Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Παρέμβαση σεισμός της Ρωσίας υπέρ της Ελλάδας εναντίον Τουρκίας.

Αναστάτωση προκαλούν ρωσικά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, η Τουρκία προχώρησε στην έκδοση ΝΟΤΑΜ, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η θαλάσσια περιοχή Αγίου Όρους.
Με την ΝΟΤΑΜ, απο 1 Ιανουαρίου 2016 έως και 31 Δεκεμβρίου 2016, η Τουρκία δεσμεύει όλες τις πτήσεις αεροσκαφών και σκαφών στην περιοχή του Αγίου Όρους, για την εκτέλεση «στρατιωτικών ασκήσεων», διευκρινίζουν τα δημοσιεύματα.

Η ολοκληρωτική δέσμευση αφορά τρείς περιοχές του Βόρειου , κεντρικού και νότιου τμήματος του Αιγαίου για την διενέργεια αεροναυτικών ασκήσεων, σύμφωνα με τις ΝΟΤΑΜ Α5885 / 15, Α5884 / 15 και Α5881 / 15, που εξέδωσε η Άγκυρα.

Η επιλογή των περιοχών δεν είναι τυχαία, αλλά έγινε λόγω της ιερότητας της περιοχής για την Ορθοδοξία και της υπάρξεως ρωσικής Μονής, ωστόσο, οι εν λόγο οι περιοχές περιλαμβάνουν κοιτάσματα πετρελαίου στο βόρειο τμήμα του Αιγαίου.

Παράλληλα, το νησί της Σκύρου αποτελεί πυλώνα της ελληνικής αεράμυνας στο Αιγαίο Πέλαγος, αφού διαθέτει αντιαεροπορικά συστήματα Patriot PAC-3 , και πυραύλους και MM-40 Exocet.
Πάντα σύμφωνα με το άρθρο, αναμένεται η απάντηση της Ρωσίας, ενώ απο την πλευρά της η Ελληνική Πολιτική Αεροπορία, εξέδωσε τρεις ΝΟΤΑΜ με τις οποίες ακυρώνει ως παράνομες τις τουρκικές ΝΟΤΑΜ στα δύο τρίτα του Αιγαίου.

Την ίδια ώρα, το ζήτημα των «Γκρίζων ζωνών» αποτελεί σοβαρό πρόβλημα πολλά χρόνια μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με την δεύτερη να έχει επανειλημμένα καταστήσει σαφείς τις εδαφικές της διεκδικήσεις εναντίον της Ελλάδας, με τελευταίες κρίσεις αυτή του 1987 και του 1996.
Την ανάγκη να διατηρηθεί η χερσόνησο αυτή ως αυτόνομη μοναστική κοινότητα τονίζει η Ρωσία, απο την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων, οπότε μετά τις επιπλοκές στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας η πράξη αυτή δίνει συνέχεια, απο την πλευρά της Τουρκίας.

Μάλιστα το δημοσίευμα τονίζει, ότι η Ρωσική Μονή μπορεί να αποτελέσει την «κόψη του μαχαιριού», σε περίπτωση επιδείνωσης της στρατιωτικής αντιπαράθεσης Ελλάδος και Τουρκίας, με την Ρωσία να παίρνει θέση ΄΄προστάτη΄΄.

Αναμένεται « καταιγιστικού χαρακτήρα» αντίδραση απο το Κρεμλίνο, σχετικά με την έκδοση τουρκικών ΝΟΤΑΜ που περιλαμβάνουν την Χερσόνησο του Άθω και φυσικά το Άγιο Όρος.
voicenews.gr 
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου