Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Είμαι Έλληνας, Χριστιανός Ορθόδοξος και πατέρας… Και δεν ντρέπομαι καθόλου


του Νίκου Συρίγου
Την προηγούμενη φορά ήταν ο Φίλης. Τώρα είναι κάποιος Γαβρόγλου. Αύριο θα είναι άλλος. Δεν αλλάζει κάτι. Μόνο το μέλος αυτής της «συμμορίας» που αναλαμβάνει τον στόχο να ισοπεδώσει καθετί ελληνικό, με στόχο να παραδώσει τις επόμενες γενιές Ελλήνων χωρίς αντίσταση. Οι τύποι είναι σε αποστολή. Κι είναι πια κάτι περισσότερο από δεδομένο.


Σε μια χώρα που βουλιάζει, το μόνο που τους απασχολεί είναι να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό, να γκρεμίσουν τους βασικούς πυλώνες που κρατάνε την Ελλάδα εδώ και αιώνες: Την Πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια. Λάθος. Την Πατρίδα μας, τη θρησκεία μας και την οικογένειά μας.
Κι επειδή αυτές οι γενιές ακόμη αντέχουν και αντιστέκονται, έβαλαν στόχο τις επόμενες. Δεν θέλουν, λέει, πια τα Ελληνόπουλα να σηκώνουν τη σημαία στα σχολεία και να τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο. Δεν θέλουν να κάνουν προσευχή. Και παλεύουν λυσσαλέα γι’αυτό. Παλεύουν μόνο για αυτό. Να διαλύσουν ότι μας κρατάει όρθιους εδώ και αιώνες. Θέλουν οι επόμενες γενιές Ελλήνων να μην θεωρούν κάτι σοβαρό τη σημαία και τον Εθνικό Ύμνο. Να μην πιστεύουν πουθενά. Να θεωρούν ότι δεν είναι και καμιά σοβαρή αξία η οικογένεια. Όλα φλατ. Όλα οικόπεδο.
Κι αν μιλάς για αυτά και τα υπερασπίζεσαι θα σε πουν «φασίστα» ή γραφικό και θα σε βάλουν στο περιθώριο… Πριν καν πάρουν τα υπουργεία, πέρασαν το Νόμο, για να μπορεί ο Μάκης να παντρεύεται τον Λάκη και η Μαρία την Γεωργία. Το βάφτισαν πρόοδο. Και τώρα θα παλέψουν ώστε ο Λάκης να γίνει μάνα και η Γεωργία μπαμπάς. Κι ας είναι παρά φύσει. Είναι όμως… πρόοδος!
Μετά την «έπεσαν» στη θρησκεία. Προσπάθησαν και πέρυσι να καταργήσουν την προσευχή. Κι ας ήξεραν ότι καταπατούσαν το Σύνταγμα των Ελλήνων. Ναι αυτό που στο άρθρο 16 αναφέρει ότι: «H Παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες». Έφαγαν τα μούτρα τους αλλά φέτος το προσπάθησαν ξανά. Όχι απλά επιμονή αλλά εμμονή! Πάθος. Το γιατί το καταλαβαίνετε πια ΟΛΟΙ. Ακόμη και οι πλέον… προοδευτικοί.
Αν μπορούσαν θα έβγαζαν εντελώς και τη σημαία από τα σχολεία. Επειδή δεν μπορούν καταργούν ουσιαστικά τον Εθνικό Ύμνο και την έπαρση της σημαίας. Ένα τελετουργικό που γίνεται μόλις μια φορά τον μήνα… Μια φορά τον μήνα! Αλλά τους ενοχλεί κι αυτό. Τους χαλάει τα σχέδια…
Αντί να πολεμούν για την πατρίδα και τον Έλληνα, πολεμούν την πατρίδα και τον Έλληνα…
Κανένας Γαβρόγλου δεν είναι το πρόβλημα, όπως δεν ήταν και ο Φίλης. Πιόνια είναι. Εντολές εκτελούν. Και ως πιόνια πρέπει να τους αντιμετωπίζεις.
Έλληνα και Ελληνίδα, Πατέρα και Μάνα, μόνο εσύ θα δώσεις την απάντηση. Και τη λύση. Μέσα στο σπίτι σου. Στη φαμίλια σου. Μίλα στα παιδιά σου. Αντιστάσου. Σήκωσε τη σημαία, τραγούδα, ψάλλε τον Εθνικό Ύμνο, κάνε τον Σταυρό σου… Μην ντρέπεσαι για αυτά. Να ντρέπονται αυτοί που τα πολεμούν. Οι απάτριδες… Οι «τίποτα»…
Είμαι Έλληνας, Χριστιανός Ορθόδοξος και πατέρας. Κι είμαι περήφανος για αυτό… Και θα τα υπερασπιστώ μέχρι να κλείσω τα μάτια μου! Φαντάζομαι ότι τουλάχιστον αυτό το δικαίωμα μου το αναγνωρίζουν..
Αυτά που κάνετε εσείς οι δήθεν αριστεροί, οι δήθεν προοδευτικοί τα έκαναν μόνο οι Τούρκοι και οι Ναζί… Κι έχασαν. Όπως θα χάσετε κι εσείς…

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου