Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

11 Νοεμβρίου

μ.Χ.
Οι δυνάμεις της Αντάντ και η Γερμανία υπογράφουν ανακωχή. Λήξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
Η τουρκική Βουλή ψηφίζει νόμο που επιβάλλει έκτακτη εισφορά στην κινητή και ακίνητη περιουσία (Varlik vergisi). Ο νόμος αυτός, όργανο φυλετικού διωγμού, στρέφεται κυρίως εναντίον των Ελλήνων, των Εβραίων και των Αρμενίων.
Σμήνος ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών αναχωρεί για την Κορέα, προκειμένου να λάβει μέρος στις εκεί επιχειρήσεις, υπό τις δυνάμεις του ΟΗΕ. (Πόλεμος της Κορέας)
Το σχέδιο Ανάν για την επίλυση του Κυπριακού, που συνέταξε ο γ.γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, παραδίδεται στην Κυπριακή Δημοκρατία, στην τουρκοκυπριακή πλευρά και στις εγγυήτριες δυνάμεις Ελλάδα, Τουρκία και Βρετανία. Ο έλληνας πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, και ο κύπριος πρόεδρος, Γλαύκος Κληρίδης, δηλώνουν ότι «το σχέδιο είναι διαπραγματεύσιμο».
Εσωκομματικές εκλογές διεξάγονται στο ΠΑΣΟΚ, μετά την ήττα στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου. Οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Κώστας Σκανδαλίδης. Θα επανεκλεγεί ο Γιώργος Παπανδρέου.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών της στο Περιστέρι ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την Προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζει τη σύμπραξη Αβραμόπουλου - Σαμαρά αποτέλεσμα «μυστικών νυχτερινών συμφωνιών, παζαριών και τυχοδιωκτισμού». Επίσης, κάνει λόγο για συμφέροντα που πολεμούν διαχρονικά τη Ν.Δ. και τη δική της υποψηφιότητα. 
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου