Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Passage du Gois: Δρόμος στην Γαλλία εξαφανίζεται κάτω από το νερό δυο φορές την ημέρα

Passage du Gois: Δρόμος στην Γαλλία εξαφανίζεται κάτω από το νερό δυο φορές την ημέρα (1)
Το Passage du Gois είναι ένας ασυνήθιστος και πραγματικά επικίνδυνος δρόμος που συνδέει τον Κόλπο του Burnёf με το νησί Noirmoutier στη Γαλλία. Εξαιτίας της παλίρροιας, ο δρόμος είναι προσβάσιμος μόνο δυο φορές την ημέρα για λίγες ώρες προτού πλημμυρίσει. Το υπόλοιπο διάστημα κρύβεται μέχρι και 4 μέτρα
κάτω από τα κύματα.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν μας δίνουν μια εικόνα του ασυνήθιστου αυτού δρόμου που αποτελεί πρόκληση ακόμα και για τους πιο έμπειρους ταξιδιώτες.
Δρόμος στην Γαλλία εξαφανίζεται κάτω από το νερό δυο φορές την ημέρα (2)
Το 1701, το φυσικό πέρασμα που συνδέει την ηπειρωτική Γαλλία με το νησί Noirmoutier καταγράφηκε για πρώτη φορά σε χάρτη. Γύρω στο 1840, ξεκίνησε ένα τακτικό δρομολόγιο με κάρο ή απλό άλογο. Σήμερα, ο δρόμος έχει μήκος περίπου 4,15 χιλιόμετρα.
Δρόμος στην Γαλλία εξαφανίζεται κάτω από το νερό δυο φορές την ημέρα (3)
Το κατά τ’ άλλα ειδυλλιακό τοπίο δεν θα πρέπει να σας ξεγελάει, αφού ο δρόμος του Passage du Gois είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Στις δυο άκρες του δρόμου υπάρχουν ειδικά πάνελ, τα οποία ενημερώνουν για το αν είναι ασφαλής η διέλευση ή όχι. Παρόλα αυτά, πολλοί λάτρεις της περιπέτειας την έχουν πατήσει και έχουν εγκλωβιστεί στην ταχύτατα ανερχόμενη στάθμη του νερού καθώς έρχεται η παλίρροια. Γι’ αυτούς που «πιάνονται» από την παλίρροια, υπάρχουν ανυψωμένοι πύργοι διάσωσης που έχουν τοποθετηθεί σε όλο το μήκος του Passage du Gois, στους οποίους μπορεί κάποιος να ανέβει και να περιμένει τα σωστικά συνεργεία ή την υποχώρηση της παλίρροιας. Βέβαια, θα πρέπει να πει αντίο στο αυτοκίνητο του!
Δρόμος στην Γαλλία εξαφανίζεται κάτω από το νερό δυο φορές την ημέρα (4)
Δρόμος στην Γαλλία εξαφανίζεται κάτω από το νερό δυο φορές την ημέρα (5)
Δρόμος στην Γαλλία εξαφανίζεται κάτω από το νερό δυο φορές την ημέρα (6)
Δρόμος στην Γαλλία εξαφανίζεται κάτω από το νερό δυο φορές την ημέρα (8)
Δρόμος στην Γαλλία εξαφανίζεται κάτω από το νερό δυο φορές την ημέρα (7)ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου