Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

ζητιάνος
Έγινε ζητιάνος για τα ορφανά (φωτό) 
Ο Dobre κατάγεται από τη Βουλγαρία και είναι 99 ετών. Έχει περάσει τη ζωή του με τεράστιες δυσκολίες, πολλές φορές σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Ζούσε σε τρώγλες και τρεφόταν με ό,τι έβρισκε στα σκουπίδια ή του έδιναν οι «καλοί άνθρωποι στον δρόμο» όπως λέει ο ίδιος. Κι όμως, η ζωή δεν τον σκλήρυνε.

Ο άγιος ζητιάνος της Βουλγαρίας: Ό,τι παίρνει το δίνει στα ορφανά!
Ο ηλικιωμένος ζει σε μια μικρή πόλη της χώρας, το Bajlo, και κάνει καθημερινά πάνω από 30 χιλιόμετρα για να φτάσει στη Σόφια. Εκεί στέκεται για πολλές ώρες στο προαύλιο μιας ορθόδοξης εκκλησίας και ζητιανεύει. Όχι, όμως, για τον εαυτό του, αλλά για τους άλλους. Ό,τι χρήματα συγκεντρώνει τα δωρίζει στην εκκλησία, σε γηροκομεία, ορφανοτροφεία αλλά και σε φτωχές οικογένειες «που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από εμένα», όπως επισημαίνει.

Η εκκλησία παραδέχεται ότι πρόκειται για τον ιδιώτη που κάνει αυτή τη στιγμή τις μεγαλύτερες δωρεές! Για την ακρίβεια, μέχρι τώρα έχει δωρίσει πάνω από 30.000 ευρώ, χωρίς να κρατήσει τίποτα για τον εαυτό του! Ο ίδιος είναι αυτάρκης, ζει με μια πενιχρή σύνταξη των 80 ευρώ που παίρνει και δείχνει να μην ενοχλείται καθόλου από τις δυσκολίες.

Στην πόλη όλοι τον γνωρίζουν με το προσωνύμιο ο «δίκαιος από το Bajlo», αφού οι πράξεις του μαρτυρούν ότι είναι υπέρμαχος της δικαιοσύνης και της αγάπης. Γιατί ο άνθρωπος αυτός ικετεύει τον συνάνθρωπο όχι για τον εαυτό του, αλλά για τους αναξιοπαθούντες. Και θα συνεχίζει… «για όσο ζω», όπως ο ίδιος λέει!Πηγή: Huffingtonpost

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου