Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Τα πιο όμορφα και άγρια μέρη στον κόσμο

Ο πλανήτης μας είναι ένα όμορφο και συναρπαστικό μέρος που ποτέ δεν σταματά να μας καλεί να τον εξερευνήσουμε. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν από το National Geographic, η μαγεία της φύσης συνεχίζει να μας εκπλήσσει.

► Νήσος Μολοκάι, Χαβάη
Τα πιο όμορφα και άγρια μέρη στον κόσμο (1)

Ανέγγιχτο από την μαζική ανάπτυξη, αυτό το νησί των 16 χλμ έχει πάνω από εκατό μίλια ακτών, κρυμμένους καταρράκτες και αρχαία ερείπια.
► Εθνικό Πάρκο Jasper, Αλμπέρτα, Καναδάς
Τα πιο όμορφα και άγρια μέρη στον κόσμο (2)
Το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο στα καναδικά Βραχώδη Όρη έχει μια άγρια ομορφιά. Το εντυπωσιακό γαλάζιο νερό του ποταμού Athabasca περνά μέσα από την φύση χαράζοντας μια πορεία μεταξύ απόκρημνων χαραδρών και καλώντας τους πεζοπόρους και τους φωτογράφους να το ανακαλύψουν.
► Όρος Roraima, Βενεζουέλα
Τα πιο όμορφα και άγρια μέρη στον κόσμο (3)
Οι πρόωροι εξερευνητές από την Ευρώπη το είχαν χαρακτηρίσει ως απρόσιτο καθώς είναι περικυκλωμένο από τροπικό δάσος. Ωστόσο για τους θαρραλέους η αποζημίωση είναι η μαγική θέα από την κορυφή του.
► Εθνικό Πάρκο Canyonlands, Γιούτα
Τα πιο όμορφα και άγρια μέρη στον κόσμο (4)
Μια παρέλαση από βράχους συναντά κανείς στα φαράγγια της Γιούτα που μοιάζουν σχεδόν σαν γλυπτά.
Λείοι βράχοι, ποτάμια, στενά φαράγγια, διάσπαρτα αγριολούλουδα, κρυμμένα λιβάδια και απόκοσμα χρώματα συνθέτουν το σκηνικό στο πάρκο.
► Νότιο Περού
Τα πιο όμορφα και άγρια μέρη στον κόσμο (5)
Κάθε χρόνο στο Περού, τα άγρια βικούνια μαζεύονται για το ετήσιο κούρεμα τους που αποτελεί μέρος των παραδόσεων των Ίνκας. Οι βοσκοί των Άνδεων συγκεντρώνουν αυτά τα άγρια, μακρύλαιμα ξαδέλφια των λάμα για το πολύτιμο μαλλί τους, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.
► Νησιά Φερόε, Δανία
Τα πιο όμορφα και άγρια μέρη στον κόσμο (6)
Το καταπράσινο σκηνικό της φύσης φαίνεται να αγκαλιάζει τα μικρά σπιτάκια σε αυτό το απομονωμένο μέρος της Δανίας.
Το νησί Streymoy, είναι μόνο ένα από τα 18 που απαρτίζουν το ανεμοδαρμένο αρχιπέλαγος που βρίσκεται περίπου 200 μίλια από την ακτή της Σκωτίας.
► Κοιλάδα Engadine, Ελβετία
Τα πιο όμορφα και άγρια μέρη στον κόσμο (7)
Το παραμυθένιο αυτό σκηνικό προσελκύει τουρίστες πάνω από τρεις αιώνες. Η εκθαμβωτική ατμόσφαιρα τον χειμώνα δημιουργείται από αμέτρητα κρύσταλλα πάγου που αστράφτουν στο φως του ήλιου.
► Εθνικό πάρκο λιμνών Πλίτβιτσε, Κροατία
Τα πιο όμορφα και άγρια μέρη στον κόσμο (8)
Ένα δίκτυο από ξύλινα μονοπάτια προσελκύει περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο για να εξερευνήσουν καταρράκτες, ρυάκια, σπηλιές και λίμνες στο εντυπωσιακό πάρκο της Κροατίας.
► Κοιλάδα του Νείλου, Αίγυπτος
Τα πιο όμορφα και άγρια μέρη στον κόσμο (9)
Ο ναός Karnak που απεικονίζεται εδώ, χτίστηκε γύρω στο 2000 π.Χ.. και καθώς λένε, αν μπορείτε να είστε εκεί την ώρα που ανοίγει ο ναός, κατά τις έξι τα χαράματα, είναι ιδανικά για να νιώσετε στο μέγιστο την ιερότητα του χώρου.
► Περιοχή Samburu, Κένυα
Τα πιο όμορφα και άγρια μέρη στον κόσμο (10)
Στην πατρίδα των Samburu, οι γηγενείς εξακολουθούν να στολίζουν τα μαλλιά τους και το πρόσωπό τους με πηλό από ώχρα που ταιριάζει με το περιβάλλον τους.
Βόρεια του όρους Κένυα, το έδαφος εξελίσσεται από το χρώμα της σκουριάς μέχρι το βαθύ κόκκινο.
► Ακτή των Σκελετών, Ναμίμπια
Τα πιο όμορφα και άγρια μέρη στον κόσμο (11)
Μια από τις πιο παρθένες ακτές του πλανήτη εκτείνεται πάνω από 300 μίλια κατά μήκος της βόρειας ακτής της Ναμίμπια.
Κατά το παρελθόν ήταν έρημη, ωστόσο τώρα η ακτή είναι γεμάτη από πλούσια άγρια ζωή, από πλάσματα της θάλασσας και της ερήμου μέχρι ζώα της σαβάνας.

► Μοναστήρι Davit Gareja, Γεωργία
Τα πιο όμορφα και άγρια μέρη στον κόσμο (12)
Ψηλά στα βράχια των απομακρυσμένων συνόρων της Ανατολικής Γεωργίας με το Αζερμπαϊτζάν, το Davit Gareja είναι ένα συγκρότημα από 19 μεσαιωνικά μοναστήρια – σπηλιές.
Θεωρούνται αριστουργήματα της γεωργιανής τέχνης και τα σπήλαια κάποτε φιλοξενούσαν περίπου 5.000 κελιά. Ένα σπήλαιο εξακολουθεί να λειτουργεί ως μοναστήρι και οι μοναχοί ακούγονται μερικές φορές να ψέλνουν στην απόκοσμη σιωπή της έρημης στέπας.
► Κοιλάδα του Gangtey, Μπουτάν
Τα πιο όμορφα και άγρια μέρη στον κόσμο (13)
Με θέα που κόβει την ανάσα, η ελάχιστα γνωστή Κοιλάδα Gangtey στο Μπουτάν βρίσκεται στις ηλιόλουστες δυτικές πλαγιές των Μαύρων Βουνών.
Φτιαγμένη τον 17ο αιώνα η μονή Gangtey φιλοξενεί τις θρησκευτικές γιορτές των Τσέτσου.
► Οι Λόφοι της Σοκολάτας, Φιλιππίνες
Τα πιο όμορφα και άγρια μέρη στον κόσμο (14)
Οι κωνικοί λόφοι του νησιού Bohol στις Φιλιππίνες αποτελούν ένα μυστήριο της φύσης. Αν και το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου είναι καταπράσινοι, σε περιόδους ξηρασίας παίρνουν ένα χρώμα παρόμοιο με της σοκολάτας.
► Σπηλιές Waitomo, Νέα Ζηλανδία
Τα πιο όμορφα και άγρια μέρη στον κόσμο (15)
Μυστηριώδης μπλε «αστέρια» ανάβουν σε μια σπηλιά γνωστή ως «Πυγολαμπίδα» κατά μήκος του ποταμού Waitomo στο βόρειο νησί της Νέας Ζηλανδίας.
Ένα τουριστικό αξιοθέατο από το 1880, το σπήλαιο παραμένει πηγή θαυμασμού για τους επισκέπτες. Η απόκοσμη λάμψη του προέρχεται από προνύμφες από σκνίπες που βρίσκονται μόνο στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.
► Επαρχία Χουχούι, Αργεντινή
Τα πιο όμορφα και άγρια μέρη στον κόσμο (16)
Η επαρχία Χουχούι στη βορειοδυτική Αργεντινή συνδέει τη χώρα με την έρημο, μια απομακρυσμένη γη, άγονη και εντυπωσιακή.
Μια συνεχώς μεταβαλλόμενη παλέτα από φως, σκιάσεις και χρώματα μετατρέπουν το Χουχούι σε παράδεισο κάθε φωτογράφου.
Οι εντυπωσιακές αλυκές του Salinas Grandes, που απεικονίζονται εδώ μοιάζουν με ορθογώνιες πισίνες.
Πηγή: Newsbeast.gr

ΠΗΓΗ:    ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου