Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Αγιάννηδες και Ιαβέρηδες ! Ό Νόμος είναι τυφλός αλλά όχι για όλους…
«Σε μια εποχή κρίσης οικονομικής και θεσμών διαφάνειας, αντί να έχουμε συμπόνοια ο ένας πολίτης προς τον άλλον συνηθέστατα ζητούμε τον αποκεφαλισμό, του ενός από τον άλλο…Ζητούμε με κακία, αυτό πού έπαθα εγώ να το πάθεις κι΄εσύ! Άνεργος ΕΓΩ, έ, τότε μακάρι άνεργος κι΄ ΕΣΥ. Έτσι μέ εμπάθεια και ζήλεια σκέφτονται πολλοί, φέρνοντας έτσι και την οργή του Θεού πάνω στην ζωή τους.Καί δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουν... »
Αυτά μάς έλεγε προχθές ο φίλος ο Θανασάκης ο δάσκαλος κρατώντας μια εφημερίδα στα χέρια του και αναπτύσσοντας επί τούτου τις θεωρίες του…
Να δούμε λοιπόν τι άλλο έλεγε ο κύρ δάσκαλος, και τι η εφημερίδα του:


Αγιάννηδες και Ιαβέρηδες…

Το ποιός υπήρξε ο Γιάννης Αγιάννης, αυτός ο κεντρικός ήρωας του αριστουργήματος του Βίκτωρος Ουγκώ «Οι  Άθλιοι»  υποθέτουμε ότι σε όλους είναι περίπου γνωστό!
Είχε κλέψει ένα καρβέλι ψωμί γιατί πείναγε και τον κυνήγαγε για χρόνια η Γαλλική Αστυνομία με αρχηγό τον Ιαβέρη για να τον βάλει φυλακή! Ωστόσο μέ την εργατικότητά του και την εντιμότητά του κατόρθωσε να γίνει και Δήμαρχος μιάς Γαλλικής κωμόπολης, αλλά αυτός ο κακόψυχος αστυνόμος Ιαβέρης παρ΄ όλο πού ο Γιάννης Αγιάννης σε κάποια στιγμή της ζωής του τον έσωσε από βέβαιο θάνατο, εν τούτοις θέλοντας οπωσδήποτε να εφαρμόσει τον Νόμο για εκείνο το καρβέλι ψωμί, στο τέλος τον αποκάλυψε και τον συνέλαβε!
Το τέλος υπήρξε η αυτοκτονία του Ιαβέρη πού σαν τον Ιούδα δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβει τον ωραίο ψυχικό κόσμο εκείνου πού λυσωδώς καταδίωκε…
«… Βαρύς έπεσε ο «χάρακας» του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας στην... παλάμη μιας 51χρονης η οποία πριν από 20 χρόνια είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου.

Αλλά και μιάς 17χρονης πού συνελήφθηκε από την Αστυνομία γιατί πούλησε λέει κάπου 15 τριαντάφυλλα χωρίς να έχει παραστατικά και άδεια εμπορίου!
Ή ακόμη ενός γέροντα χωρικού πού κάποιος τον κάρφωσε στην Αστυνομία «για παραμέληση σκύλου» .
Του κάνανε αυτεπάγγελτη μήνυση και τον πήγαν στα Δικαστήρια γέρο άνθρωπο γιά «παραμέληση» σκύλου...
Κι΄αντί οι «αρμόδιοι» να του κάνουν έστω μία σύσταση τον καταδίκασαν ( αν αληθεύει αυτό;) σε πρόστιμο χιλιάδων ευρώ!
Κι΄όλα αυτά την ίδια ώρα πού εκατοντάδες μωράκια σκοτώνονται στις κλινικές και στα Νοσοκομεία από τις εκτρώσεις ! Πού εάν τα αφήναμε να μεγαλώσουν θα γίνονταν άνθρωποι όπως εμείς!
Διατίμησαν δηλαδή τον σκύλο ως καλύτερο και ακριβότερο από ένα άνθρωπο!

Τώρα, το πού θα τα βρεί να τα δώσει, αυτό είναι μια άλλη ιστορία! Μήπως περιμένουν να τα «κόψει» από τον τοίχο να τά δώσει στο ανάλγητο Κράτος ;
Σ΄ ένα Κράτος πού μέσω διαφόρων Νόμων προσπαθεί να πάρει τις περιουσίες και τα σπίτια των πολιτών πού δεν έχουν να πληρώσουν τα βαριά πρόστιμα και τους πρόσθετους φόρους πού για ασήμαντες αφορμές βάζουν τα όργανά του;
Εδώ κλαίμε, ή γελάμε ; Διαλέξτε!

Ο Θανασάκης ο δάσκαλος είχε εδώ πάνω τον αντίλογό του, και αγανακτισμένος μας είπε:
«…Τά άλλα χιλιάδες πλαστά απολυτήρια και πτυχία κάποιων ιδιωτικών σχολών Λαρίσης, Ιωαννίνων, και βάλε( πού έχουν πέσει στα Δικαστήρια τόσα χρόνια πηγαίνοντάς τα με αναβολές για παραγραφή ) και  με τα οποία ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ  ΑΚΟΜΗ  ΩΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ – ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ  εκατοντάδες πλαστογράφοι ΟΥΔΕΙΣ  ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ;
Και μάλιστα σε θέσεις Νοσηλευτικής ευθύνης, ζωής και θανάτου ασθενών, ΟΥΔΕΙΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ;
Την φτωχή την καθαρίστρια βρήκανε να τσουβαλιάσουν επειδή άλλαξε ένα γράμμα στο…πτυχίο της και από Ε΄ το έκανε ΣΤ΄ αυτή βρήκανε; Αυτούς πού φάγανε τόσα δίς και βούλιαξαν την Ελληνική Οικονομία φέρνοντας τους δανειστές, την ανεργία, τα 200 ευρώ μισθό, το εγκληματικό κούρεμα των Ασφαλιστικών Ταμείων και των μικροομολογιούχων, όλα αυτά δεν τα βλέπει και δεν τα καταδικάζει ΚΑΝΕΙΣ;
Ποιός – ποιοί, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα  «Ελευθερία», η ποινή της καθαρίστριας έφτασε τα 15 χρόνια κάθειρξης καθώς για περίπου 20 χρόνια είχε εκμεταλλευτεί αυτήν την πράξη και εργαζόταν ως υπάλληλος (συγκεκριμένα καθαρίστρια) σε κρατικό παιδικό σταθμό Θεσσαλικού δήμου.

Η συγκεκριμένη περίπτωση, μπορεί να ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των πλαστών πτυχίων που σχετίζονται με το δημόσιο (για τα οποία είχε γίνει μεγάλη συζήτηση στις αρχές του καλοκαιριού), είχε όμως ιδιαίτερα στοιχεία όπως αποκαλύφθηκαν μέσα από την ακροαματική διαδικασία.
Η 51χρονη πήγε στο Δημοτικό Σχολείο (άλλης πόλης από την οποία διαμένει και εργάζεται τώρα) όπου φοιτούσε και πήρε ένα πιστοποιητικό. 
Αυτό έγραφε επάνω πως είχε φοιτήσει την Ε΄ Τάξη, όμως αυτή σύμφωνα με το δικαστήριο, το άλλαξε και το έκανε Στ’ Τάξη. Με αυτήν την πράξη της «απέκτησε» τα τυπικά προσόντα που απαιτούνταν για να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού που προκηρύχτηκε από το τότε υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η αρμόδια επιτροπή αλλά και το, τότε, ΔΣ του Σταθμού παραπλανήθηκαν και τη διόρισαν από το μακρινό 1996. Από τότε μέχρι σήμερα της καταβλήθηκαν μικτές αποδοχές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με το δικαστήριο.
Κατά τη διάρκεια της υπεράσπισης της γυναίκας, αναφέρθηκε αρχικά πως η ίδια μεγάλωσε μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Προβληματική ήταν και η κατάσταση και στην οικογένεια που απέκτησε στη συνέχεια (λόγω τοξικομανίας μέλους). 
Έκανε αυτήν την πράξη όπως τονίστηκε για να συντηρήσει άμεσα την οικογένειά της που το είχε μεγάλη ανάγκη λόγω της ιδιομορφίας αυτής. Αναφέρθηκε επίσης πως η εργασία που παρείχε ήταν εντελώς άσχετη με το προσόν που απαιτούσε η προκήρυξη. 
Στους ισχυρισμούς της συμπεριλήφθηκε ακόμα και η φράση της ισάξιας αντιπαροχής λόγω εργασίας σε σχέση με τη ζημιά που επήλθε από την πράξη της.
Τέλος ειπώθηκε πως κατά τη διάρκεια της εργατικής της θητείας στη συγκεκριμένη θέση όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε ζήλο και αφοσίωση προσκομίζοντας μάλιστα και μια σχετική έκθεση.
Η 51χρονη καταδικάστηκε για τις πράξεις: της πλαστογραφίας με χρήση, με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημιά άνω των 120 και άνω των 150 χιλιάδων ευρώ, σε βάρους του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω 30, 120 και 150 χιλιάδων ευρώ εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.
Η καταδικασθείσα άσκησε έφεση η οποία είχε αναστέλλουσα δύναμη.
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500103183

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου