Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

"Μαμά όταν νόμιζες πως δεν κοιτούσα σε είδα να…"



"Μαμά όταν νόμιζες πως δεν κοιτούσα σε είδα να"...
Σε είδα να κρεμάς την πρώτη μου ζωγραφιά στο ψυγείο και αμέσως ήθελα να ζωγραφίσω και άλλη.

Σε είδα να φτιάχνεις το αγαπημένο μου cake και έμαθα πως τα πιο μικρά πράγματα μπορεί να είναι το πιο υπέροχα πράγματα στην ζωή.

Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, ενώ ήσουν θυμωμένη με συμβούλεψες ήρεμα και απλά για να καταλάβω το γιατί, κι έτσι έμαθα ότι ο διάλογος και η επικοινωνία είναι σημαντικά ακόμη κι όταν τα πράγματα είναι δύσκολα.

Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να φτιάχνεις φαγητό για κάποιο φίλο που ήταν άρρωστος, και έμαθα ότι όλοι μας πρέπει να νοιαζόμαστε και να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον.

Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να φροντίζεις το σπίτι και όσους ζούμε σε αυτό, και έμαθα ότι πρέπει να εκτιμάμε ό,τι μας προσφέρεται.

Όταν νόμιζες ότι δεν κοιτούσα, σε είδα να φροντίζεις ένα αδέσποτο γατάκι, και έμαθα ότι είναι καλό να είσαι ευγενικός με τα ζώα.

Σε άκουσα να προσεύχεσαι για εμένα, να με φιλάς για καληνύχτα και ένιωσα ασφαλής.

Σε είδα να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου ακόμη και όταν δεν ένιωθες καλά και ακόμη και όταν ένιωθες ότι δεν μπορείς. Έμαθα λοιπόν πως πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι ότι και να συμβεί.

Σε είδα να δίνεις χρήματα σε ανθρώπους που πραγματικά τα έχουν ανάγκη και κατάλαβα πως ο Θεός αγαπάει τους ανθρώπους που μοιράζονται και δίνουν.

Σε είδα να νοιάζεσαι για εμένα και ήθελα να γίνω όσα εσύ είσαι.

Σε είδα να κλαις και έμαθα πως πολλές φορές πληγωνόμαστε και πως δεν είναι κακό να κλαίμε.

Σε είδα να με κοιτάς και να νιώθεις ευτυχισμένη. Έτσι νιώθω και εγώ.

Όταν νόμιζες πως δεν κοιτούσα, ήθελα να σε κοιτάξω και να σου πω «σε ευχαριστώ για όλα όσα είδα όταν νόμιζες πως δεν κοιτούσα…»

Η αγάπη μιας μητέρας είναι ένα μυστήριο που μόνο οι μαμάδες μπορούν να εξηγήσουν…
Ένα μήνυμα που κάθε ενήλικας πρέπει να γνωρίζει, γιατί τα παιδιά παραδειγματίζονται από αυτά που βλέπουν, όχι μόνο από αυτά που τους λέγονται!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου