Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!

14 Φεβρουαρίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 142 Γεγονότα, 36 Γεννήσεις και 29 Θανάτους.
Για να δείτε την πλήρη έκδοση ή να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.   Δεν είστε ακόμα συνδρομητής; Μάθετε περισσότερα!
H Πλήρης Έκδοση διατίθεται και ως eBook στο Κατάστημα!  



μ. Χ.
1477

Η Μάργκερι Μπρους στέλνει στον Τζον Πάστον το πρώτο ερωτικό γράμμα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Απευθύνεται «Στον Αγαπημένο μου Βαλεντίνο».
1896
Ο εβραίος δημοσιογράφος Τέοντορ Χερτζλ δημοσιεύει το μανιφέστο «Der Judenstaat» (Το κράτος των Εβραίων), σηματοδοτώντας την εμφάνιση του σιωνισμού.
1903
Μία ακόμα εξέγερση για το σταφιδικό ζήτημα των αγροτών της Ηλείας, με πρωτεργάτη το Γεώργιο Παπαστασινό. H κυβέρνηση Θεοτόκη αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημα για το μονοπώλιο της σταφίδας. Έτσι, οι αγρότες οπλισμένοι και με μαύρες σημαίες και το σύνθημα «Μονοπώλιο ή Θάνατος», μπαίνουν στον Πύργο. Μαζί τους ενώνονται οι έμποροι και οι επαγγελματίες της πόλης, οι οποίοι κλείνουν τα καταστήματά τους. Οι διαδηλωτές καταλαμβάνουν σιδηροδρομικό συρμό και επιχειρούν να τον οδηγήσουν στην Αθήνα, αλλά εμποδίζονται από το Ιππικό λίγο έξω από την Πάτρα.
1913
Σε απεργία κατέρχονται οι καπνεργάτες της Ηλείας, που βρίσκονται σε οικτρή οικονομική κατάσταση.
1993
Ο βετεράνος συντηρητικός πολιτικός Γλαύκος Κληρίδης κερδίζει τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο. Συγκεντρώνει το 50.31%, έναντι 49.69% του Γιώργου Βασιλείου.
2006
Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ανακοινώνει τον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του. Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το Υπουργείο Εξωτερικών.ΠΗΓΗ:    ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου