Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

18 Αυγούστου

Γιορτάζουν:  Φλώρος, Φλώρα.

μ.Χ.
Πρώτη γραπτή μαρτυρία για τον Καραγκιόζη στην αθηναϊκή εφημερίδα «Ταχύπτερος Φήμη»: «Την 21 του παρόντος, θα παρουσιαστεί εις Ναύπλιον η κωμωδία του Καραγκιόζη, έχουσα αντικείμενον τον Χατζ-Αββάτην και Κουσζούκ-Μεϊμέτην».
Ιδρύεται η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία TOYOTA.
Ο καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Μπέρκλεί Ανδρέας Παπανδρέου καλείται από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή και διορίζεται πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής στο νεοσύστατο Κέντρο Οικονομικών Ερευνών, μετέπειτα Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).
Εβδομάδα πέντε ημερών καθιερώνεται στη Μέση Εκπαίδευση στην Ελλάδα.
Ιστορική μέρα για τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το αγώνισμα της σφαιροβολίας επιστρέφει στην κοιτίδα του, στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, έπειτα από 1611 χρόνια. Νικητές αναδεικνύονται ο ουκρανός Γιούρι Μπιλόνογκ στους άνδρες και η κουβανέζα Γιουμιλεϊντι Κούμπα στις γυναίκες.
Οργισμένες αντιδράσεις από την Αριστερά προκαλεί η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περικλή Κοροβέση περί εμπλοκής του ενιαίου Συνασπισμού σε υπόθεση της Ζίμενς το 1989. Μιλώντας στην εκπομπή «Παιχνίδια Εξουσίας» του ραδιοφωνικού σταθμού «Κανάλι 1» τονίζει ότι «το μέγα σκάνδαλο είναι ότι επί οικουμενικής κυβέρνησης πήρε χρήματα [για τα ψηφιακά τηλέφωνα του ΟΤΕ] και η Αριστερά και δεν αντέδρασε. Είναι γνωστό εδώ και είκοσι μέρες. Ούτε ο Κύρκος αντέδρασε, ούτε οι επίγονοι του Φλωράκη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου