Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Φοιτητές Θεολ. Σχολής Α.Π.Θ.: Ο Άγιος Πορφύριος μας μίλησε


Συνταρακτικά και ουράνια, χαρακτηρίζουν οι Φοιτητές Θεολ. Σχολής Α.Π.Θ κάποια πράγματα που συνέβησαν μετά την πρόσφατη ημερίδα για τον Άγιο Πορφύριο. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: 
Μετά τη συγκλονιστική Ημερίδα, προς δόξαν και τιμήν του προστάτου μας Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη, θεωρήσαμε ταπεινά χρέος μας να αναφερθούμε σε κάποια γεγονότα, που είναι πράγματι συνταρακτικά, ουράνια. Το πρώτο από αυτά είναι η δήλωση του Παναγιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Ανθίμου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της εξαιρετικής εισήγησης της κ. Αθηνάς Σιδέρη στην Ημερίδα με τίτλο: «ο Όσιος Πορφύριος και οι Νέοι», ζήτησε το λόγο και είπε τα εξής φοβερά λόγια: «Εφ’ όσον κάνατε προστάτη σας τον Άγιο Πορφύριο… κάντε όλοι προσευχή και ποτέ δεν θα διδαχτεί διδασκαλία ισλαμικών σπουδών μέσα εις την Θεολογική Σχολή». Ο λόγος αυτός του ποιμενάρχη μας, σχολιάστηκε από τα περισσότερα σάιτ και πράγματι είναι πέρα για πέρα αληθινός διότι ως νέοι και νέες πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο Άγιος Πορφύριος τον ενέπνευσε να τον πει. Ο Άγιος Πορφύριος εκείνη την ημέρα μίλησε και μας υποσχέθηκε, σε εμάς που τόσο τον αγαπάμε ότι ΠΟΤΕ δεν θα δημιουργηθεί τμήμα ισλαμικών σπουδών εις την ηρωική Θεολογική μας Σχολή. Πολλοί υποστηρικτές αυτής της ολέθριας ίδρυσης διαβάζοντας αυτά τα λόγια θα γελάνε, δεν μας πειράζει όμως, θα το δούνε στην πράξη! Ο Άγιος Πορφύριος μίλησε! Είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα τους εμποδίσει! Μπορεί το Υπουργείο Παιδείας να προχωράει το όλο θέμα, μπορεί οι 4 Μητροπολίτες Θράκης να παραμένουν αμετανόητοι, μπορεί οι καθηγητές μας να μη θέλουν να καταλάβουν τα εμπόδια που τους βάζει ο Θεός, ήρθε η ώρα όμως να μιλήσει ο Προστάτης μας, ο Άγιος Πορφύριος. Το μόνο που ευχόμαστε με πολύ αγάπη σε όλα τα προαναφερθέντα πρόσωπα, είναι να μην τα βάζουν με τον Άγιο μας και να αναθεωρήσουν το συντομότερο, διότι αλλιώς θα δουν τόσο θαυμαστά γεγονότα που θα γκρεμίζουν αυτό το ανοσιούργημα, που κυριολεκτικά θα τρίβουν τα μάτια τους! Για αυτό αγαπημένε μας λαέ, όσοι γενναία αντιστέκεστε μην χάνετε την ελπίδα σας, θα νικήσουμε να είστε σίγουροι για αυτό! ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΤΟΚΟ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ! Συνεχίστε τον αγώνα σας, συνεχίστε να αντιδράτε και ο Πολιούχος μας Άγιος Δημήτριος, μαζί με τον συμπολιούχο μας Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά και τον Άγιο Πορφύριο θα επέμβουν! Αμήν.
Το δεύτερο και τελευταίο συνταρακτικό γεγονός είναι ότι αυτές τις μέρες έπεσε στα χέρια μας ένα εξαιρετικό βιβλίο της κ. Σωτηρίας Νούση με τίτλο «Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ Τίκας (1913-1998). Όταν το διαβάσαμε συγκινηθήκαμε βαθύτατα, διότι σύμφωνα με το βιβλίο ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος τα τελευταία έτη της ζωής του εξομολογούνταν με μεγάλη μετάνοια εις τον προστάτη μας, Άγιο Πορφύριο, ο οποίος τον υπεραγαπούσε! Μάλιστα αυτή η συνταρακτική ομολογία της κ. Νούση είχε αρχικά πρωτοδημοσιευθεί στην εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος» αρ.φ.1733, της 25 Απριλίου 2008, σελ 6. Μέσα στο εξαίρετο βιβλίο αναφέρεται και η μαρτυρία του Αγίου Επισκόπου, πρώην Σιατίστης, Αντωνίου Κόμπου, ο οποίος είδε σε ενύπνιο τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο με μία εξαστράπτουσα αρχιερατική στολή να υπερίπταται στον ουρανό και ξαφνιασμένος τον ρώτησε: «Μακαριότατε πώς έγινε αυτό;» και ο Αρχιεπίσκοπος του απάντησε «Παιδί μου εγώ δεν ήμουν άξιος, αλλά επειδή αγαπούσα υπερβολικά την Εκκλησία και ήμουν πάντα κατά του Πάπα και έκαμα ότι μπορούσα για να προστατεύσω την Εκκλησία μας, γι’ αυτό παιδί μου». Τέλος μέσα στο βιβλίο της κ. Νούση καταγράφεται ένα άρθρο του πατρός Γεωργίου Μεταλληνού, το οποίο επίσης είχε δημοσιευθεί στον Ορθ.Τύπο (αρ.φ.1735 στις 16-5-2008), με τίτλο «Πως έζησα τον Μακαριστόν Αρχιεπίσκοπον Σεραφείμ». Μέσα στα όμορφα λόγια του που αναφέρει για τον άξιο Αρχιεπίσκοπο ξεχωρίζουν τα εξής: «Λίγες μέρες προ της κοιμήσεως του, διηγείται ο πατέρας Γεώργιος, τον επισκέφθηκα στο Νοσοκομείο ‘‘Λαϊκό’’ για να πάρω την ευχή του… Έβαλα μετάνοια και φίλησα το χέρι του Μακαριότατου. Εκείνος ψέλλιζε κάτι, επαναλαμβάνοντας συνεχώς με δάκρυα τη λέξη ‘‘συγγνώμη’’. Η νοσοκόμος μου λέγει: ‘‘σας ζητά συγγνώμη διότι δεν μπορεί να σηκωθεί’’. Εγώ όμως είχα καταλάβει! Έκλαυσα και εγώ μαζί του και μετά από λίγο έφυγα. Ήταν η τελευταία φορά που τον είδα ζωντανό. Αυτή τη σκηνή δεν πρόκειται ποτέ να την ξεχάσω. Ναι, ο Σεραφείμ ήταν ειλικρινής ως Έλλην-Καραγκούνης. Μόνο οι λεβέντες και οι Άγιοι ζητούν συγγνώμη.»
Απίστευτα λόγια, απίστευτη αλλοίωση της δεξιάς του Υψίστου. Τα λόγια περιττεύουν, ο καθένας ας καταλάβει ό,τι τον φωτίσει ο Θεός. Εμείς ως νέοι και νέες ένα πράγμα θέλουμε να υπογραμμίσουμε: Η παρουσία, η μορφή του προστάτου μας Αγίου Πορφυρίου έκανε έναν Αρχιεπίσκοπο από άγριο να γίνει Άγιος. Έκανε έναν Αρχιεπίσκοπο στις τελευταίες στιγμές του να ζητάει συγγνώμη κλαίγοντας από έναν παπά του, που τον είχε αδικήσει. Αυτός λοιπόν είναι ο αγαπημένος μας Άγιος Πορφύριος. Ας τον επικαλούμαστε όλοι και τότε όλα θα πάνε καλά. Χαίρετε!
 
Μετά τιμής
Φοιτητές Θεολ. Σχολής Α.Π.Θ.
Τέκνα των Αγίων Πορφυρίου και Δημητρίου


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου