοθέτημα, όπου δίνεται η δυνατότητα για τη “νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου”.
– Α’ –
Η κατάργηση των ορθοδόξων κατηχητικών και ομολογιακών βιβλίων των θρησκευτικών, δημιουργούν καίρια ερωτήματα και προβληματισμούς προς όλους τους πολιτικούς φορείς της Χώρας μας.
Γι’ αυτό, τονίζουμε προς αυτούς ότι:
Με τις ενέργειές σας, ποδοπατείτε το Σύνταγμα της Χώρας μας, που ομιλεί ξεκάθαρα ότι η επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι «η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού…». Μάλιστα, με το άρθρο 16 παράγραφος 2, η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες. Εσείς με ποιό δικαίωμα θέλετε τα παιδιά μας να γίνουν άθεα και άθρησκα και να τους δημιουργήσετε σύγχυση με τις διάφορες διδασκαλίες θρησκειών;
Με τη νέα ύλη του μαθήματος των θρησκευτικών, τολμάτε να βλασφημείτε και να ακυρώνετε την Θεότητα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, εξισώνοντάς την με τον Μωάμεθ, τον Κομφούκιο και τον Βούδα. Όμως όλοι αυτοί είναι άνθρωποι με πάθη και αδυναμίες, που επινόησαν και δημιούργησαν ψευτοθρησκείες, δεν είναι ο Ένας και αληθινός Θεός, το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος.
Προστατεύετε την ελευθερία των μουσουλμάνων, των παπικών, των χιλιαστών και των αθέων παιδιών, ενώ καταστρατηγείτε την ελευθερία της ορθόδοξης χριστιανικής νεολαίας που αποτελεί την πλειοψηφία της Πατρίδος μας! Αυτή είναι η δικαιοσύνη που έχετε κληθεί να υπηρετείτε; Με ποιό δικαίωμα αρνήστε τη διδασκαλία της ορθόδοξης πίστης και παράδοσης, τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό, και προωθείτε τον οικουμενισμό, τον θρησκευτικό συγκριτισμό, και την πολυθρησκεία;
Επινοείτε Σχέδια Νόμων που αλλοιώνουν την ελληνορθόδοξο ταυτότητά μας, προβαίνοντας έτσι στην συστηματική αποχριστια-νοποίηση των νέων μας. Για ποιό λόγο έχετε υποχωρήσει στις αξιώσεις των αντιεκκλησιαστικών κέντρων που απεργάζονται την από-χριστιανοποίηση των παιδιών μας; Ερευνήσατε αν εμείς θέλουμε να συσχηματιστούμε ως Έλληνες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί με την άθεη Ευρώπη; Άλλωστε καμιά ευρωπαϊκή απόφαση δεν επιβάλει κατάργηση της Εθνικής μας ελληνοχριστιανικής παραδόσεως, των αξιών και των συμβόλων μας.
Έχει ήδη απαγορευτεί η είσοδος των πνευματικών –εξομολόγων για την εξομολόγηση των παιδιών στα σχολεία μας. Πρόσφατα καταργήσατε την έπαρση της Σημαίας(!). Με ποιά δικαιολογία; Προσεχώς, απ’ ότι φαίνεται, επιθυμείτε να καταργήσετε και την προσευχή και να προχωρήσετε στον, όπως εσείς φαντάζεστε, χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας, ώστε να διώκεται ότι έχει σχέση με την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας.
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας γι’ αυτού του είδους τα νομοθετήματα και δηλώνουμε ότι παραμένουμε πιστοί στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, που προστατεύει την Εκκλησία Του και την Πατρίδα μας.

Επιθυμούμε τα παιδιά μας να γνωρίσουν τον Τριαδικό μας Θεό και την Αγία Γραφή. Δεν θέλουμε να αποκτήσουν ξερές εγκυκλοπαιδικές γνώσεις. Θέλουμε να γνωρίσουν την ορθόδοξη χριστιανική πίστη, τους βίους των Αγίων και τα Μυστήρια της Εκκλησίας, που οδηγούν στον αγιασμό του ανθρώπου και δημιουργούν ολοκληρωμένες προσωπικότητες.
Συμπαραστεκόμαστε ολόθερμα σε όλους τους δασκάλους και τους καθηγητές θεολόγους και όλων των ειδικοτήτων, γιατί δίνουν μάχες στα σχολεία για την σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας.
Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων να αντιδράσουν για να περιφρουρήσουμε τα παιδιά μας από τα «άθεα γράμματα», όπως έλεγε ο μέγας Διδάχος του Γένους μας, συντοπίτης μας άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.
– Β’ –
Διαμαρτυρόμαστε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας για το αντιχριστιανικό και ανθελληνικό Νομοθέτημα, όπου δίνεται η δυνατότητα για τη “νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου”.
Είναι δαιμονική έμπνευση να αλλάζει κανείς το φύλο του με απλή αίτηση, σε λίγα λεπτά, πράγμα που είναι αντίθετο από εκείνο που χάρισε ο Θεός στους ανθρώπους και μάλιστα όταν γίνεται από την εφηβική ηλικία, την πιο ευαίσθητη ηλικία για τον μέλλον κάθε εφήβου.
Έτσι πλέον δημιουργείται αναστάτωση και σύγχυση με την τόσο επιπόλαιη θεσμοθέτηση Νόμου, ο οποίος έρχεται σε αντίθεση με την φυσιολογία, οντολογία και βιολογία του ανθρώπου και που οδηγεί στο βδελυρό αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας.
Μετά το “σύμφωνο συμβίωσης” για τα ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια, την καθιέρωση της θεματικής εβδομάδος περί ”εμφύλων ταυτοτήτων” – αφιερωμένη στην κάθε είδους κτηνώδη διαστροφή, τώρα πλέον με μια απλή αίτηση μπορεί κάποιος να δηλώνει το επιθυμητό φύλο.
Μπροστά σ’ αυτή την αντιχριστιανική και βιολογική τραγωδία:
Καλούμε όλους τους πολιτικούς της Χώρας μας να καταψηφίσουν και να ακυρώσουν το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο.
Καλούμε τους γονείς να αντισταθούν στην μεθοδευμένη διαστροφή των παιδιών μας σε συνεργασία με την Εκκλησία μας, η οποία διαφυλάσσει το ήθος και σέβεται την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου όπως την δημιούργησε ο Θεός. Ως κατ’ εικόνα Θεού πλασμένοι, δεν έχουμε δικαίωμα στον γενετήσιο αυτοπροσδιορισμό, γιατί είναι πράξη εγωιστική και αποτελεί άρνηση του Δημιουργού μας Τριαδικού Θεού, ο οποίος μας έπλασε με τόση σοφία και χάρη. Όποιος έχει «δυσφορία για το φύλο» που του χάρισε ο Θεός πάσχει από ψυχική ασθένεια.
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι «διαφορετικότητα», αλλά είναι θανάσιμο αμάρτημα που επισύρει την οργή του Θεού. Οδηγεί στην παράχρηση του σώματος και δημιουργείται ένα νέο είδος ανθρώπου, που δεν είναι άνθρωπος, αλλά υποχείριο της αμαρτίας και του διαβόλου.
Η Εκκλησία μας ως πνευματική Μητέρα, κι εμείς οι κληρικοί που αφουγκραζόμαστε τα υπαρξιακά προβλήματα των ανθρώπων, δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν μισούμε τον αμαρτωλό άνθρωπο αλλά την αμαρτία. Φοβόμαστε, όμως, ότι γρήγορα θα ψηφισθεί και άλλος νόμος για την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια. Προφητικά είναι τα λόγια του Αγίου Νείλου: «Θα έρθει καιρός που δεν θα διακρίνονται οι άνδρες από τις γυναίκες».
Φτάνει πιά..! Ας μετανοήσουμε, κληρικοί και λαϊκοί, για τις υπο-χωρήσεις μας στην μεθοδευμένη απεμπόληση της ελληνοχριστιανικής παραδόσεως, της ιστορίας και της γλώσσας μας, που κατά τρόπο προκλητικό πολεμούνται από τη μασονία και όλες τις σκοτεινές δυνάμεις. Σκοπός τους, να διαλύσουν τον οικογενειακό θεσμό που αποτελεί ύψιστο ιδανικό της πατρίδος μας και ανέδειξε Ήρωες και Αγίους.
Παρακαλούμε όσους κρατάνε τα ηνία της πατρίδος μας να μη γίνονται θύματα των ξένων κέντρων. Ζούμε σε έσχατες ημέρες! Ο Άγιος Παΐσιος ο αγιορείτης, ο αγαπημένος άγιος όλων των Ελλήνων, μας καλεί να έχουμε την «καλή ανησυχία» για να διαφυλάξουμε τα παιδιά μας, που αποτελούν την χρυσή ελπίδα, από τον εκμαυλισμό και την διαφθορά.
Προσευχόμαστε στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, τον αρχηγό της Πίστεώς μας, την Παναγία μας και όλους τους Αγίους της Εκκλησίας μας, να δώσουν δύναμη σε όλους μας, ώστε να διαφυλάξουμε τα ζώπυρα της Πίστεως και της Πατρίδος μας.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ


+Ὁ Αἰτωλίας καί Ἀκαρνανίας Κοσμᾶς ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου